9/11 – Universiteit Alaska concludeert: WTC 7 niet door brand ingestort

Wie over 9/11 begint wordt al snel in de hoek van conspiracy theorist gedrukt. De universiteit van Alaska deed echter uitgebreid onderzoek naar het instorten van WTC 7, het enige gebouw dat instortte zonder dat het door een vliegtuig was geraakt.

Iedereen weet nog goed hoe 11 september 2001 verliep. De meeste mensen zetten de tv aan toen een vliegtuig de eerste toren al had geraakt. Live beelden, afgewisseld met het moment van de ramp stonden op repeat. Na een kwartier zag men op de live beelden het tweede vliegtuig aankomen en veranderde de wereld voor altijd. Zo’n anderhalf tot twee uur later stortten de torens in en zeven uur later zakte ook WTC-gebouw 7 in elkaar, ondanks het feit dat dit gebouw niet geraakt was door een vliegtuig.

‘Ja, maar het stond wel in brand.’ zeiden mensen dan. Dat klopt, maar het was ook een gebouw met een stalen frame én was voornamelijk in één hoek heftig (en op enkele etages) aan het branden, door gevallen puin van de torens. Als het dan in elkaar zou storten, had het dat nooit op de manier gedaan zoals in werkelijkheid is gebeurd. Wie ooit wel eens een controlled demolition heeft gezien, het gecontroleerd opblazen van een gebouw, weet hoe dat eruitziet. Er wordt dan met zorgvuldig geplaatste explosieven gezorgd voor een explosie die ervoor zorgt dat het gebouw in elkaar klapt in plaats van uit elkaar spat. Wel zo veilig. Dat is echter óók wat bij WTC 7 te zien was.

Het officiële verhaal is dat WTC 7 door brand, dat niet bedwongen kon worden, in elkaar is gestort. Het onderzoek van de universiteit van Alaska weerspreekt deze conclusie en zijn heel duidelijk: WTC 7 is niet door vuur in elkaar gestort. Zij geven ook een tweede conclusie:

“The secondary conclusion of our study is that the collapse of WTC 7 was a global failure involving the near-simultaneous failure of every column in the building.”

WTC 7 zou in elkaar zijn gestort door het falen van álle kolommen van het gebouw op een bijna gelijktijdige wijze. Wie de beelden bekijkt van WTC 7 ongeveer een half uur voor het in elkaar stortte, kan zien hoe er op diverse plekken en op verschillende etages brand woedde. Hoe het dan mogelijk is dat álle kolommen op praktisch gelijktijdige wijze in elkaar stortten, mag Joost weten.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. van Urk

  Gebouwen die gesloopt worden met explosieven spatten ook niet uit elkaar maar storten ook kaarsrecht naar beneden. Het is maar hoe je de explosieven exact plaatst en gerangschikt aan de kolommen. Daarnaast vertelde een brandweerman mij dat een brandend houten schuur nog door de houten spanten overeind blijft terwijl een metalen schuur in elkaar zakt. Houten spanten smelten namelijk niet door de hitte.

 2. EU kok

  Diverse ingenieurs en constructeurs hebben al verklaard dat de originelen 2 toren nooit in zouden kunnen storten zoals gebeurd is.
  Wat wel of niet gebeurt is weet ik niet, maar in een land waar de moord op JFK nooit opgelost is, sta ik nergens meer van te kijken.

  1. Joshuak

   Ook geen complot denker maar het is zeker niet ongekend.. In JFK zijn tijd had je de crisis rond Cuba en een militaire operatie genaamd “operation northwood”.

   In principe hetzelfde idee om een terroristische aanslag op eigen grondgebied te doen en dan Cuba ervan beschuldigen en ze daarna aan te vallen..

   JFK had een streep door die operatie gezet geloof ik..

   Maar verander Cuba in Afghanistan en het verhaal is in principe hetzelfde.. Enige verschil is dat ze het nu dan daadwerkelijk hebben gedaan

 3. cmsuijkerbuijk

  Helemaal off-topic, maar wél belangrijk:
  Geen Stijl meldt: “EXPLOSIEF. Ambtenaren V en J eisten harde aanpak in Wildersproces”
  Lees verder aldaar. Schandalig wat er nu weer boven water komt!

 4. meneer cactus

  De belangrijkste vraag voor mij blijft onbeantwoord. Beide vliegtuigen waren net afgetankt en opgestegen De vliegtuigen waren tot de nog gevuld met kerosine. Een kerosine brand van die orde van grote laat een stalen frame smelten als boter voor de zon.

  Nog nooit heb ik een onderbouwd antwoord hierop gezien behalve wat oefen-loos gelul.

  1. NoDoubt

   Voor het branden van staal heb je tenminste 1500 graden nodig. Dat is nimmer gehaald door de onvolledige verbranding (800 graden). De gebouwen zakten rechtstandig in elkaar met vrije val snelheid. Twee kernfysica geleerden hebben al aangetoond aan de hand van saltelliet beelden en de vorm van de inslag dat de gebouwen zijn neergehaald met kernenergie, vandaar dat brandweermannen en op satellietbeelden weken later nog steeds hele hoge temperaturen werden gemeten. de Nederlander Danny Jowenko explosievendeskundige zei dat gebouw 7 met explosieven omlaag is gehaald. Het is vreemd dat enkele uren later een gebouw recht omlaag zakt zonder dat deze geraakt is. Er is maanden aan voorbereiding nodig. In Barcelona stond een gebouw meer dan 70 uur volledig in de brand en het geraamte bleef staan. Het bewijs werd heel snel door Bush naar China getransporteerd en toen pas mocht het klungelig onderzoek beginnen. En keep on dreaming. Ook het bewijs van het Pentagon is in beslag genomen en werd niet geopenbaard. Keep on dreaming.

   1. meneer cactus

    ik heb loodsen van staal – beton in het westelijk haven gebied in elkaar zien storten met veel minder brandbaar materiaal dan tonnen kerosine . Hoeveel ton kerosine zal in de gebouwen geloosd zijn ? Staal vervormd heel makkelijk waarna instorting een fluitje van een cent is of hebben we de zwaartekracht tijdelijk uitgezet ?

    Ik geloof niet dat er kernenergie is gebruikt bij de aanslagen

    1. JBoul

     Dat is nou net het punt… er is geen vliegtuig in dit gebouw gevlogen. In wtc 7 zaten allerlei overheids instanties fbi, cia enz..

     1. meneer cactus

      ik laat hem even rusten maar ik geloof niet in een complot van opgeblazen gebouwen. Het is 1 complex en ik kan niet beoordelen wat daar gespeeld heeft. Ik geloof niet in opgeblazen

      Bijlmerramp wel eens geanalyseerd ? veel suc6 met de ladingsdocumenten die ineens delen mistten.

     2. Willem Bever

      Juist,

      En de CIA deed onderzoek naar het “kwijt zijn”van 1000 miljard dollar bij defensie ….follow the money…daar liggen de antwoorden

  2. JBoul

   Misschien een idee om een aantal documentaires te kijken? wordt alles uitgebreid in behandeld ( Loose change , The new pearl harbor enz..) Op youtube kan je ook zoeken naar bijv Richard Gage

   1. meneer cactus

    tja , das nu net het probleem. Zelfs de documentaires zijn het oneens met elkaar

    1. JBoul

     Ja dat klopt, maar er wordt aangetoond dat het officiele verhaal volstrekt onmogelijk is

 5. C.A.Barstow

  Er is al zoveel over gediscussieerd en geschreven dat wij door de bomen het bos niet meer zien.
  Misschien is dat ook wel de bedoeling, ik weet het niet.

  Een feit is natuurlijk wel heel duidelijk geworden, deze levensgevaarlijke, middeleeuwse, mensonterende, moorddadige en verachtelijke islam ideologie liet haar ware gezicht zien.

  En onze verraderlijke bestuurlijke elite in politiek Den Haag zet de grenzen van ons land wagenwijd open om al het schorremorrie die deze achterlijke moorddadige ideologie aanhangen, uitdragen en proberen in de praktijk te brengen binnen te laten en haar gang te laten gang.

  Gaat u bij de eerstkomende verkiezingen uw verstand eens gebruiken?

  1. DidiMadloba

   Verbeter de wereld, begin bij je zelf.

   Doordat gewetenloze politici daar stemmen mee denken te trekken hebben ze moslims zo getergd dat ze zelfmoordaanslagen plegen.
   In 9/11 liet ook wel pijnlijk duidelijk zien waartoe die activisten in staat zijn: een aanslag van James Bond proporties.

   1. Siemien

    En dan zeg jij het niets met de islam te maken heeft, ben jij een trol ofzo?

   2. Sprookjesfiguur

    Didi,

    Werkelijk?

    Toch wel tijd dat jij je in de Koran verdiept.

    109 verzen in de Koran wordt opgeroepen ongelovigen te doden. Daarbij wordt soms ook expliciet vermeld dat hoofden en vingers moeten worden afgehakt. Het debat tussen moslims is of die oproepen in een specifieke context moeten worden beschouwd, of generiek zijn. Een paar pregnante passages zijn de volgende:

    Toen uw Heer aan de engelen openbaarde: “Ik ben met u; versterkt de gelovigen. Ik boezem ontzag in de harten der ongelovigen. Slaat daarom hun hoofd af en slaat alle toppen van hun vingers af.”
    61:4 Voorzeker, Allah heeft diegenen lief die terwille van Hem strijden in geordende gelederen, alsof zij een hechte muur vormen. 61:9 Hij is het Die Zijn boodschapper heeft gezonden met leiding en de godsdienst der Waarheid, opdat hij deze moge doen zegevieren over alle andere godsdiensten, al zijn de afgodendienaren er afkerig van.

    Maar dat heeft er uiteraard niets mee te maken…..

 6. Beukman

  Persoonlijk denk ik dat er precies is gebeurd wat we ook hebben kunnen zien en waar het ook op leek: een stelletje kapers hebben gecoördineerd twee vliegtuigen gekaapt, en deze de beide torens ingestuurd. Knap werk op zich, perfect uitgevoerd. Een paar van de kapers hadden wel van tevoren even een vliegcursus gedaan.

  Deze theorie is bijna ongelooflijk waarschijnlijk. Dat neemt niet weg dat allerlei vragen nog niet beantwoord zijn. Complotdenkers gebruiken die gaten om er hun theorieën aan op te hangen. Zo gaat dat met complotdenkers, denk ook aan die moslim die in de brandende Notre Dame rondliep wat helemaal geen moslim was. De gebruikelijke reactie is altijd: het kan niet zo zijn dat er gebeurd is waar het op lijkt. Zo ging het ook al bij de moord op Kennedy.

  Ondertussen wordt ons het zicht verder belemmerd door het vele nepnieuws uit die tijd. In Arabische landen bijvoorbeeld denken veel mensen dat de joden erachter zitten, want die zouden zogenaamd allemaal vlak voor de aanslag beide gebouwen hebben verlaten.

  Okhams Razor mensen, zoek dat maar op, zeven eeuwen geleden al bedacht door een monnik die zijn gezonde verstand gebruikte.

  1. meneer cactus

   ik denk dat de geheime organisatie van bekman en tarrel erachter zitten zodat ze de joden de schuld kunnen geven

  2. Joshuak

   Waar veel van die kritiek weg komt is dat het idee van een aanslag op eigen grondgebied al langer bestond maar dan rond Cuba..

   Operation Northwood was dat.. Maar het was afgewezen door JFK destijds..

   En het idee dat die eigenaar van het gebouw net voor de aanslagen een gigantische verzekering had genomen en dat al een paar dagen na die ellende uitbetaald wou hebben.

   En hij hoefde niks te betalen voor die asbest rommel dat in al die gebouwen zat en nu allemaal door de hele stad ligt.. Die mensen in New York kunnen daar over 30 jaar nog goed ziek van worden.

   Voor mij is het hetzelfde idee als met die Epstein het is gewoon allemaal extreem toevallig.. Maar persoonlijk heb ik ook gewoon echt geen vertrouwen in de overheid, niet hier niet in me eigen land nergens..

   Heb gewoon altijd het gevoel dat je wordt verneukt door ze

  3. Siemien

   Beukhol ontkent dat 9/11 niets met de islam heeft te maken, elke x weer die islam uit de wind houden..

   1. Beukman

    Geen idee wie Beukhol is, maar hij zit er vierkant naast.

    1. Siemien

     Jawel dat beukholletje natuurlijk prima

  4. Mezzadra

   Ockhams razor is de dood in de pot voor complotters. Spannende verhalen krijg je niet door de saaie werkelijkheid te beschrijven.

 7. Siemien

  Wat je ziet is dat de islam uit de wind gehouden wordt…

  1. DidiMadloba

   Je moet wel zwaar gestoord zijn om ook hier nog de islam bij te halen.
   Of ben je een trol?

   1. Siemien

    Je moet wel gestoord zijn om te ontkennen dat dit niets met de islam te maken heeft.
    Of ben je een trol?

   2. Mezzadra

    Ik zie Siemien er voor aan om in dit verband over seks met kinderen te beginnen.

    Wilde associaties zijn hier meer regel dan uitzondering.

    1. Siemien

     Uiteraard probeert ped* verheerlijker mezzadra het die richting op te sturen aangezien mezzadra de islam ook uit de wind wenst te houden…

 8. DidiMadloba

  Bedenk wel dat een “university” in de VS iets heel anders is dan een Nederlandse universiteit.
  In de VS is het niveau soms nauwelijks MBO

  1. meneer cactus

   das al 10 niveau’s hoger dan jouw niveau.
   niet te snel oordelen dus

 9. Punt50

  WTC-7 –> Negen dieselgeneratoren werden geïnstalleerd op de 5de verdieping als deel van het back-upsysteem.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.