Frans Timmermans nu officieel benoemd tot klimaatpaus van Brussel, gaat werken aan Green New Deal

Frans Timmermans (PvdA) is onder de Duitse Ursula von der Leyen benoemd tot vicevoorzitter van de Europese Commissie. Timmermans gaat werken aan een zogeheten ‘Green New Deal’ en wordt nu officieel klimaatpaus van Brussel. Premier  Rutte is  blij met de benoeming “Timmermans opereert als vice-president en klimaatcoördinator in het hart van de Europese Commissie en dat is handig voor de informatiepositie van Nederland”, via RTLZ

Hoe positief de Green New Deal van Timmermans gaat uitpakken voor de gewone is nog maar zeer de vraag. In ieder geval gaat Frans Timmermans eraan werken dat de gehele Europese Unie tegen 2050 ‘klimaatneutraal’ is.

Wat dit moge betekenen weet eigenlijk helemaal niemand, maar waarschijnlijk zal er weer een subsidiepot bijkomen voor de fortuinlijke belangengroepen. Wellicht zit er zelfs een warmtepomp-subsidie in, wie weet! Aangezien het nog te vroeg is om de Green New Deal te bekritiseren wachten we daarmee totdat de PvdA’er wat op papier heeft gezet. Met andere woorden: de klimaatpaus van Brussel moet eerst even voorgaan in gebed.

Als we kijken naar de portefeuilles van andere vicevoorzitters van de Europese Commissie dan blijkt heel duidelijk waar de EU mee bezig is: men werkt aan verdere standaardisering van de kapitaalmarkten, harmoniseren van de belastingen, centraal georganiseerde ICT-dienstverlening en nog veel meer. De Green New Deal komt dus op het bordje van Frans Timmermans, die daar vast en zeker zijn tanden in zal zetten:

“We hebben in Europa een ambitieuze, groene ‘new deal’ nodig om de toekomst van onze kinderen vorm te geven, en onze gezondheid, voorspoed en veiligheid te verzekeren op een groene en gezonde planeet. Graag ga ik hieraan werken”

Vol verwachting klopt ons hart, Frans!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Beukman

  Heeft ie met het wippen van keihardliner Bolton eindelijk eens iets goeds gedaan. Kennelijk zijn er zelfs voor Trump grenzen.

  1. Beukman

   Excuses. Ik was te vroeg.

   1. Meriadoc Brandebok

    DDS zit altijd bovenop het laatste nieuws.

 2. meneer cactus

  een regelrechte ramp , een links debiel die ongehinderd door enige kennis zijn stempel wil en zal drukken op de energiemarkt.

  1. Original NL

   Nexit..nu!!!

   1. meneer cactus

    voor

 3. ZiggyStardust

  Ik mag hopen dat ie dan ook het goede voorbeeld gaat geven. #tofufrans.

 4. merlot

  Het is volkomen duidelijk wat deze linkse hondelul gaat doen. Vrouwtje Ursula heeft het immers al aangekondigd.
  Heel West-Europa zal verarmen door het wanbeleid van deze voll-idioten.

  1. toetssteen

   @merlot
   Men zal die olifant pas zien als die hen plet. Al stervende zullen ze kreunen: waarom waarschuwde u niet? En dat terwijl u uw keel schor schreeuwde: er staat een olifant achter u!!!!

   1. merlot

    @ Toetssteen: Jij en ik hebben de tijd nog meegemaakt dat mainstream politici (redelijk) betrouwbaar en rationeel waren.

    Die tijden zijn voorbij.

    Wat er in die lui gevaren is? Het is een op hol geslagen kudde van hysterische blinden die met vol gas West-Europa naar de afgrond voeren.

    Wetende dat ze zelf genoeg bij elkaar gegraaid hebben om niet in armoede te vervallen. Aan het “gewone” volk hebben ze dikke schijt.

    1. Mycase

     Dat dachten die Franse rijke stinkers in 1800 ook tot dat de valbijl hun lot bezegelden.

  2. Mezzadra

   Dat klopt, merlot, Timmermans zal de agenda uitvoeren waarmee Ursula haar voorzitterschap heeft verworven. Daarvoor bestaan brede democratische steun, dus hij heeft daarin een ferme doorzettingsmacht.

   Ik persoonlijk vind het prachtig, maar daar zul je waarschijnlijk anders over denken.

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  Timmermans wil vleeseten vooralsnog niet verbieden, hij wil niet mensen verplichten om op ieder dak een zonnepaneel te laten bouwen, hij wil de veestapel niet met 90% reduceren, hij wil niet de bio-industrie in zijn geheel afschaffen.

  Dit noemt hij een green deal? Laat me niet lachen

 6. Jack Flash

  De Ed Nijpels van de EU.

 7. Mezzadra

  De EU zet in op een nadrukkelijk groene agenda. Concreet doel is Europa klimaatneutraal te maken en daarin een globale voorbeeldeloze te nemen.

  Om dat te realiseren is het goed een bestuurlijk zwaargewicht als Timmermans in te zetten. Dat maakt het geloofwaardig.

  Ik vind dit allemaal heel inspirerend.

  1. meneer cactus

   KLIMAATNEUTRAAL BESTAAT NIET.

   Een links dogma voor hele domme mensen. Het klimaat op 0 . dom dommer links

   Wat is een globale voorbeeldeloze uwe grootheid ?

   timmerfrans is zeker een zwaargewicht maar bestuurlijk gezien heeft deze nitwit Rusland aan de Krim geholpen. Wat een bestuurlijke zwaargewicht. Grossiert in domheid

   1. joey

    cactus
    +++++

   2. Original NL

    Idd een zwaargewicht..letterlijk ..dat dan weer wel!!

  2. merlot

   “een bestuurlijk zwaargewicht als Timmermans”.

   Alleen op de weegschaal is deze charlatan een zwaargewicht.

  3. Kretoloog

   Timmermans is niet geloofwaardig. Dit voorjaar riep hij over zichzelf: “Het is EC-voorzitter of niets”. Timmermans werd geen voorzitter van de Europese Commissie. Maar hij zit er nog steeds bij. Tja, iedere maand 32.500 euro op je bankrekening is toch wel lekker.

   1. meneer cactus

    klopt , het was alles of niets voor timmerfrans maar kennelijk is 32000 per maand als troostprijs ook acceptabel

    1. Mezzadra

     Als Timmermans zich niet op de publieke zaak zou richten maar zich zou kandideren als bestuurder bij een multinational kan hij het tienvoudige verdienen.

     1. meneer cactus

      hahahahaha

      wie zijn de gegadigden tarrel ? niemand moet die volgevreten strontzak met zijn negatieve imago.

     2. tonna

      @mezza:
      Bij welke multinational vermoedt je?
      Petrochemie,haha!
      Hij is hoogstens geschikt als directeur voor een COA opvang,gezien zijn talenknobbel danwel beheerder van een van de vele bed,bad en brood opvanghuizen!

     3. Original NL

      Hahahaha bestuurder van een bedrijf…hahahaha..ja mora!!!

   2. EU kok

    Jammer dat Kreetje vergeet te vermelden waar de toenmalige uitspraak betrekking op had.

    1. Kretoloog

     EU-kok: sommigen hier noemen u een beetje dom. Ik begin dat nu een beetje te begrijpen. Lees nogmaals mijn reactie, het staat er allemaal heel duidelijk waar die uitspraak van Timmermans op betrekking had!

     1. EU kok

      Kreetje herhaalt het antwoord maar ontwijkt de bijbehorende vraag.

     2. meneer cactus

      verandert niets aan de uitspraak c o ckje

     3. Kretoloog

      Iedere reaguurder recht op alle relevante info. Dus speciaal voor de oliedomme EU-kok.

      Uit het interview met Frans Timmermans in NU.nl, 29 april 2019 (4 weken voor de Europese verkiezingen):

      PvdA’er Frans Timmermans is vastberaden de opvolger van Jean-Claude Juncker te worden als voorzitter van de Europese Commissie. “Voor andere baantjes heb ik totaal geen interesse, zegt hij.”

  4. Dik

   De aandoenlijke heeft zijn digitale stookboertje weer gelaten.

 8. Baron von Munchhausen

  Nu Europese burger,….géén angst!
  Het drammerige linkse waanzin is hij NU vergeten!
  Baantje geregeld: 30.000,00 per maand, buiten de buitensporige declaraties!
  Precies zo als zijn vorige functie: (weet u het nog?) “vermindering bureacratie!” Werkelijkheid onder Timmermans: gigantische uitbreiding bureacratie!
  Dus, nogmaals, geen angst, Timmermans gaat genieten van ( te declareren) Bussiness Class vliegen, 5 sterren Hotels, Michelin sterren restaurants en wat nog meer.
  Rapporten over klimaat wordt door een of andere GOEROE-Klaver-volgende Huppeltrut gemaakt!
  Leve de EU!

 9. RvdBe

  Die gefrustreerde Paulus de Boskabouter zal samen met die verlepte vvder Nijpels NL wel eens ff de afgrond in trachten te duwen.
  Hopen dat iemand die randdebielen onschadelijk maakt.

 10. Kretoloog

  Zoals het een ware linkse politicus betaamd, gebruikt Timmermans altijd grote woorden die met veel aplomp en stelligheid worden uitgesproken. Hij weet: daar zijn de media dol op. Dus maximale aandacht verzekerd.

  Maar in het vervolg blijken die woorden vooral gebakken lucht. Want in daden worden ze nooit omgezet. Weet u nog, Poetin moest hard aangepakt worden en Oekraïne verdient ons aller steun, zo zei Timmermans in 2014. De situatie anno 2019 is dat Rusland en Oekraïne in goede harmonie gevangenen ruilen. De EU staat erbij en kijkt ernaar met de mond vol tanden. Ander voorbeeld: Timmerman zou de Poolse regering aanpakken vanwege haar invloed op de rechterlijke macht. Opnieuw woorden, er gebeurde helemaal niets. Nou ja, de invloed van de Nederlandse regering op de magistratuur alhier is zeker zo groot als in Polen. Maar nu hoor je niets van de EU.

  De komende tijd zullen we Timmermans veel horen brallen over het klimaat: Consumptiepatronen moet anders, vliegen binnen Europa verbieden (voor Jan met de pet dan, hijzelf blijft gewoon businessclass van hoofdstad Nasr hoofdstad in zijn regeringsjet gaan). Maar vrees niet, qua daden is het nooit wat geweest bij de nieuwe Europese Klimaatpaus. En dat blijft zo.

  1. Riesmog

   “Zoals het een ware linkse politicus betaamd, gebruikt Timmermans altijd grote woorden die met veel aplomp en stelligheid worden uitgesproken. Hij weet: daar zijn de media dol op. Dus maximale aandacht verzekerd.”

   Ik begrijp uit deze definitie dat Baudet en Wilders dan ook linkse politici zijn.

  2. Kretoloog

   Oei, nu wordt het toch serieus gevaarlijk. Timmermans heeft nl. als zijn rechterhand aangetrokken Diederik Samsom. Deze voormalige Greenpeace-terrorist gaat door roeien en ruiten om zijn (klimaat)doel te bereiken.

 11. Blokkeer-Fries

  Dit is een regelrechte ramp voor de EU en vooral voor de belastingbetaler. Niet gehinderd door enige kennis, megalomane, extreem linkse, activistische, zogenaamde “volksvertegenwoordigers”, die de toekomst van u en uw kinderen gaan bepalen d.m.v. hersenloos wanbeleid, waar ze vervolgens zelf, vorstelijk voor worden beloond. Elke keer denk ik, het kán niet debieler, maar verdomd het lukt ze nog steeds!

  Uit de “oude” doos van 2016 en nog steeds snappen deze “volksvertegenwoordigers” er niets van en doen maar wat en roeptoeteren maar wat. Alle opgebouwde welvaart wegpissen voor “eeuwige naam in de geschiedenisboekjes roem” die achteraf een one day fly zal zijn. Faal, na faal, na faal…..

  youtu.be/NAd6Y3NqB7Q

 12. Politiek Profeet

  Deze staatsvijand zal ooit janken voor het vuurpeloton…meer niet, niets minder!

 13. Jack Flash

  Geen kogels aan verspillen.Deze zwaargewicht zakt vanzelf wel door het ijs,dankzij de gravitatie.

 14. Decca

  Met de aanstelling van deze blunderende onbenul die van toeteren nog blazen weet, weten we nu zeker dat we economisch uitgemolken worden en door verdere standaardisering van Brussel failliet. gaan. Dag Nederland.

 15. Cycle25

  Natuurlijk, en dat doe je door miljoenen CO2 uitstotende vluchtelingen op te nemen.

 16. Jack Flash

  De EU in deze vorm is een grote stoomwals die allesverpletterend doordendenderd en niet te stoppen lijkt en op ondemocratische wijze tot stand gekomen is en zichzelf in stand houdt.De enigste manier om dit te stoppen is door revolutie met nodige ellende die dat met zich meebrengt of de omgekeerde weg terug.Ieder lidstaad er weer uit ,schoon schip maken in eigen land,en weer terug naar de,EEG’ status.Het zal niet meevallen en helaas zal ik als 60er niet meer meemaken.NEXIT

 17. meneer cactus

  het duo knabbel en babbel is compleet

  quote Als EU-commissaris en eerste vicevoorzitter krijgt Timmermans een van de belangrijkste portefeuilles. Hij is verantwoordelijk voor het Europese klimaat- en milieubeleid. Samsom heeft als oud-campagneleider van Greenpeace en voormalig voorzitter van een van de klimaattafels veel ervaring op dit gebied. end

 18. meneer cactus

  QUOTE Dat moet leiden tot een klimaatneutraal Europa in 2050. Daar zijn volgens de aanstaande voorzitter Ursula von der Leyen investeringen tot 1 biljoen euro voor nodig. END

  1,000.000.000.000 investering ofwel vloeit er in de zakken zo ongeveer 20% btw /mwst of eender hoe de belasting genoemd wordt in de landen.
  210.000.000.000 vloeit zo de schatkist , wel braaf allemaal blijven volgen slaafjes 🙂 🙂

  thierry had het over 100 miljard voor Nederland ? komt aardig in de richting

  Smerige oplichters doen werkelijk alles om geld in de kas te krijgen. Verkoop van oma is zelfs toegestaan

 19. Rosasolis

  Iedereen steunt zijn of haar partij. Van wegens de algemene ideologie en/ of plannen van de partij. Maar af en toe komt een politieke uitblinker van een andere partij, die waardering verdient voor zijn kennis een jarenlang trouwe dienst. Dat is onze
  Frans Timmermans. Die nu behalve met zijn functie als vice-voorzitter van de EU Assembly doorgaat, nu een klimaat beleid gaat leiden. Die haard nodig is. Twee recente nieuws en krant berichten:
  1. Uit Rotterdam en omgeving. Steeds meer kinderen en volwassen krijgen in deze
  omgeving last van ASTMA, en voor velen is het heel ernstig. De lucht vervuiling rondom Rotterdam is het ergste van heel Europa!, en in regio Amsterdam-Schiphol-Hoofddorp is het niet veel beter. Wij kregen steeds meer nieuwe burgers in onze Kop van Noord-Holland die hier komen uit Rotterdam en de buurt van Schiphol, die hier komen wonen wegens astma of hartklachten. Omdat ik ook astma patient ben, weet ik hoe het voelt
  als je van wegen ernstige luchtvervuiling niet goed gaan ademen. Je gebruikt je inhaler.
  Maar wat gebeurt er als je inhaler je zwakke ademhaling binnen de golven van luchtvervuiling rondom de randstad, je niet voldoende kan beschermen tegen een vreselijk astma aanval of hart aanval?
  2. In Trouw vandaag een artikel over de zomerse weken van extreem droogte in Nederland, en ook door heel Europa. Over vele mislukte granen, groente en fruit oogsten. Dit is geen nep nieuws. Ik heb het hier in de kop van Noord-Holland gezien.
  Wegens extreem warme weer en droogte tijdens al die langdurige zomerse weken, is er veel schade aan onze akkerbouw van graan, groente, en fruit oogsten. Er was te weinig water voor beschikbaar voor onze vele akkerboeren om hun oogst te redden in onze Noord-Kop van Nederland.

  1. Cycle25

   Wegens extreem warme weer en droogte tijdens al die langdurige zomerse weken..

   Plankjes misslaan…het is nog zomer…en koud…en nat.

  2. C.A.Barstow

   @Rosasolis:

   Heeft u een zakdoek voor mij?
   het verdriet mij namelijk zeer dat er nog steeds mensen zijn die zich door debiel links graag laten bedonderen.
   Overigens heb ik met u te doen vanwege uw astmatische problemen, kom bij ons op de Veluwe wonen, voortreffelijke en heerlijk schone lucht en ruimte te over.
   Nog een plus punt is dat de huizenprijzen veel gunstiger voor de koper zijn dan in het westen van ons land.

 20. C.A.Barstow

  Pas op! dit volgevreten linkse zwijn zal proberen als een molensteen om de nek van het eerstvolgende kabinet te gaan hangen.
  Dit eerst volgende kabinet zal als eerste werk natuurlijk dat hele krankzinnige klimaatplan van debiel links in de shredder mikken.

 21. Siemien

  Wat toevallig dat juist Nederlanders deze post krijgen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.