Wow, Trump is net een kleuter: Denemarken wil Groenland niet verkopen, Trump annuleert Deens bezoek

De President van de Verenigde Staten toont zich één van ’s werelds meest kinderachtige politieke leiders: Denemarken weigert grondgebied te verkopen aan de Verenigde Staten, dus Trump pest Denemarken terug door een gepland bezoek aan het land uit te stellen. Is dit wereldpolitiek of de kleuterklas, Donald?

Ja beste DDS-lezers, ik weet dat een groot deel van jullie slaapt onder dekens met de oranje afbeelding van de bewoner van het Witte Huis. Een ander deel heeft marmeren beeldjes van de hamburgerfanaat op een huisaltaar staan. Maar zelfs jullie moeten toegeven dat president Trump zich vannacht echt van z’n kinderachtigste, meest stupide en kortzinnigste kanten heeft laten zien. Denemarken liet openlijk weten aan de Verenigde Staten dat hun grondgebied not for sale is, dus ook Groenland niet. Er is geen reden om de ijskoude provincie te verkopen aan de Amerikanen.

Dus Trump reageert zoals Trump wel vaker reageert: als een verongelijkte kleuter en gooit er allerlei sneue beledigingen uit:

“Denemarken is een heel special land met ongelofelijke mensen, maar gebaseerd op het commentaar van premier Mette Frederiksen – dat ze geen interesse heeft in het bespreken van de aankoop van Groenland, stel ik onze ontmoeting van over twee weken uit naar een andere dag. De minister-president bespaart zowel de Verenigde Staten en Denemarken een hoop kosten en moeite door zo direct te zijn. Ik dank haar daarvoor en kijk er naar uit om het bezoek een keer opnieuw in te plannen.”

Wat zegt hij ook alweer over zichzelf? “Very Stable Genius”, toch? Je moet Trump nageven: voor een kleuter die als hij z’n zin niet krijgt z’n bromtrol boos in de hoek in smijt, is hij best stabiel. Maar als wereldleider? Het bleek vannacht wel weer: dat ambt is voor deze kinderachtige chantagepleger echt een maatje te groot.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. meneer cactus

  Of heet dit politiek bedrijven ?

 2. Jumping

  Gewoon een zakelijk meningsverschil.

  Trump wil Groenland zonder ijs.
  En Denemarken met ijs.

  Komt allemaal in orde, hadden wij in Nederland maar zo’n kanjer.

 3. Meriadoc Brandebok

  Onvoorstelbaar.

  1. plakband

   Je denkraam is te klein.

 4. Peter Oudshoorn

  “Maar zelfs jullie moeten toegeven dat president Trump zich vannacht echt van z’n kinderachtigste, meest stupide en kortzinnigste kanten heeft laten zien.”

  Eens.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Jeffrey Epstein leeft !

 5. plakband

  Denemarken is verkwanseld aan de Islam.
  Nederland is verkwanseld aan Europa.
  Italië is verkwanseld aan de Chinezen.
  Duitsland is verkwansels aan de Turken.
  Frankrijk is verkwanseld aan Noord-Afrika.

  Iets verkopen: dat doen nette politici niet.

  1. Peter Oudshoorn

   Het voorstel van Trump om Groenland te kopen, was al ronduit belachelijk.

   Na een afwijzing reageren als een stampvoetende kleuter, is een wereldleider onwaardig.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Jeffrey Epstein leeft !

    1. Peter Oudshoorn

     Verklaar je nader, puber.

     1. Caesar Lion Cachet

      LS…

      Ken u zelve ! HAHA !

 6. Dropje

  Ritter gaat zo uitleggen dat het volstrekt logisch is allemaal

 7. Bosche draak

  Zeg Tim, wat klets je uit je nek?
  Bewaar je kulverhalen voor je dagboek en geef het verhaal fatsoenlijk weer!

  1. Peter Oudshoorn

   Draak weet iets wat wij niet weten. Voor de draad ermee!

 8. Julian

  Denmark is a very special country with incredible people….Gelukkig beschermen die incredible people Groenland voor een milieuramp… Trump wil Groenland voor de bodemschatten..Deze man laat zich alleen leiden door narcisme en geld…

  1. Joshuak

   En jij denkt dat Denemarken zelf niks met die grondstoffen zal doen? Kon op als je denkt dat Denemarken nee zegt om het mileu te beschermen ben je behoorlijk naïef.

   Voor zover ik weet liggen er liggen voor honderden miljarden aan grondstoffen onder dat ijs dat in enkele tientallen jaren bereikbaar wordt..

   Reken er maar op dat Denemarken\Groenland daar gebruik van gaat maken.. wachten alleen op juiste moment met als Noorwegen heeft gedaan met haar olievoorraad waar ze de dag van vandaag nog steeds van genieten.

   Waarom zouden ze dat weggeven? Want maakt niet uit hoeveel Amerika ervoor geeft. Op lange termijn zal het niet uitkomen voor ze

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Denk dat de Denen eerder zaken met de Russen doen dan met de Geperverteerde Wereld Power Elite !

   2. Julian

    Inderdaad dat denk ik ja. Officieel heeft Denemarken niks meer te zeggen over de bodemschatten. Groenland zelf is in deze autonoom..

  2. Rosasolis

   @Julian, het is een oude verhaal van het typische gedraag van de zeer corrupte Trump: Je wordt eerst voor jarenlang door corruptie steeds rijker en dan probeer je eerst gemeente leiders en daarna wereldleiders en andere belangrijke mensen te beheersen, om je zin te krijgen.
   Trump zoekt nu nog steeds altijd naar zijn bekende kennis tactieken van corruptie om leiders te verleiden om ZIJN zin te krijgen: door hun “Amerikaanse steun” aan te bieden. Terwijl geen enkele EU leider interesse heeft om in te gaan op de eisen-of sancties van Trump. En merkwaardig is het dat GEEN ENKELE leider, of welke EU regering dan ook wil de eisen van Trump ondersteunen! Wie is Trump om eisen te stellen aan welke Internationale land dan ook. Europa heeft zich allang hersteld na de vreselijke oorlogen van de vorige eeuw. Wij hebben geen kinderlijke chantage praktijken van Trump nodig. Europa is veel eeuwen ouder dan Trumps Amerika.
   Als wij wekelijks horen over de vreselijke aanvallen en corruptie in dit land, denk ik dat
   het veel beter in Europa gaat, dat wij Europa en onze EU moet steunen om samen verder te gaan. Stap voor stap. De regeringen, regeringsleiders, en vertegenwoordigers van de EU hebben samen het beleid te beslissen en door te zetten. Europa is nu sterk , en heeft Trump helemaal niet nodig. Premier Mette Fredrikson
   van Denemarken heeft Trump helemaal niet nodig, en ook de bewolking van
   Groenland niet.

 9. joey

  En alsnog is hij beter op zijn plaats dan Merkel of Rutte!

  1. tonna

   @joey:
   +++++
   Rechtse gekken zijn te prefereren boven linkse gekken!
   Het is een simpele keuze van verstand en voorkeur!

   1. Garland S. tucker

    En de opperste oppergek heet Trump

   2. tonna

    Hitler was een gek,en ruimde effectief Joden op! (wat ik overigens veroordeel!).
    Trump is een rechtse gek en maakt korte metten met illegalen en slap links,hetgeen ik voorsta en juist vind!
    Gekken krijgen heel véél voor mekaar,vooral de rechtse!

    1. Korporaal Monty

     “maakt korte metten met illegalen en slap links,”

     Klopt alleen met het beschermen van zijn inwoners heeft hij toch wat moeite. Voor moslims heeft het Amerikaanse volk niet te vrezen.

     Maar iedere dag moeten mensen vrezen voor hun leven of ze niet achter hun bureau, schoolbankje of barkruk wordt geschoten.

 10. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Trump is een protegé van de Perverted Power Elite…
  U kent ze wel… Maar ja ligt gevoelig voor sommige hysterische ontkenners !

 11. Garland S. tucker

  Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks toch?

 12. Anne Sophe Schillersdorf

  “ik weet dat een groot deel van jullie slaapt onder dekens met de oranje afbeelding van de bewoner van het Witte Huis. Een ander deel heeft marmeren beeldjes van de hamburgerfanaat op een huisaltaar staan”

  Beter had ik het niet kunnen zeggen. Verder hebben ze niet alleen marmeren plaatjes van de hamburgerfanaat maar ook van Baudet, Farage, Putin Bolsonaro, en Kim jung Un. Vraag is welke het grootst is 🙂

  1. Top

   Hoofddoekje strak en auw?

   1. Dropje

    Gaaaap, verzin eens iets anders

  2. Siemien

   Wat ASS voornamelijk jammer vindt is dat zij het zelf heeft verzonnen.

  3. toetssteen

   ASS
   Ik slaap onder een dekbed met momenteel een geel gekleurd patroon in diverse geel variaties. Huize toets heeft ook een paarse multi, een zwart/grijs en een geruit in diverse kleuren.
   Op de schoorsteen staat niks, heb geen schoorsteen. Hamburgers eten we niet, huize toets eet minimaal vlees, maar dan wel goed en niet shitzooi.

   Zo hé, u gaat in de laatste zin ff los! Links/rechts, maakt het uit! Bij Cisko lopen ze allemaal met de neuzen naar links! Links/links in de maat, anders worden de kameraden kwaad!!!

 13. Veteraan

  Nee Tim, Trump is geen kleuter maar een president die overal de politieke druk ophoogt om zijn zin te krijgen. Soms werkt het direct, vaak heeft het tijd nodig en soms werkt het niet maar niet geschoten is altijd mis.
  En dat dit heel moeilijk gemaakt wordt door moreel hoogstaand [ugh, even hoesten] Links is de reden dat het zo moet want anders verandert er niets en is hij de zoveelste president die daar een beetje zit en niets doet.
  Dus kleuter is te makkelijk, zie het maar eens beter te doen dan.

  1. Korporaal Monty

   “niet geschoten is altijd mis”

   Spijtig genoeg is het heel vaak raak geschoten in Amerika.
   Op de één of andere manier lukt het Trump niet om zijn burgers te beschermen tegen dit geweld.

   Ondanks de bouw van een muur en het weren van moslims aan de grens.

   1. Siemien

    De wapenlobby is machtig in Amerika en dit kun je natuurlijk niet in Trump’s schoenen schuiven, iedereen die geen Trump fan is zou graag willen natuurlijk

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…
     Met de hersens van een garnaal word je nog geen fan van Trump !

 14. Ritter

  Wat anders moet Trump dan bespreken?

  Kennelijk was de koop het voornaamste onderwerp van gesprek.

  Dan nog gaan is geld en tijd verspilling.

  Overigens lees ik in de Twitter van Trump over deze kwestie geen enkele belediging aan het adres van Denemarken; eerder complimenten.

  1. Veteraan

   @ Ritter
   Inderdaad, gewoon netjes gedaan.
   En Amerikanen proberen deze deal al heel lang voor elkaar te krijgen.
   Dus Trump ++ goed gedaan jongen en trek je maar niets aan van Tim hoor.
   Oh, wacht dat deed je al niet.

  2. Meriadoc Brandebok

   Een staatsbezoek is een ceremonie en veel meer dan even iets “bespreken”. Groenland stond tijdens het staatsbezoek bovendien niet op de agenda. Zelfs jij kunt dit niet verdedigen, Ritter.

   1. Stanly2000

    Heeft u de agenda zelf geschreven, Guus?

    1. Meriadoc Brandebok

     BNR: “De afzegging vanwege Groenland is des te opmerkelijker omdat Groenland helemaal niet de reden van het bezoek was. Postma: ‘Er zou gesproken worden met Deense ondernemers, het zou gaan over handel en de NAVO en niet over Groenland’.”

 15. fusilier

  Waarom mag onze vriend Trump, Groenland niet kopen? Rutte hebt ons toch ook verpatst aan merkel E.U.

 16. Raimund Gregorius

  Ik dacht een tijdje, en hoopte ook, dat het een (slechte) grap van Trump betrof.

  Het is wel heel erg naar om te moeten constateren dat hij het serieus meende. Kennelijk denkt hij echt op zo’n 19e eeuwse kolonialistische manier.

  Verontrustend is het wel. Niet omdat dit idee iets met de werkelijkheid te maken heeft maar wel dat het machtigste land een president heeft die, inderdaad, denkt als een onnozele kleuter.

 17. Vrijedenkert

  Wat je ook van Trump zijn beleid vindt, met zijn optreden naar buiten toe blijft het een hork!

 18. Parajack

  Superkleuter Trump heeft weer een nieuwe hobby: landjepik spelen, de onnozelaar. Maar goed, hij zegt het gewoon, dat hij Groenland wil kopen. Denemarken heeft hem natuurlijk terecht teruggefloten. Wat moeten die arme Amerikanen nu met zo’n warhoofd als president? Volgend jaar gaan ze weer naar de stembus en loopt Amerika de kans dat hij herkozen wordt. Wát een vooruitzicht, dus hopelijk zijn ze wijzer! Stel je eens voor dat er binnenkort een Europese regeringsleider onze minister president vraagt om bv.. Texel te kopen vanwege de interessante schapenteelt? Zou zo maar kunnen, hoe onbestaanbaar dat ook lijkt. Lachen toch?

 19. Kretoloog

  Toch zou er best een discussie mogen komen over de vraag waarom Groenland het bezit is van Denemarken. Dit is toch een laatste restant van het Europese kolonialisme. Alle landen hebben hun in vroeger eeuwen ingepikte kolonies laten verzelfstandigen. Zelfs de Sovjet-Unie is opgesplitst. Vanwaar dan nog steeds dat Deense imperialisme?

