Wow, Trump is net een kleuter: Denemarken wil Groenland niet verkopen, Trump annuleert Deens bezoek

Geen categorieaug 21 2019, 8:00
De President van de Verenigde Staten toont zich één van 's werelds meest kinderachtige politieke leiders: Denemarken weigert grondgebied te verkopen aan de Verenigde Staten, dus Trump pest Denemarken terug door een gepland bezoek aan het land uit te stellen. Is dit wereldpolitiek of de kleuterklas, Donald?
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1163961882945970176
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1163961884225277954
Ja beste DDS-lezers, ik weet dat een groot deel van jullie slaapt onder dekens met de oranje afbeelding van de bewoner van het Witte Huis. Een ander deel heeft marmeren beeldjes van de hamburgerfanaat op een huisaltaar staan. Maar zelfs jullie moeten toegeven dat president Trump zich vannacht echt van z'n kinderachtigste, meest stupide en kortzinnigste kanten heeft laten zien. Denemarken liet openlijk weten aan de Verenigde Staten dat hun grondgebied not for sale is, dus ook Groenland niet. Er is geen reden om de ijskoude provincie te verkopen aan de Amerikanen.
Dus Trump reageert zoals Trump wel vaker reageert: als een verongelijkte kleuter en gooit er allerlei sneue beledigingen uit:

"Denemarken is een heel special land met ongelofelijke mensen, maar gebaseerd op het commentaar van premier Mette Frederiksen - dat ze geen interesse heeft in het bespreken van de aankoop van Groenland, stel ik onze ontmoeting van over twee weken uit naar een andere dag. De minister-president bespaart zowel de Verenigde Staten en Denemarken een hoop kosten en moeite door zo direct te zijn. Ik dank haar daarvoor en kijk er naar uit om het bezoek een keer opnieuw in te plannen."

Wat zegt hij ook alweer over zichzelf? "Very Stable Genius", toch? Je moet Trump nageven: voor een kleuter die als hij z'n zin niet krijgt z'n bromtrol boos in de hoek in smijt, is hij best stabiel. Maar als wereldleider? Het bleek vannacht wel weer: dat ambt is voor deze kinderachtige chantagepleger echt een maatje te groot.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten