De partij van Mark Rutte (die regelmatig gaat winen en dinen met Jort Kelder) paait christenen met duur akkoord

Geen categoriesep 04 2019, 11:00
Gisteravond vond in de Tweede Kamer het debat over 'concrete maatregelen' met betrekking tot het Preventieakkoord plaats. Want een ongezonde levensstijl moet - als het aan de ChristenUnie ligt - worden aangepakt.
Omdat de VVD nu een regering vormt met de ChristenUnie -en de christelijke partij van oudsher sowieso al tegen elke uitwas van seks, drugs en rock and roll is- doet de partij van levensgenieter Mark Rutte (die regelmatig gaat winen en dinen met Jort Kelder) nu water bij de wijn. Een ongezonde levensstijl moet dan ook worden aangepakt als het aan VVD-kamerlid Hayke Veldman ligt.
"Het is logisch en verstandig dat dit kabinet in het regeerakkoord de afspraak heeft gemaakt om een Nationaal Preventieakkoord op te stellen. Veel mensen weten natuurlijk best wel dat een gezonde levensstijl belangrijk is. Dat verbetert niet alleen de kwaliteit van leven, maar kan er ook voor zorgen dat ziekte en kwalen in de toekomst worden voorkomen," aldus Veldman.
Je zou denken dat nieuwe regel en wetgeving daarbij zou kunnen helpen. Om een paar voorbeelden te noemen: maak gezond voedsel goedkoper en de kwaliteit beter (want nu betalen we drie keer zoveel voor een plantaardige biefstuk die naar rubber smaakt), pak de tabakslobby aan (maar nee, daar doet de VVD natuurlijk liever goede zaken mee) en kijk eens serieus naar de alcoholproblematiek (in plaats van alleen maar te focussen op recreatieve drugsgebruikers).
Maar nee, dat ziet Veldman dan weer niet zitten. De VVD is immers een liberale partij:

"Het is niet aan de overheid om te bepalen hoe iemand zijn of haar leven leidt. Of iemand drie keer in de week fastfood eet, nauwelijks beweegt of zich verplaatst met de auto, of dat iemand zes keer per week een aantal uren naar de fitnessschool gaat en een gebalanceerd dieet heeft, of een willekeurige combinatie hiervan; het blijft altijd een eigen keuze van iedereen."

Wat de VVD hier dus eigenlijk zegt is: we zijn het met de ChristenUnie eens dat we ongezonde zaken moeten aanpakken, maar daar gaan we - behalve een miljoenen kostend akkoord - lekker helemaal niets mee doen. Om de christenen te paaien. Want ook de VVD weet: in een coalitie is het nu eenmaal geven en nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten