image1

Zo kun je eenvoudig besparen op inktcartridges

Geen categorieaug 01 2019, 14:34
Wanneer er veel geprint wordt lopen de kosten vaak hoog op. Niet alleen het papier, maar vooral de inktcartridges kosten veel. Hoe kun je nu besparen op de inktcartridges zonder dat de kwaliteit van je printjes er op achteruit gaan? We geven je een aantal handige tips.
Heb je een slimme printer? Dan geeft deze automatisch een seintje naar het hoofdkantoor wanneer je cartridges bijna leeg zijn. Je krijgt de nieuwe (volle) cartridges vervolgens automatisch naar je adres toegestuurd; zo kun je de oude direct vervangen wanneer ze leeg zijn. Daarnaast wordt er ook nog eens een handig retour doosje meegestuurd zodat je de oude cartridges direct kunt recyclen. Je betaalt maandelijks abonnementskosten welke lager zijn dan de aanschaf van nieuwe cartridges wanneer er veel geprint wordt.
Hoewel een goedkope printer in eerste instantie aantrekkelijk kan lijken, is een hoge kwaliteit printer op de lange termijn een goedkopere oplossing: zeker wanneer er op jaarbasis veel geprint wordt. De duurdere printers kosten namelijk minder op het gebied van gebruikskosten; de toner gaat vaak langer mee en ook op het gebied van cartridges zijn er meerdere mogelijkheden.
Hoewel veel printer merken aanraden om alleen cartridges in het merk van de printer aan te schaffen, zijn ook de huismerk cartridges prima te gebruiken. Zo kun je een dure Canon of HP printer aanschaffen met de bijbehorende inktcartridges van HP, en deze wanneer ze leeg zijn vervangen door de goedkopere huismerken. De kwaliteit blijft vaak hetzelfde, en je besteedt minder geld aan je printkosten.
Sommige lettertypes kosten minder inkt dan anderen. Door gebruik te maken van eco-fonts bespaar je flink op de printkosten.
Verander de standaard instellingen ook naar het printen in grijswaarden; op deze manier wordt kleur alleen gebruikt wanneer het echt nodig is. Zoals je waarschijnlijk inmiddels al weet zijn de kleurencartridges namelijk een tikkie duurder dan de standaard cartridges. Daarnaast hebben lang niet alle documenten een kleurenprint nodig.
Wordt er vaak door verschillende mensen geprint? Gebruik dan inlogcodes. Deze code moet ingevoerd worden wanneer een printopdracht gegeven wordt, en zorgt ervoor dat documenten onnodig worden afgedrukt.
Je kunt je cartridges in de winkel kopen, maar wanneer je online winkelt heb je het voordeel dat je prijzen en mogelijkheden makkelijker kunt vergelijken. Zo kom je sneller bij de goedkopere cartridges uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten