Hoe duur? Wegstuurde architect Binnenhof krijgt miljoenen mee!

Toparchitect Ellen van Loon moet het veld ruimen. Al langer ging het gerucht rond dat ze alleen was aangenomen vanwege een gevalletje ‘vriendjespolitiek’. Goede zaak dat ze dan weg moet zou je denken, alleen nu blijkt ze dus te vertrekken met alsnog een paar miljoen extra op de rekening. Voor haar fijn, voor de belastingbetaler een stuk minder. 

Het Rijksvastgoedbedrijf van de staatssecretaris Knopt moet het contract afkopen van Van Loon. Nu blijkt dit om maar liefst 2,7 miljoen euro te gaan. Geen klein bedrijf uiteraard, en dat terwijl er eigenlijk nog niet eens werk is geleverd.

Door verscheidene Kamerleden werd Van Loon grootsheidswaanzin verweten. Ze had namelijk prachtige ideeën om het Binnenhof lekker op te pimpen. Zo wilde namelijk tropische kantoortuinen inrichten en was zelfs van plan om vergaderzalen te verplaatsen. Ook was ze van plan enkele historische ruimtes weg te halen, iets waar de Kamer niet op zat te wachten.

Doordat haar contract zo goed zit dichtgetimmerd verlaat ze het Binnenhof met bijna 3 miljoen euro in haar zak. Dit bedrag is de afgelopen maanden onderhandeld met landsadvocaat en staat symbool voor geleverd werk – waarvan niemand het resultaat heeft gezien – en geld dat ze in de toekomst misloopt.

Al met al geen slechte deal voor haar. Ondertussen is de verbouwing dus weer vertraagd, de vraag is welke architect er nu naar voren wordt geschoven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. meneer cactus

  De ene hand wast de andere in het old boys netwerk

 2. plakband

  Toparchitect Ellen van Loon blijkt floparchitect.
  Dat komt bij links vaker voor.
  ‘Toppolitici’ blijken flopbestuurders.

 3. C.A.Barstow

  Het is makkelijk geld, dat van het volk is, over de balk te gooien, laat dat maar aan die roversbende in Den Haag over.
  Die hele volkomen krankzinnige restauratie van let wel ruim 400 miljoen euri’s!
  is ook geld van de burger dus makkelijk uitgeven.
  Het zal met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet stoppen bij ruim 400 miljoen, de kosten overschrijding schat ik tussen de 50 en 100 miljoen euri’s.
  Een ivoren toren is voor die dievenbende niet genoeg meer, het moeten ivoren paleizen worden.
  Een smerige roversbende is het.

  1. AS210854

   C.A. en dan te bedenken dat het nog niet eens energie neutraal is. HAHAHAHAHA.

   1. Siemien

    Exact, de beraming is gedaan op basis van de huidige staat, niks niet energie neutraal

 4. goedisfout

  Repareer wat stuk is, vervang wat vervangen moet worden, zet alles in een nieuw verfje, klaar. Mag ik ook € 2.8 miljoen vangen.

 5. Mieremet

  Was Pechtold niet de uitvoerder of de projectleider? Laat hem lekker betalen, voor zoiets neem je toch een verzekering, tsss. Achterlijk, het wordt tijd om die hele kliek te elimineren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.