shutterstock 1043334526

Hoe duur? Wegstuurde architect Binnenhof krijgt miljoenen mee!

Geen categoriesep 03 2019, 16:30
Toparchitect Ellen van Loon moet het veld ruimen. Al langer ging het gerucht rond dat ze alleen was aangenomen vanwege een gevalletje 'vriendjespolitiek'. Goede zaak dat ze dan weg moet zou je denken, alleen nu blijkt ze dus te vertrekken met alsnog een paar miljoen extra op de rekening. Voor haar fijn, voor de belastingbetaler een stuk minder.
Het Rijksvastgoedbedrijf van de staatssecretaris Knopt moet het contract afkopen van Van Loon. Nu blijkt dit om maar liefst 2,7 miljoen euro te gaan. Geen klein bedrijf uiteraard, en dat terwijl er eigenlijk nog niet eens werk is geleverd.
Door verscheidene Kamerleden werd Van Loon grootsheidswaanzin verweten. Ze had namelijk prachtige ideeën om het Binnenhof lekker op te pimpen. Zo wilde namelijk tropische kantoortuinen inrichten en was zelfs van plan om vergaderzalen te verplaatsen. Ook was ze van plan enkele historische ruimtes weg te halen, iets waar de Kamer niet op zat te wachten.
Doordat haar contract zo goed zit dichtgetimmerd verlaat ze het Binnenhof met bijna 3 miljoen euro in haar zak. Dit bedrag is de afgelopen maanden onderhandeld met landsadvocaat en staat symbool voor geleverd werk - waarvan niemand het resultaat heeft gezien - en geld dat ze in de toekomst misloopt.
Al met al geen slechte deal voor haar. Ondertussen is de verbouwing dus weer vertraagd, de vraag is welke architect er nu naar voren wordt geschoven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten