Lekker dan: Mark Rutte benoemt terugval economie, nu al recorddrukte bij voedselbanken

Lekker dan: Mark Rutte benoemt terugval economie, nu al recorddrukte bij voedselbanken

Uit een enquête onder Nederlandse voedselbanken blijkt dat meer huishoudens dan ooit afhankelijk zijn van de voedselbank, zo bericht de NOS. Ondertussen houdt premier Mark Rutte zich meer op de vlakte aangaande de Nederlandse economie dan enige tijd terug. Zijn toon is nu: "het gaat relatief goed". Maar met 35.500 huishoudens gaat het gewoon niet zo goed.

Het aantal huishoudens dat dit jaar afhankelijk is geworden van steun van voedselbanken is gestegen met 8%. En in vergelijking met vorig jaar is het aantal kinderen dat steun kreeg vanuit de voedselbanken met 7% gestegen. Een flinke groei die de vrijwilligers met moeite bijbenen. De voedselbank is één van die vrijwillige initiatieven die bewijzen dat Nederlanders wel degelijk voor elkaar zorgen als het moeilijk gaat. De vrijwilligers verdienen dan ook alle steun en lof.

De groei in het aantal huishoudens dat afhankelijk is van de voedselbank is verklaarbaar vanuit de vrij plotselinge terugval in de economische groei in de zomer van 2018. Rond die tijd liep de economie nog "op rolletjes", maar de teneur is één jaar later geheel anders. Premier Rutte heeft laten weten de economische ontwikkelingen op de voet te volgen, zoals we ook gewend zijn van de premier.

Overigens heeft hij een prima trackrecord als het gaat om de balans van de Rijksbegroting. Maar die balans kan zomaar eens omslaan als de vertraging van de economie zich omzet in krimp en steeds meer huishoudens in de problemen komen. Dan is het de verwachting dat de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken weer met lege magazijnen zitten. Wellicht dat Mark Rutte dan een "appeltje voor de dorst" heeft voor de minderbedeelden.

Lees meer over:
Mark Rutte Economie Voedselbank

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties