'Explosief nieuw materiaal' in zaak Wilders gevonden die proces mogelijk de nek omdraait

Geen categoriesep 08 2019, 19:00
RTL Nieuws heeft door middel van de Wet openbaarheid bestuur (Wob) diverse documenten in handen gekregen die 'explosief' te noemen zijn. Ze leggen naar alle waarschijnlijkheid namelijk een dikke vette bom onder het hele Wilders-proces.
Er was al lange tijd (redelijk gegronde) speculatie dat er politieke inmenging plaats heeft gevonden rondom het OM en het door hun gestarte 'Wilders-proces'. De documenten die RTL Nieuws nu in handen heeft, blijken daar ook daadwerkelijk op te wijzen.
De documenten bewijzen zwart op wit dat er directe inhoudelijke bemoeienis is geweest vanuit Justitie (toenmalig minister Opstelten). Daarnaast wijzen zij ook op het feit dat het OM niet de gehele waarheid heeft gesproken tegen de rechtbank, het Hof en de Tweede Kamer. Huidig minister Grapperhaus twijfelt nu zelfs over of zijn eigen ambtenaren hém wel de volledige waarheid hebben verteld.
Al met al lijkt het er dus op dat Wilders gewoon gelijk heeft en het inderdaad om een politiek gemotiveerde klopjacht tegen hem gaat. In hoeverre dit gevolgen gaat hebben en voor wie, is nog niet duidelijk. Het lijkt er in ieder geval op dat de kans vrij groot is dat het hele proces de prullenbak in kan.
Bepaalde delen van de documenten zijn zwart gemaakt dus het zou zomaar kunnen dat er nog een rare wending aan het hele verhaal komt. Maar voor nu kan Geert Wilders weer voorzichtig ademhalen en zijn de ogen gericht op Grapperhaus en zijn ministerie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten