Het is weer zover: Italië laat vanaf nu weer bootmigranten toe, speciaal voor de Duitsers

Geen categoriesep 15 2019, 8:05
Sinds de voormalig minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini is verdwenen klinkt het in Italië weer als vanouds als het gaat om migratie: men heeft er geen daadwerkelijke problemen mee. Bepaalde delen van de bevolking natuurlijk wel, maar zij niet degenen die worden vervangen dit keer: de Duitsers wel, via NOS.
Om niet meteen argwaan te trekken bij kritische Italianen kwam Duitsland meteen te hulp door een aantal persberichten te publiceren waarin bekend werd gemaakt dat de "Duitsers de Italianen zouden gaan helpen". Nou, is dat even fijn: de nieuwe ladingen migranten worden gewoon netjes opgenomen door de Duitsers. En het is nog vreemd ook: de Duitsers helpen zichzelf in ieder geval niet, maar de schuldgevoelens van het Nazisme blijft maar drukken op de Duitse geest.
Ten minste tot op heden.
Onder de voorwaarde dat de migranten wel aan land mogen, maar dan wel moeten wegwezen, staat Italië nu in ieder geval toe dat er méér migranten naar Duitsland kunnen afreizen dan voorheen. Dat was in de zomer wel anders toen Salvini nog met de scepter zwaaide. In de zomer raakten de Italianen namelijk regelmatig slaags met de NGO-smokkelschepen die migranten oppikten bij het SAR-gebied in de Middellandse Zee en dan watertaxi speelden.
Nu de Duitsers en andere landen "garant" staan voor de zeemensen, die in Italië aanmeren, stoppen de Romeinen het verzet tegen de migratie-landingen. Gelukkig willen de voormalige koloniale machten zoals Engeland en Duitsland wel migranten opnemen. Prima! Laat ze vooral kamikaze spelen. Voor die landen is de situatie toch al onhoudbaar 'te laat'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten