Grapperhaus luidt 'War on Drugs' in met nieuwe 'narcobrigade'

Geen categoriesep 22 2019, 17:00
Kijk eens aan! Dit keer is het voor minister Grapperhaus menens. Hij zet meer dan honderd mensen in voor de nieuwe 'narcobrigade', een speciale politie-eenheid die Nederland drugscrimineel-vrij moet zien te krijgen.
Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) geeft in tv-programma Buitenhof aan dat hij een ware 'narcobrigade' gaat oprichten. Meer dan honderd man, samenwerking met de AIVD én MIVD, maar ook met de Belastingdienst, FIOD (Fischale Inlichtingen- en Opsporingsdienst), het Openbaar Ministerie, de marechaussee, de douane en zelfs jeugdwerkers. Met andere woorden: Grapperhaus pakt groots uit. Dit is natuurlijk naar aanleiding van de moord op de advocaat van Nabil B.
Ook werkt Grapperhaus aan een wetsvoorstel die ervoor moet zorgen dat vermoedelijke drugscriminelen zich niet achter privacywetgeving kunnen verschuilen. Grapperhaus wil dus niet alleen gaan voor snelle aanhoudingen maar het probleem met wortel en al uitroeien. Hij richt zich daarom ook juist op het financiële aspect van de drugscriminelen.
Een taskforce met honderd man gaat natuurlijk nooit voldoende zijn maar het is een begin. Ik vraag me echter wel af of de samenwerking met allerlei overheidsorganen zo goed gaat werken. Dat zou prachtig zijn, maar laten we wel wezen: zo goed lopen een aantal van die instanties niet. Hoe dan ook, dit is alleen maar toe te juichen. Hopelijk gaat het ook effect hebben, want het loopt echt de spuigaten uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten