KLABAM! Lodewijk Asscher komt met beste Prinsjesdag-oneliner: ‘[…] denk dan eens aan de kosten van onwetendheid’

Tweede Kamerlid Lodewijk Asscher (PvdA) verheugt zich nu al op de Algemene Politieke beschouwingen, niet alleen omdat hij klaar staat om ‘in te vallen’ bij de coalitie in de Eerste Kamer, maar ook omdat hij er sterk voor staat: hij heeft zich niet over-gecommiteerd aan de groene politiek, zoals GroenLinks, en lijkt nog steeds in staat gevatte one-liners te geven.

Lodewijk Asscher heeft gemengde gevoelens bij de Prinsjesdagplannen van het kabinet. Met name de begroting van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap steekt hem. Als we de plannen van het kabinet erbij pakken dan is zijn pessimisme begrijpelijk: het kabinet investeert eigenlijk niets extra. Er zijn wel wat mutaties, maar van “investeren” is geen sprake. Het lijkt natuurlijk ‘als een druppel op een gloeiende plaat’.

Onderwijs kost gewoon enorm veel geld en het lijkt erop dat de kabinetten Rutte 1,2,3 daar weinig prioriteit aan geven. Dat bleek in de afgelopen twintig jaar. Ook dit jaar blijkt  dit weer het geval. In de onderwijssector is men niet blij: men spreekt nu alweer van acties tegen het kabinet, onder meer aangevoerd door de ‘rode baretten’ van de organisatie ‘WOinactie’. Deze intellectuele rode elite werkt altijd nauw samen met de PvdA en dat is dan ook te zien.

Gelijk hebben ze echter wel als ze Asscher volgen:

“als je onderwijs duur vindt, denk dan eens aan de kosten van onwetendheid”.

KLABAM!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. meneer cactus

  De kosten van de ontwetendheid van de pvda betalen we dagelijks nog steeds in vele zaken. We kunnen beginnen met het kwartje van kok of de rekenrente van klijnsma

  1. Riesmog

   Je hebt een goed geheugen, wel wat selectief.

 2. C.A.Barstow

  Het jaarlijks terugkerende sprookjes verhaal aangehoord hebbende,
  kunnen wij concluderen dat je land en volksverrader Rutten,
  het misleiden, liegen en bedriegen niet meer hoeft te leren,
  hij is daar de meester in.
  Het trieste eraan is dat een groot deel van de bevolking nog steeds
  zijn leugenachtige verhalen slikt en als een stel verdwaasde idioten achter hem aan blijft hobbelen.

  Stem FvD.

  1. An Michelle Patinama

   Ieder jaar hetzelfde riedeltje C.A.Barstow . Het gaat goed met Nederland! Echter oa.: de koopkracht gaat ieder jaar achteruit, landelijke en lokale belastingen (ie. WOZ soms 10%+) gaan ieder jaar omhoog. De faillissementen van kleine ondernemers is groot door belastingdruk en overmatige regelgeving, de voedselbank heeft meer aanvragen dan ooit. De AOW heeft (al jaren) geen index correctie, in bejaardenhuizen (als die nog bestaan) is het creperen door bezuinigen en vele (100 duizenden) kinderen onder de armoede grens die zonder ontbijt naar school gaan. De zorgverzekering (België oa. veel minder) en eigen bijdrage ieder jaar veel duurder. Kleine en grote criminaliteit, intimidatie, berovingen en geweld op staat (en indoor ie. zwembaden) neemt toe. Financiële problemen voor steeds meer mensen/gezinnen door regelmatige belasting verhoging zijn groter aan het worden etc. etc. Maar het gaat o zo goed met Nederlands! Alleen niet voor de arbeider en de kleine ondernemer!

 3. Riesmog

  Teunis heeft me weten te overtuigen, ik ga voor de PvdA.
  Met 3 studerende kinderen is er geen betere keuze.

  1. Seneca

   @riesmog
   dan hoop ik dat je 3 kinderen, op latere leeftijd, meer verstand tonen dan het gebral van hun papa.

  2. meneer cactus

   hahahaha , als je gratis schoolboeken wil wegstrepen tegen de lasten van 50.000 gelukszoekers hou je straks zakgeld over.

   Als de pvda iets veranderd kost dat de arbeider zijn kop want de partij van de ambtenarren is er niet voor de burger

   1. Diik

    Toch heeft Asscher gelijk.! Onwetendheid manifesteert zich nog dagelijks in de reacties.
    Correct Nederlands schrijven blijft lastig, daar is *veranderd* een voorbeeld van…

    1. meneer cactus

     lekker belangrijk of is het belangreik of belangreijk

 4. Seneca

  Asscher de voorman van de pvda. de pvda die door hun idiote regeringsbeleid uit de 70er jaren, Nederland in de ellende heeft gestort. overigens heeft de vvd dit stokje overgenomen waardoor wij in een nog groter ellende zijn gestort.

 5. Job Jansen

  Klabam! Ploertendoders zijn uitgevonden voor ploerten. Natuurlijk zijn deze verboden. We gaan toch geen geweld gebruiken tegen volksverraders, hè Lodewijk…?

  1. meneer cactus

   wat is er selectief ?

 6. goedisfout

  Hevel onderwijs maar over naar het bedrijfsleven dan kunnen ze hun tekort aan vakmensen via bedrijfsscholen zelf oplossen.

 7. Harrt Neutraal

  veel reclame in deze media voor PvdA, veel reacties van erge linkse lezers al dagen lang de linkse vogelverschrikker Ollongren boven aan wat is hier in vredesnaam aan de hand ????

 8. Kristalix

  Dit weet klotewijkasbak beter als geen ander. Zijn bestuurlijke incompetentie is waar de burger nog steeds de lasten van draagt.

  Zwans.

 9. Bes Tolen

  Het onderwijs is wat salarissen betreft wel het meest verwende ministerie. Men kreeg er bij toen niemand er nog bij kreeg en de laatste twee jaar is het helemaal te gek. Dat alleen omdat er duizenden klassen zijn bij het basisonderwijs. met onder de tien leerlingen en die komen pas uit het buitenland. Maar wie betaalt dat allemaal? Juist. Slob laat uitbetalen als minister zonder denkkracht en verantwoordingszin. Als het aan de vakbond ligt en de linkse partijen zijn we nog lang niet aan het eind. Nog meer onderwijzers, nog hogere salarissen, nog meer vreemdelingen en dus kleine klassen. Wie krijgen de strop? Niet Slob en ook niet de vreemdelingen waarvan er deze eeuw nog zeker acht (8) miljoen binnen komen. Uit Afrika alleen. Zo geen 19 miljoen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.