Column Jan Roos: Eva Jinek naar RTL de ‘transfer van de eeuw’? Ze is een middelmatige en pedante NPO’er!

De transfer van de eeuw? Jan Roos moet er om lachen. Eva Jinek die naar RTL gaat is nauwelijks een grote, gewaagde overstap van toptalent te noemen. Ze is een middelmatige journalist, aldus Jan, en beschrijft hoe nep de tv-show die ze tot en met vanavond op NPO1 presenteert eigenlijk is. Op RTL gaat het ook geen groot succes worden, vermoedt hij: “Het RTL-publiek zit niet te wachten op pedante NPO’ers die wel even normale mensentaal komen babbelen omdat het niveau op Unilever afgestemd dient te worden.”

Als we de media moeten geloven is het de transfer van de eeuw. Eva Jinek gaat van de NPO naar RTL. Het zal mij persoonlijk worst zijn, want op welke zender ze ook haar showtje opvoert, ik kijk toch niet. Want ondanks dat zij de koningin van de late avond wordt genoemd, vind ik haar slechts middelmatig met de grote M. Echt goed interviewen kan ze niet. Natuurlijk dreunt ze de vraagjes van haar papiertje goed op. Maar doorvragen, poeren naar meer, met nieuwe informatie komen, iemand haaks lullen… ik zie het niet.

‘Oh, maar Jantje Koekenpantje is gewoon nog rancuneus omdat Eva hem voor lul zette in haar programma toen hij daar kwam als partijleider van VNL!’ Nou nee, dat ben ik niet. Alleen toen merkte ik wel wat voor vlees ik in de kuip had. Anderhalve dag belde haar redactrice met vragen over ons CPB-rapport. Iedere keer weer hing ze aan de lijn om te vragen wat ik nou met onze Westerse waarden bedoelde. En vijftien seconde voor de uitzending werd het onderwerp opeens veranderd in normen en waarden.

Eva Jinek schreeuwde, ze tierde en lepelde een toneelstukje op dat al volledig was voorbereid. Tweets van vier jaar oud, een radiofragment van vijf jaar oud, alles stond klaar om aan te tonen dat ik niet deug. Dat ik helemaal niets over normen en waarden zou moeten zeggen. Punt was: dat deed ik ook niet. De knipoog voor de uitzending naar Alexander Pechtold was helemaal duidelijk. Ook hij had een rol en mocht minutenlang een speech houden over waarom ik een slecht mens zou zijn. Het had helemaal niets met journalistiek te maken. Er was geen enkele interesse in mijn partijprogramma, de CPB-cijfers of mijn visie over wat dan ook. Het was een doodordinaire afrekening.

Het sluitstuk van haar carrière zou natuurlijk het aflebberen van Hillary Clinton moeten zijn met een portetje van haar guru in Eva’s hand. Zo beschamend partijdig, zo vol vertrouwen tonen dat je niets anders dan een fan bent, geen kritisch woord, maar pure adoratie. Het was een afgang. Het was een televisie-interview onwaardig. Alleen blijkbaar maakt dat voor Jinek niets uit. Ik denk dat een man daar minder goed vanaf zou komen, maar dat zal mijn seksistische inborst wel zijn. Net als dat ik geloof dat geen man met zo’n gemaakt Amerikaans accent Nederlands kan praten. Het is aanstellerij, maar Jinek is daardoor voor veel mensen de vrouw van de wereld. Het is niet om aan te horen.

Ze verlaat de NPO voor het geld. En dat begrijp ik goed. Als ik voor dezelfde baan vijf keer meer kon verdienen stapte ik ook over. Maar laten we eerlijk zijn. Het is dezelfde route als Twan Huys en die route is doodlopend. Want het RTL-publiek zit niet te wachten op pedante NPO’ers die wel even normale mensentaal komen babbelen omdat het niveau op Unilever afgestemd dient te worden. En als haar zakken gevuld zijn en ook haar commerciële carrière geflopt kan ze altijd weer terug naar de publiek omroep die haar als de verloren diva zullen opvangen en haar op primetime opnieuw haar nietszeggendheid laten tonen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Mezzadra

  “maar Jantje Koekenpantje is gewoon nog rancuneus omdat Eva hem voor lul zette in haar programma”

  Jan slaagt er niet in deze indruk in zijn stukje weg te nemen.

  🙂

  1. Original NL

   Zoals het jou niet lukt je vieze p*do sympathieën weg te nemen.. maar ja je kan niet over je eigen schaduw springen hé viespeuk.

  2. werikke

   ben je er nu weer? elke topic zit je . echt zeer zielig persoontje. Altijd tegendraads om reacties los te weken zodat je waarschijnlijk opgewonden er van wordt.

   1. Original NL

    Och…werikke we helpen de zuigende narcistische p*do graag aan zijn afwijkingen te herinneren.

  3. Dik

   De aandoenlijke, hij dankt God voor de moord op Fortuyn, heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

  4. Mieremet

   En jij Mez lijkt er maar niet in te slagen als een normaal mens over te komen met al je aliassen.

 2. Piet51

  Ik heb eigenlijk wel respect voor de openheid van Jan Roos en de kwetsbare manier waarop hij zich hier presenteert. Ik zou het ook niet leuk vinden om voortdurend afgeserveerd te worden, maar of ik dat zo openlijk en kwetsbaar zou tonen betwijfel ik. Het beschadigt je wel in de ogen van veel mensen. Klasse, Jan! Ga zo door. Ik hoop en reken op nog veel van dergelijke rake bijdragen.

 3. Pauline Kummer

  “Ik kijk toch niet” “Echt goed interviewen kan ze niet” Wonderlijk als men zo iets constateert. Het zal een ander programma worden; ik ben daar zeer benieuwd naar.
  Vaak goede gasten gezien, ook de gevarieerde onderwerpen waren van een goed gehalte. Het feit dat sommigen daar aanstoot aannamen zegt genoeg dat het overkwam.

 4. debontereus

  En jawel hoor.
  Het vorige topic lieten ze gemakshalve maar voorbij gaan .
  Maar zie eens hier de aandoenlijke.met zijn gevolg zijn er weer . En direct weer commentaar op alles wat rechts voor hen is .
  Met de p☆do voorop laten ze hun verbale diarree en digitale scheten hier weer los op het forum .
  Maar o wee als de linkse kerk aan de beurt is dan zijn ze weer stil .
  Zie topic Peter r de Vries.
  Ga asjeblieft een andere hobby zoeken smerige p☆do .

 5. Nep

  Jaloers Jan? Dit niveau kan je nooit halen!

 6. ikweetwatikwil

  Een klein stukje van Eva en vrouw Clinton gezien . Met plaatsvervangend schaamte snel door gezapt , er was verder ook niks op TV dus uit. Kijk nog zelden TV.

  Eva, tja ik mag haar niet. Wat ze doet interesseert me geen bal.

  Jan ga door met je stukjes schrijven. Je draait er niet om heen.

  1. AS210854

   +++++++++ maal duizend IWWIW

 7. Marija

  Jan, ik lees je vrijwel altijd met instemming.
  Frank en vrij, recht voor zijn raap, de waarheid, of zoals jij die ervaart, verkondigend en meestal raak ook.
  Ga door en laat je niet in de zeik duwen door die anders denkenden.
  Je doet je best en wordt gewaardeerd.

 8. Jack Flash

  RTL is ook zo links als de nete.Kan ze daar graaien.In ieder geval niet meer van belastinggeld.Ze”betert” haar leven?

 9. Jack Flash

  Jan wees Eva een keer op haar “objektiviteit.Sindsdien had ze de pest op Jan Roos.

 10. Dropje

  Rechts en rancune zijn een 2 eenheid

 11. Michael

  Ach jantje. Even diep ademhalen, en weer door.

 12. merlot

  “Eva Jinek schreeuwde, ze tierde en lepelde een toneelstukje op dat al volledig was voorbereid. Tweets van vier jaar oud, een radiofragment van vijf jaar oud, alles stond klaar om aan te tonen dat ik niet deug. Dat ik helemaal niets over normen en waarden zou moeten zeggen. Punt was: dat deed ik ook niet. De knipoog voor de uitzending naar Alexander Pechtold was helemaal duidelijk. Ook hij had een rol en mocht minutenlang een speech houden over waarom ik een slecht mens zou zijn. Het had helemaal niets met journalistiek te maken. Er was geen enkele interesse in mijn partijprogramma, de CPB-cijfers of mijn visie over wat dan ook. Het was een doodordinaire afrekening.”

  Wat had je dan verwacht, Jan? Zo rolt de NPO toch al jaren?
  Het zijn bloedhonden die alles proberen te verscheuren wat niet strookt met hun linkse denkbeelden.

  Dat dit al vele jaren zo gaat geeft aan dat dit soort mensen bereid zijn om over lijken te gaan en totaal geen scrupules hebben.

  Democratie? Fatsoen? Eerlijke kansen? Objectiviteit?

  Vergeet het. Dit is de DDR aan het Noordzeekanaal.

 13. Tman

  Goed geanaliseerd door Jan Roos,niets aan toe te voegen!

 14. merlot

  Tot op heden in deze draad:

  Mezza
  Piet51
  Pauline Kummer
  Nep
  Dropje
  Michael

  Het linkse slijm kan het niet laten om hun behoefte te komen doen op rechtse sites. Dat kunnen ze omdat daar de VVM hoog in het vaandel staat.

  Andersom is daar geen enkele sprake van. Op linkse sites wordt je meteen gejorist als je daar een onwelgevallige mening ventileert.

  Ook dat is weer een bewijs van de totalitaire mentaliteit van links.

  1. Nep

   Ga spelen!

   1. merlot

    Probeer het eens inhoudelijk, onderdeurtje.

   2. Bosche draak

    Is dat alles wat je te zeggen hebt nepnicht?
    Doe je luier af, trek een grote jongens broek aan en probeer het nog eens….