  1. Raimund Gregorius

   Groenland is niet het bezit van Denemarken.

   1. Dik

    Blablabla, tiktok en tikketokke.

   2. toetssteen

    @Raimond
    Correct, Groenland is autonoom. En blik op de globe (altijd beter dan zo’n vlakke kaart) maakt duidelijk waarom er oorspronkelijk Indianen leefden.

    1. Kretoloog

     Niet correct, Toetssteen. Zelfbestuur is nog niet hetzelfde als autonooom. Groenland is nog steeds bezit van de Denen.

   3. Kretoloog

    Jawel LT, Groenland is een kolonie van Denemarken en daarmee bezit van de Denen. Dat Groenland tegenwoordig zelfbestuur heeft, verandert daar niets aan.

 20. Jack Flash

  Goh!Kan hij Nederland niet kopen?Misschien verandert er dan wel wat.

  1. Cycle25

   VVD er Blok moest ook eventjes scoren met een onverkoopbaar Nederland, zij willen het liefst heel Nederland aan China verkopen, en de Chinese loonslavernij toepassen.

 21. Rosasolis

  Groenland heeft al eeuwenlang deel gemaakt van de Deense beheer en samenleving.
  Al sinds de tijd van de Viking. De Denen zien hun Groenland al een kolonie. Ook in Groenland wordt het steeds warmer en groener, vooral in het zuidelijke gebieden. Dit is goed nieuws voor zowel de bevolking van Groenland, als voor Denemarken. Contact tussen die twee landen wordt steeds makkelijker en gunstiger.
  Trump heeft geen enkele interesse in Groenland, behalve voor militaire belangen. hij wil raketten op dit grote land plaatsen. Daarom wil HIJ groenland kopen. Terwijl Amerika lijdt aan honger, werkloosheid, een vooral aan armoede. Bovendien Trump is zeer anti-EU. Hij heeft geen enkele interesse in de bevolking van Groenland, een ook niet in Denemarken die lid van de EU is.
  Trump is niets meer dan gestoorde narcist die denkt dat hij de wereld kan dwingen naar zijn pijpen te dansen. Zijn oude techniek is al lang bekent: hij probeert leiders en belangrijke mensen te kopen met grote geld bedragen die hij “deals” noemt.
  Hij heeft dit tactiek ook geen maand geleden op Rutte geprobeerd, toen hij voor Een uur op bezoek bij Trump in Washington was. Trump eist dat Nederland meteen een fregat naar de Middellandse Zee stuurt, om op te treden tegen de moeilijkheden met Iran…Anders komen er sancties tegen Nederland. Rutte zei “dat zal onze regering beslissen”. Vijf minuten later verliet Rutte de White House.
  Maar de grote nieuws van vandaag zal zowel Trump als zijn vriend Johnson de kriebels veroorzaken. Er is een Schotse veerdienst- en boten maatschappij dat een grote samenwerking met Eemshaven Groningen willen opbouwen, in plaats van steeds naar Engeland te moeten varen. Eerst een directe veerdienst lijn heen en weer naar Eemshaven voor zowel Schotse als Nederlandse reizigers, als vele goederen. zowel Schotse als Nederlandse. In Schotland heerst er nu een ernstige tekort aan levensmiddelen. De Schotse veerdienst kiest voor Eemshaven omdat de samenwerking met Nederland altijd uitstekend is geweest, en veel vlotter gaat dan de
  weg van Dover naar Calais. Dit is ook de eerste officiele teken dat Schotland niet uit
  de EU wil trekken…Eerst de banden met EU landen versterken, en dan uit de VK stappen, als de Brexit doorgat. Complimenten voor zowel Eemshaven als havenstad
  Rosyth (vlakbij Edenburgh, Schotland). De Schotse veerdienst zal eind oktober beginnen, (waarschijnlijk direct na de Brexit), met de eerste passengers en ook hun
  autos. Bovendien is er ook directe trein verbinding tussen Eemshaven en Groningen stad. Hopelijk zullen er vele bedrijven vanuit zowel Schotland en Nederland dit plan zullen steunen. For my Scottish friends: this is great news for both Scotland and Netherlands. Both our countries will profit from this excellent plan.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Nu hopen dat Eppy Trump Groningen niet gaat bombarderen !

 22. Smek

  Die man heeft groot gelijk, als ze mij iets niet willen verkopen ga ik toch ook niet naar die winkel. Hadden wij maar een Trump.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.