Hommeles! Boris Johnson verliest partijgenoot aan oppositie, regering wankelt

De Britse premier Boris Johnson (Conservatives) is vandaag één partijgenoot, Phillip Lee, kwijtgeraakt aan de oppositie. Tijdens een speech van Johnson in het Lagerhuis stond Lee op en zetelde zich bij de oppositie. Volgens Lee “is de regering uit op een beschadigende Brexit”. Met het vertrek van Lee staan verkiezingen vrijwel vast: de regering Johnson heeft nu geen meerderheid meer in het Britse parlement. 

Dat het in het Verenigd Koninkrijk niet zo lekker loopt is natuurlijk wel overduidelijk. Na het tot driemaal falen van voormalig premier Theresa May en ‘haar deal’ in het Lagerhuis, moest Boris Johnson orde op zaken gaan stellen.

Maar nog maar enkele weken verder en nu alweer is er muiterij aan boord: zelfs binnen zijn eigen partij. De overgelopen volksvertegenwoordiger Phillip Lee is overigens niet het enige parlementslid van de Conservatieven die vraagtekens stellen bij het leiderschap van Boris Johnson: een groep van zo’n twintig tot vijfentwintig andere conservatieve Lagerhuisleden stemmen regelmatig met de oppositie mee, zo lezen we op de website van NOS.

Verder doen de conservatieven het echter prima en stijgen ze zelfs in de peilingen sinds het aantreden van Johnson. Deze zetelwinst is voornamelijk verklaarbaar vanuit de trend dat Nigel Farage’s Brexitparty-kiezers overstappen van de Brexitparty naar het conservatieve kamp in het geval van nationale verkiezingen. Hierdoor groeit de steun van de bevolking voor de conservatieven tot 33%.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. meneer cactus

  1 man verschil , de spanning stijgt , wel spannend dat uittreden hangt op 1 persoon uit een kamer. De links populisten zullen smullen maar de race loopt nog volop. Op naar de volgende bandenwissel

  1. Watcher

   De bandenwissel verloopt dramatisch, coureur baalt en geeft de pijp aan maarten..

   1. meneer cactus

    laat je glazen bol nou is repareren want als de enige oplossing – nieuwe verkiezingen – doorgaat dan haalt Johnson een absolute meerderheid 🙂 🙂 🙂

    1. Crassus

     Weet hij het zelf al ? ? Wat hij wel weet is dat een nieuw uitstel afstel betekent. De bevolking wordt moe van deze veldtocht. Als het op een recessie uitdraait is het beter om niet in je uppie te staan. De Britten hebben dit al eerder geproefd. Hoge werkloosheid, weinig brood op de plank.

 2. Watcher

  Ok ben wel voor een referendum maar ga dan niet een referendum houden met een percentage van 50/50.

  Dit referendum had zulk een grote impact dat deze vooraf gesteld had moeten worden op 70%.

  Zie grondwet wijziging min. 70%

 3. joey

  In de UK rouleert een slap electoraat,het volk had al gekozen voor een Brexit!
  52% was voorstander!
  En men weet het nog steeds niet,er is maar één word voor,lafheid!

  1. toetssteen

   @Joey
   Juist.

  2. Job Jansen

   @Joey

   Zo ook in Nederland, vandaar dat het raadgevend referendum van tafel moest. Stelletje lafbekken.

  3. EU kok

   Quote : In de UK rouleert een slap electoraat,het volk had al gekozen.
   .
   Chapeau, een dubbele doordenker.
   Roulerend electoraat.
   Electoraat versus het volk.

  4. Julian

   Het volk?

 4. Kristalix

  Hoppa , nieuwe verkiezingen.
  Mooi moment Corbyn door te spoelen.

  Imbeciele kwast!

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Ik hoop ook op nieuwe verkiezingen. Corbyn wint dan de absolute meerderheid

   1. meneer cactus

    Als tante Truus even de peilingen volgt zowel als het nieuws dan had ook jij kunnen weten dat Corbyn geen verkiezingen wenst omdat Johnson ver voor ligt in de peilingen.

   2. Rosasolis

    @Anne Sophe Schillersdorf. Labour samen met de Liberal Party hebben nu de meerderheid in de Britse parlement. Corbyn zou misschien de plaats vervanger van Johnson worden…maar je zou een grote verassing kunnen krijgen…
    Toen D. Cameron premier werd, was het Liberal Party ook de grote winnaar in de nationale VK verkiezing, en deelde mee in de coalitie van enkele jaren geleden.

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  Wat zou het geweldig zijn als deze vreselijke pukkelpop Johnson naar de kloten gaat. Dan komen er nieuwe verkiezingen en wint Corbyn het met gemak

  1. meneer cactus

   Dat gaat dus niet gebeuren tante truus. wishfull thinking

  2. Original NL

   Heb je die vieze kop van corbyn wel eens goed bekeken noppen..de smerige linkse antisemiet?!!
   De “vieze man” van van kooten is er niets bij.
   Logisch dat jij je daardoor aangetrokken voelt p*do smeerlap!
   .

 6. Rosasolis

  Dagelijks stappen steeds meer parlement leden uit de Conservatief partij, wegens het beleid van Johnson. Behalve Philip Lee, stapte Nicolas Soares vorige week uit de partij.
  Soares is de kleinzoon van Winston Churchill. Zowel Lee als Soares zijn nu bij de Liberalen aangesloten; die nu samen met Labour een meerderheid’s regering kunnen vormen. Net voor de zomer reces was er een nationale verkiezing in Wales. De liberalen waren de grote winnaars, en de conservatief party verlies 1 zetel.
  Zowel de Liberal als de Labour parties willen onmiddellijk een stemming voor een motie van waantrouw tegen Johnson houden. Ook de Nationale Party erbij sluiten. Deze 3 partijen willen, behalve het aftreden van Johnson, binnenkort de VK verkiezing houden, en de Brexit uitstellen tot eind januari 2020…of opnieuw de referendum houden.
  Ook is Noord-Ierland tegen de Brexit. Als het zo doorgaat dan zien sommige bekenden de VK uit elkaar vallen. De Britse landen zullen onafhankelijk worden, en Gibralter zal
  bij Spanje aansluiten…Kortom: in plaats van “Britain rules the waves”, zal het
  Chaos rules Britain gaan worden.

  1. Rosasolis

   Problemen met mijn laptop. Ik bedoelde dat de Nationale Party of Scotland bij de Liberal en Labour parties aansluit.

 7. Wim Vreeswijk

  Het Britse parlement is m.i. ook veel te groot met maar liefst 630 kamerleden, ruim 4x zoveel als in Nederland. Met hun persoonlijke fractiemedewerkers is dit aantal nog eens substantieel veel groter en de Britse politiek lijkt dan ook met dit soort hoeveelheden onbestuurbaar. Dit zijn minstens 630 verschillende karakters en is het een vrijwel onmogelijke klus om als parlement al die honderden egokarakters op dezelfde lijn te krijgen. Ik benijd de Engelsen dan ook niet met deze situatie.

  1. Rosasolis

   @ Wim Vreeswijk. Ben ik met je helemaal eens. Het VK kan niet zomaar doorgaan, niet zonder enorme problemen. De problemen zijn nu al zo groot onder de gewone bevolking, die niet ziet waar het schip strand. De meeste zullen niet voor voor Johnson kiezen. Groot-Britannie kiest nog steeds voor lid van de EU te blijven. En nu is het een wedstrijd van de bevolkingen van alle ledenlanden van de VK tegen de eisen van een nieuwe bezeten extreem-rechtse “leider”. De parlement leden van de Liberalen en Labour hebben nu de meerderheid regering van de Westminster parlement.
   Nu kunnen zij vragen: geen steun meer voor een harde brexit van Johnson.

 8. Lampje

  Het was niet het falen van May maar de ongefundeerde tegenwerking van Boris (Trump), sorry Jojnson. Nu krijgt hij , zeer terecht, zelf het lid op de neus. Walgelijk mannetje. een dictator pur sang, net als Trump.

  1. Rosasolis

   @Lampje. Je hebt gelijk. T. May heeft stap voor stap vorderingen met de EU leiders voor een zachte Brexit. Zij kon goed samen met de EU vertegenwoordigers werken. Helaas stond de koppige vriendjes van Johnson tegen al haar pogingen om oplossingen voor vele problemen te vinden…Maar dat deden deze extremisten ook met May’s voorganger
   D. Cameron. En nu hebben de Conservatieven hun beste leden verloren. Inderdaad volgt Johnson de “ideologie” van Trump: als ze tegen je zijn, dan moeten zij uit de partij en ook de regering gezet worden. Johnson heeft dit gedaan tegen een aantal conservatief collega’s, waaronder de oudste, trouwe parlement lid. de meeste zijn nu lid van de Liberals. De toekomst van de VK hangt nu in de handen van de eerste kamer, en de koningin.

 9. M. Brandenburg

  De reactie van het volk laat perfect zien, hoe het volk denkt, degene die zich willen onderwerpen aan de EU verlaten de partij, en de conservatieven, stijgen weer in de peilingen, terwijl links verder blijft zakken en Farrage opvallend genoeg niet echt daalt, omdat de kiezers van links doodleuk naar hem overstapppen, het resultaat bij nieuwe verkiezingen zal dan ook zijn dat de partij van Farrage en de Conservatieven de rest wegblaast. Het volk heeft gesproken en wil vertrekken, uit de peilingen blijkt dat het volk liever kiest voor een no-deal, ipv zich te onderwerpen aan de EU. Het lachwekkende is dat de EU, links en de media hier totaal blind voor is en feit na feit blijft ontkennen. We gaan mooie tijden tegemoet, in Italie hebben de volksverraders zich aangesloten bij het partij kartle, de grenzen gaan weer open en dus zal nieuwe verkiezingen niet lang op zich laten wachten, waarbij Salvini de meerderheid zal pakken en ongestord de laken zal kunnen gaan uitdelen. Je vraagt je af waar die blindheid en die hang naar totalitairisme bij links toch elke keer weer vandaan komt. ELke andere mening en ze raken in paniek en zoeken hun weg naar nog meer restricties en nog meer overheersing.

  1. meneer cactus

   mooi verwoord

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.