  2. Mezzadra

   “Het linkse slijm”

   Merlot doelt op de posters op dit blog waar hij het niet mee eens is.

   1. Dik

    “Het linkse slijm”

    Het links fascistische zoutzuur, waarmee de aandoenlijke zijn digitale windje weer heeft gelaten.

   2. Bosche draak

    Nee hij doelt op miezerige stokertjes zoals jij en je zooitje hielenlikkers…

   3. spelende vrouw

    hij doelt op tarrels en andere onhebbelijkheden van trollen

 15. Eliahu

  Mevrouw Jinek is gevraagd! Dat betekent dat men zich in haar capaciteiten heeft verdiept. Men gaat geen avontuur aan zonder een grondige screening.Dus er valt haar niets te verwijten.

 16. Jack Flash

  Merlot@ Het zit tot in de haarvaten vd samenleving.

  1. merlot

   @ Jack: yep. En dat geldt voor bijna alle West-Europese landen.

   Dit komt niet meer goed. Niet vanzelf.

 17. Veteraan

  Helemaal mee eens. Het gaat alleen maar om geld, niet om de boodschap.
  Goede gasten kwamen er wel maar het interview gehalte was gewoon ordinair laag en vooral ordinair Links.
  Wat een prut wijf, ik hoop dat ze snel overstapt en er dan achterkomt dat mensen massaal wegkijken.

 18. Meriadoc Brandebok

  Jan, van dit stukje spat de rancune af.

  In de Verenigde Staten is de president uitgegleden, in Groot-Brittannië staat de premier met de rug tegen de muur, het staatshoofd houdt een vlammende speech in de VN, Rutte gaat het hebben over een noodpakket voor het onderwijs en Roos tikt een stukkie over de transfer van Jinek.

  Tja.

  1. merlot

   Van Maria geen woord over de schandalige manipulaties (betaald met belastinggeld) die de PO al jaren orkestreert.

   Ik had niet anders verwacht van deze nep-dominee.

  2. Bosche draak

   Vent lul toch niet zo dom, kan je je haaterectie naar rechts niet even kwijt bij viespeukje mezza?

  3. Kretoloog

   Mafklapper Brandebok heeft weer eens kritiek – voor de zoveelste keer – op de onderwerpkeuze van de columnist van DDS.

   Wat let je knul, om hier gewoon op te zouten met je vuilspuiterij? Je zou alle reageerders (muv de andere huistrollen) een groot plezier doen.

 19. musicmaniac

  Deze oostblok-k*t zit als een hete loopse teef de gasten met haar ogen uit te kleden. Als ze een man aan het interviewen is, glibbert ze bijna van d’r stoel af. Walgelijk gewoon! Praatjes vullen geen gaatjes, dus staat ze al jaren droog!

  1. Mezzadra

   Musicmaniac maakt ons deelgenoot van zijn seksuele problemen.

   Zijn daar geen andere fora voor?

 20. C.A.Barstow

  Het is smerig links tuig,
  dat ons land in de vernieling aan het helpen is.
  Jan, ga verder zoals je altijd gedaan hebt!

  Stem FvD.

 21. rujoleki

  Oprotten met die linkse heks.

 22. DidiMadloba

  De afgunst druipt eraf. Roos mag dan (in eigen ogen) een briljant journalist zijn, een baan als talkshowhost zal hij niet krijgen.

  Eva trekt kijkers, en dat telt.

 23. Lay down your souls to the gods rock and roll

  “Jaloers Jan? Dit niveau kan je nooit halen” Whahahaaaaaaaahaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! een NIET!!! objectieve talkshow is lager dan jij denkt en bovendien Jan Roos is geen presentator. En die uitzending van Pauw & Jinek was gewoon een gênante vertoning. Het ging toen meer om het verleden van Jan Roos dan om zijn politieke partij.Dit is ook exact de reden waarom Geert Wilders nooit aan schuift bij die “talkshows”. Op het moment dat rechtse politici kritisch worden op links wanbeleid wordt het weg gewuifd en gaan ze snel over naar de andere gast. “Omdat Eva hem voor lul zette in haar programma” wat een dom gelul het was juist precies andersom. Feit is gewoon dat naast Wilders Baudet en Hiddema niets te zoeken hebben bij dat linkse grachtengordel kliekje. En ook de media die hoog van de toren blaast van Eva Jinek de koningin van de talkshow, dat is weer typisch Nederlandse overdreven enthousiasme wat totaal nergens op slaat. Feit is dat zij net als Twan Huys afkomstig is van de NPO, Twan Huys kon het tij niet keren, waarom zij dan wel??? Hoop dat er straks een hoop kijkers zijn die de naar een ander kanaal switcht of de TV helemaal uit zet. De tijd dat veel Nederlanders de TV uit zet en weer naar de radio gaat luisteren komt steeds dichterbij. Ondanks een -veel te veel- aantal van tv zenders is er een hoop bagger op TV bij zowel de NPO als de commerciëlen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.