Vastgoedbedrijven laten Amsterdam letterlijk links liggen: bouw van woningen stagneert

Beleggers laten de Gemeente Amsterdam steeds vaker links liggen, zo meldt het Parool. De projectontwikkelaars van woningen kijken “liever in de gemeenten rondom Amsterdam” voor het opzetten van nieuwe klussen. Volgens Boelens de Gruyter van één van de grote vastgoedbedrijven is ‘Amsterdam onaantrekkelijk geworden voor vastgoedpartijen’. 

Waarom Amsterdam momenteel onaantrekkelijk is voor investeerders heeft te maken met de beperkte rendementen op nieuwe vastgoedprojecten. De rendementen op de projecten zijn negatiever dan voorheen, waardoor investeerders uitwijken naar andere locaties waar men meer geld kan verdienen.

De gemeente loopt Amsterdam hierdoor allerlei economische en maatschappelijke kansen mis. Nu de vastgoedbedrijven wegblijven betekent dit waarschijnlijk dat de Gemeente Amsterdam haar ambitie voor het realiseren van 7.500 woningen per jaar niet gaat halen. Met de huidige woningkrapte en vastgoedprijzen betekent dit maar één ding: een achteruitgang van de woningmarkt en verder stijgende huurprijzen en moeilijkheden rondom verhuizingen.

Volgens experts is het probleem de hoge grondprijzen van de Gemeente Amsterdam, die staan volgens hen eigenlijk niet langer in verhouding met wat die grond eventueel kan opleveren: de rendementen. Blijkbaar wordt de grond van Amsterdam als minder waardevol in toekomst gezien dan het vandaag waard is en blijven beleggers weg.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. meneer cactus

  uiteraard , heeft u enig idee waar je als bouwbedrijf aan moet voldoen om te voldoen aan de eisen van de linkse idioten

  u wou links , u heeft links , nu u eigen stolpje bouwen van leem en riet

 2. Jack Flash

  Misschien kan beter een dikke muur om Amsterdamned heen gebouwd worden,voordat het het ghetto zich door het hele land verspreidt.

  1. meneer cactus

   wie gaat de muur betalen dan ? amsterdam heeft onder halalsema een groot wassen neus elk muntje al uitgegeven.

 3. fusilier

  Weer moet een onschuldig mens het leven laten,door het wegkijken van de politiek. Ditmaal in Villeurbanne.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.