Video! Lubach neemt SJW'ers op de hak met Woke - "Vind je iets een beetje anders nou dan ben je dus trash!"

Video! Lubach neemt SJW'ers op de hak met Woke - "Vind je iets een beetje anders nou dan ben je dus trash!"

Screenshot via Dumpert.nl van de dronken treinplasser

"Ik volg Twitter, dus weet precies wat er mankeert, ook al heb ik alles rechts van mij de tyfus geblokkeerd!" Hij is leuk! Arjen Lubach plaatste zijn nieuwe muziekvideo, waarin hij SJW'ers op de hak neemt, op YouTube.

De hypocrisie van Social Justice Warriors (SJW'ers) wordt flink aangepakt door Arjen Lubach. Diverse stereotypen passeren de muziekvideo, van de 20-jarige psychologiestudente die al snapt hoe de wereld werkt, tot het oogje dichtknijpen voor moslimmannen die vrouwen onderdrukken. Ook het alles als fascistisch bestempelen en het creëren van een bubbel door andersdenkenden te blokkeren, komt voorbij.

Lubach laat hiermee zien dat hij goed weet te duiden wat er de laatste paar jaar op internet de boventoon is gaan voeren in het Nederlandse politieke klimaat. Het gaat namelijk niet alleen om de Sylvana Simonsjes en de Gloria Wekker's van tv. Er is een behoorlijke groep van mafketels ontstaan die, na een jaartje les aan de UvA, met een morele verhevenheid van jewelste de 'strijd' aan proberen te gaan met alles wat maar op ongelijkheid lijkt. Wie beter af is dan de ander is onderdrukker, de rest is slachtoffer.

Of het nou vrouwen, minderheden, armen, dikkerds of geestelijk gestoorden zijn, alles en iedereen moet maar inclusief en gelijk zijn voor deze mensen. De frustratie die dat oplevert is natuurlijk enorm, want enige vorm van kritiek maakt je al direct een discriminerende, racistische nazi-fascist die de koloniale patriarchale samenleving van dominante blanke heteromannen in stand probeert te houden. En nog voor je hierop kunt reageren ben je al geblokkeerd.

Mooi dus dat Lubach dit zo treffend aankaart!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties