Tuurlijk! Nieuwe EU-topvrouw Von der Leyen wil wéér een "migratiepact": dit keer voor het herverdelen van migranten

Geen categorieaug 03 2019, 18:00
EU-voorzitter Ursula van der Leyen komt weer eens met een goed idee op de proppen. En het is hetzelfde idee las dat we al vaker horen vanuit Brussel. Ze wil namelijk een nieuw 'migratiepact' afspreken. Volgens de kersverse Duitse politica 'zijn nieuwe afspraken noodzakelijk' voor het beter organiseren van migratie.
Het spreekwoord 'een ezel stoot zich geen tweede keer aan een steen' komt in gedachten terwijl we de uitspraken van Von der Leyen bekijken.
Ze wil nieuwe afspraken over migratie, maar als we kijken naar wat die 'afspraken' inhouden dan gaat het niet de goede kant op. Zo zwijgt ze over de inzet van EU-druk om Noord-Afrikaanse landen te bewegen de omvang van migratie verder te beperken en zwijgt ze ook over verbeterde samenwerking om de havens van de Middellandse Zee te beveiligen.
Nee, de mainstream Von der Leyen heeft het over iets geheel anders wanneer ze spreekt over 'nieuwe afspraken'. Ze wil gewoonweg de migranten herverdelen over alle geografische regio's van de Europese Unie. zodat álle regio's even hard worden getroffen door het fenomeen. Waar vooralsnog met name het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland zijn beschadigd door massa-migratie, daar bepleit de Brusselse leider nu voor het beschadigen van alle EU-lidstaten.
Wat zullen landen als Hongarije, Italië en Denemarken blij zijn met zo'n leider! Op voorstellen als deze zitten ze echter helemaal niet te wachten. Hartstikke leuk dus dat de Duitsers extra vluchtelingen opnemen omdat ze schuldgevoelens hebben, maar laat de rest van de Europeanen daar buiten. De commissievoorzitter laat het volgende weten, via NRC:

"Ik wil een nieuw pact voor migratie en asiel voorstellen. We hebben een nieuwe oplossing nodig, nieuwe lucht. Het criterium voor herverdeling moet worden herzien. Italië, Griekenland en Spanje zijn in een geografisch kwetsbare positie, maar de solidariteit kan niet unilateraal zijn.”

Het is vooral jammer dat de kersverse voorzitter geen prioriteit maakt van het beschermen van de Europese buitengrenzen, dat moet wachten tot ten minste 2024 terwijl zij zich wel druk maakt om het herverdelen van migranten onder diverse EU-lidstaten. Wat een prioriteiten weer...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten