Knipsel

DJ 'Diplo' denkt in vliegtuig te zullen overlijden door gebarsten ruit en gebruikt laatste moment om uit de kast te komen

Geen categorieaug 04 2019, 16:00
Spirituele leegte en regelrecht narcisme openbaarden zich nog nooit zo duidelijk in één moment. Diplo, de 40-jarige Amerikaanse dj, zag de ruit van zijn vliegtuig barsten en dacht te zullen overlijden in een vliegtuigcrash. Hij gebruikte wat hij dacht zijn laatste moment te zijn, om uit de kast te komen.
Je kunt het je haast niet voorstellen dat iemand zo door zichzelf geobsedeerd is en op zo'n debiele manier van z'n laatste momenten gebruikmaakt. Je moet je dit eens voorstellen: Je ziet de ruit van het vliegtuig barsten. Je weet dat de kans dik aanwezig is dat je het niet zult overleven. De meeste mensen zouden hun ouders, kinderen, geliefden en andere mensen benaderen die dierbaar voor ze zijn. Wie z'n leven aardig op de rit had, gebruikt zo'n moment hoogstwaarschijnlijk om nog even te zeggen dat je van iedereen houdt. Misschien probeer je iemand nog te vergeven of vergiffenis te vragen als je leven wat moeilijker is geweest.
Maar wat doet Diplo? Hij vertelt over z'n situatie, zegt een vest te hebben gekocht en komt even uit de kast via Instagram:

‘Het raam van mijn jet is gebarsten en de piloten dragen zuurstofmaskers, dus ik weet niet zeker of ik het red om vanavond op te treden. Maar de wifi werkt nog steeds, dus ik ga achterin zitten en kikkergif roken en vloggen. Ik heb in Dallas in een tweedehandszaak een cool vest gekocht. Ook heb ik jullie misschien nooit verteld dat ik misschien homo ben.'

Even later volgde een update waarin hij zei het te hebben overleefd. Eenmaal aangekomen op het vliegveld vlogt hij verder en zei dat hem niet werd gevraagd hoe het met hem ging, maar of hij wel echt homo is.
Toevallig heb ik net het boek The Culture of Narcissism van Christopher Lasch uitgelezen en leken de hoofdstukken over narcisme mij ietwat overdreven. Veertig jaar na het boek werd uitgebracht, blijkt het relevanter te zijn dan ooit. Dat is na dit tafereel wel overduidelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten