Nederland draait door: Kwart GGZ-instellingen in de rode cijfers

Nederland draait door: Kwart GGZ-instellingen in de rode cijfers

Dat het niet helemaal lekker loopt met de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in Nederland is natuurlijk al langer bekend. Maar liefst een kwart van de GGZ-instellingen moet namelijk met het schaamrood op de kaken toegeven dat ze financieel ongezond zijn.


Even ter verduidelijking: Met een kwart hebben we het dus over een zorgwekkende 25 procent van alle instellingen binnen de geestelijke gezondheidszorg die minder presteren en functioneren omdat het ze ontbreekt aan financiële middelen. Of dat ze er niet kordaat mee om kunnen gaan. Dat laatste zou natuurlijk ook nog kunnen.

Maar laten we er niet te lichtzinnig mee omgaan. Een nieuwe uitbarsting van loslopende zieke geesten zoals Thijs H., Jos B. en Jawad S. ligt dus op de loer.

Attje Kuiken (PvdA) maakt zich ernstige zorgen over deze ontwikkelingen en roept staatssecretaris Paul Blokhuis (ChristenUnie) van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vandaag ter orde in De Tweede Kamer met een spervuur aan vragen.

Het enige vervelende is dat we pas echt concrete antwoorden (en vooral oplossingen!) op die vragen zullen krijgen nadat Blokhuis zijn debat (paradepaardje) rondom de aanpak van roken, overmatig alcoholgebruik en ´gezonder leven´ heeft afgerond. Prioriteiten noemen we dat. Ahum.

Lees meer over:
kamervragen GGZ

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties