Zo kun je eenvoudig besparen op inktcartridges

Wanneer er veel geprint wordt lopen de kosten vaak hoog op. Niet alleen het papier, maar vooral de inktcartridges kosten veel. Hoe kun je nu besparen op de inktcartridges zonder dat de kwaliteit van je printjes er op achteruit gaan? We geven je een aantal handige tips.

  1. Sluit een print abonnement af

Heb je een slimme printer? Dan geeft deze automatisch een seintje naar het hoofdkantoor wanneer je cartridges bijna leeg zijn. Je krijgt de nieuwe (volle) cartridges vervolgens automatisch naar je adres toegestuurd; zo kun je de oude direct vervangen wanneer ze leeg zijn. Daarnaast wordt er ook nog eens een handig retour doosje meegestuurd zodat je de oude cartridges direct kunt recyclen. Je betaalt maandelijks abonnementskosten welke lager zijn dan de aanschaf van nieuwe cartridges wanneer er veel geprint wordt.

  1. Investeer in een goede printer

Hoewel een goedkope printer in eerste instantie aantrekkelijk kan lijken, is een hoge kwaliteit printer op de lange termijn een goedkopere oplossing: zeker wanneer er op jaarbasis veel geprint wordt. De duurdere printers kosten namelijk minder op het gebied van gebruikskosten; de toner gaat vaak langer mee en ook op het gebied van cartridges zijn er meerdere mogelijkheden.

  1. Kies voor het huismerk

Hoewel veel printer merken aanraden om alleen cartridges in het merk van de printer aan te schaffen, zijn ook de huismerk cartridges prima te gebruiken. Zo kun je een dure Canon of HP printer aanschaffen met de bijbehorende inktcartridges van HP, en deze wanneer ze leeg zijn vervangen door de goedkopere huismerken. De kwaliteit blijft vaak hetzelfde, en je besteedt minder geld aan je printkosten.

  1. Pas het lettertype aan

Sommige lettertypes kosten minder inkt dan anderen. Door gebruik te maken van eco-fonts bespaar je flink op de printkosten.

  1. Print standaard in grijswaarden

Verander de standaard instellingen ook naar het printen in grijswaarden; op deze manier wordt kleur alleen gebruikt wanneer het echt nodig is. Zoals je waarschijnlijk inmiddels al weet zijn de kleurencartridges namelijk een tikkie duurder dan de standaard cartridges. Daarnaast hebben lang niet alle documenten een kleurenprint nodig.

  1. Gebruik een inlogcode

Wordt er vaak door verschillende mensen geprint? Gebruik dan inlogcodes. Deze code moet ingevoerd worden wanneer een printopdracht gegeven wordt, en zorgt ervoor dat documenten onnodig worden afgedrukt.

  1. Koop cartridges online

Je kunt je cartridges in de winkel kopen, maar wanneer je online winkelt heb je het voordeel dat je prijzen en mogelijkheden makkelijker kunt vergelijken. Zo kom je sneller bij de goedkopere cartridges uit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Meriadoc Brandebok

    DDS licht ons in over relevant nieuws.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.