Oud-voorzitter JD zegde D66-lidmaatschap op en hangt vuile was buiten: “Ik heb mij gestoord aan het gebrek aan discussie binnen D66”

Oud-voorzitter JD zegde D66-lidmaatschap op en hangt vuile was buiten: “Ik heb mij gestoord aan het gebrek aan discussie binnen D66”

Oud-voorzitter van de Jonge Democraten, Dennis van Driel, geeft via een interview een kijkje achter de schermen bij D66. Het beeld dat hij schetst is allerminst positief: vrijwel geen discussie mogelijk en zelfs pesterijen!

Van Driel zat twee jaar in het landelijke bestuur van de Jonge Democraten en het laatste jaar als voorzitter. Hij zegde tegen het einde van zijn voorzitterschap zijn D66-lidmaatschap op, genoeg reden om dat interview even door te pluizen dus!

"Neem bijvoorbeeld mijn congresspeech. De partijtop belde mij ’s ochtends om 06.15 om te zeggen dat het een “kutspeech was” en dat ik de partij “onherroepelijk ging schaden”.

Vervolgens zegt Van Driel dat hij in de zaal een staande ovatie kreeg en dat D66 op Twitter wél positief was. Schijnheilig gedoe dus bij die partij!

Omdat hij ook bij de fractievergaderingen aanwezig was, weet hij ons te vertellen dat er praktisch geen discussies plaatsvonden in de tijd van Pechtold. Rob Jetten, wie had dat gedacht, wakkerde juist wél weer discussies aan. Wel voegt Van Driel hier aan toe dat wat hem betreft heel veel 'met de mantel der liefde wordt bedekt'. Discussie wordt steeds meer als iets negatiefs gezien want kritiek schaadt de partij! Zo werd hij twee maand lang geweigerd bij het eerste deel van de fractievergaderingen vanwege kritiek op hoe een lid op de lijst voor de Europese verkiezingen kwam te staan.

En zo zijn er nog veel meer kwalijke voorbeelden van fratsen die men bij D66 tegenwoordig uitspookt. Het hoofdpunt is dat de partij volledig de kabinetslijn probeert te volgen en kritiek maar moeilijk kan verkroppen. Dan ben je als partij toch volledig in de ban van de macht? Macht die ze bij de volgende verkiezingen kwijt zullen raken, evenals de helft van hun zetels. Hans van Mierlo draait zich om in z'n graf.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties