Klimaatdrammers opgelet: nachtvorst op komst!

De ironie wordt zelden groter dan dit. Weerplaza meldt dat er de komende nacht zowaar weer vorst gaat verschijnen in ons fijne kikkerlandje. Oftewijl: handschoenen en ruitenkrabbers in de aanslag en extra vroeg je nest uitkomen om de voorruit van je auto schoon te krabben!

Het weerbureau weet te vertellen dat het vannacht lokaal twee graden kan worden met ‘kans op vorst aan de grond’. Ook maken ze kenbaar waardoor dit vannacht zou kunnen gebeuren:

“Komende nacht zijn er brede opklaringen, ook de wind valt weg. In de vrij koude lucht kan de temperatuur daardoor flink dalen.”

En het leukste van dit nieuws moet nog komen: mocht er vannacht daadwerkelijk vorst aan de grond verschijnen, dan is dat eigenlijk nog iets ‘aan de vroege kant’:

“Wanneer het komende nacht daadwerkelijk tot vorst aan de grond komt, is dat aan de vroege kant. Normaal gesproken vriest het ergens in ons land rond 15 september voor het eerst aan de grond.”

Types als Gerrit Hiemstra, weerpresentator bij de NOS, hebben er wel een handje van om bijvoorbeeld hittegolven direct te verbinden met klimaatverandering. Het hoort blijkbaar allemaal bij het schouwspel tussen de twee partijen die steeds meer lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. Ben erg benieuwd hoe hij dit verhaal zal verbinden aan klimaatverandering.

Nederland zou Nederland gelukkig niet zijn als we altijd maar steen en been zouden klagen over het weer. Gelukkig is dat volgens mij nog altijd bij het oude gebleven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Mezzadra

  Olivier snapt ook niet het verschil tussen weer en klimaat.

  De impliciete boodschap van zijn stukje is dat de aarde helegaar niet opwarmt.

  Zucht!

  1. Mars020

   Hoe zat het ook alweer met die klimaatfiguren, die richting de Noordpool onderweg waren?. Die gingen toch de smeltende ijsbergen bekijken en zijn toen met boot en al vastgevroren in al dat smeltende ijs?. Klimaatveranderingen bestonden al, toen er nog geen linkse trollen waren. Dus zal jouw gezeik nu ook niet echt veel nut hebben.

   1. toetssteen

    @Mars
    Dat was dolle pret! Moesten ze uiteindelijk gered worden door een beer van een Russische ijsbreker. Was schitterend om te zien!

    1. Mars020

     @toetssteen, dat was waarschijnlijk een zeer lokale vriesbui op de Noordpool?. Toevallig waren de geitenwollensokken met hun boot op die plek beland en moesten door een ijsbreker worden gered?. Maar om dat gebied heen dooit alles gewoon verder, volgens linkse mafkezen.

  2. Buzz68

   Hier ook een zucht…
   Ga toch elders je gelijk claimen.
   Het klimaat is gewoon een rechtvaardiging voor meer/ andere belastingen.
   Het is allemaal zo doorzichtig, dat het me verbaasd dat er nog altijd mensen als jij zijn die er Intrappen.
   Klimaat is nu een eeuwtje of wat kouder en dan weer een eeuwtje of wat warmer.
   Altijd zo geweest.

  3. Ron

   Sorry meza.

   Ik krijg toch eerder de indruk dat het probleem van iets niet begrijpen toch echt bij jou ligt.

 2. Bender

  Er is absoluut niets bijzonders aan de hand met het klimaat, die angst wordt gezaaid om de belasting betalende burger op een schofterige wijze geld uit de zak te kloppen, milieu criminelen met aandelen in windmolens etc. wrijven zich in de handjes met het vooruitzicht op crimineel behaalde winst.

  1. Mezzadra

   Ook Bender weet het zeker: er is absoluut geen sprake van opwarming van de aarde.

   🙂

   1. Bender

    Jij bent ook zo’n zwetsende milieucrimineel, volgens eigen zeggen investeerde je ook in windmolens, dus sodemieter svp op met je gezwam.

    1. Mezzadra

     Dat klopt, Rob, iedereen moet zijn steentje bijdragen.

     1. Bender

      Ik betaal nergens aan mee W I M H U T T E N

     2. Mezzadra

      Heel goed, Rob.

      🙂

     3. Kleptomaantje

      @mezzadra de huistrol..
      Dan doet u zeer domme investeringen, voordat u het nog niet wist ze zijn verliesgevend… En milieu ZEER onvriendelijk in alle facetten.
      De Duitsers hebben op dit klimaatgezwets al het wiel uitgevonden en zijn tot inkeer gekomen.
      De Nederlandsche politiek vind het (kapotte) wiel voor de 2e keer uit….
      Hoe dom kan je zijn.

     4. Julian

      @Bender… Je betaald ook geen belastingen?

   2. Deathspank

    @Mezzadra: Er is inderdaad niks bijzonders aan de hand met het klimaat. Ik kan zien dat je werkelijk niks begrijpt van dit onderwerp, gisteren verdedigde je milieumaatregelen met klimaatmaatregelen. Ook had je het over een klimaattransitie wat een energietransitie is. Maar ook nu weer maak je in een simpele comment van 1 regel een ernstige fout. Het artikel spreekt heel duidelijk over klimaatverandering en jij hebt het over de opwarming van de aarde, twee totaal verschillende dingen. Dat de aarde tegenwoordig iets opwarmt is een stelling waar niemand het mee oneens is, en dat is dan ook precies waar de “consensus” ophoud!

   3. meneer cactus

    zet je kachel dan uit en stop met uitstoten co2 voor de bouw van je windmolentjes

   4. Siemien

    “er is absoluut geen sprake van opwarming van de aarde.”

    Klopt, dat is er ook niet, het is een verdienmodel van jewelste..

    1. Deathspank

     @Siemien: De aarde warmt zeker wel iets op. De redenatie die erop volgt, hoe het veroorzaakt wordt, wat de eventuele gevolgen zou kunnen zijn daar is de wetenschap zeer over verdeeld. Het feit dat de IPCC geen non profit organisatie is met wereldwijde belangen die zo groot zijn dat je je er werkelijk geen voorstelling van kan maken, daar hoor je niemand over. De grootste fanatisten hebben er geen enkel probleem mee hebben hoe, natuur en milieu systematisch kapot gemaakt worden. De stikstofwetgeving bedrijgt momenteel de bouw van een aantal grote windmolen parken, hoe ironisch wil je het hebben.

     1. Mezzadra

      “Het feit dat de IPCC geen non profit organisatie is met wereldwijde belangen die zo groot zijn dat je je er werkelijk geen voorstelling van kan maken”

      Waar haalde je die onzin vandaan?

     2. Deathspank

      @Mezzadra: Parijs!

 3. plakband

  Geweldig, de CO2 maatregelen die de regering nog moet treffen hebben nu al effect.
  Nu kunnen de belastingen weer omlaag en er kan gebouwd worden.

 4. Jack Flash

  Ben ik even blij dat ik afgelopen week mijn zolder heb geïsoleerd.

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  Wat een onzinstukje dit! Nooit over het verschil gehoord tussen weer en klimaat. Niks aan de hand dus jongens. Een koude nacht impliceert dat het wel goed zit 🙂

  1. Ron

   Nee dat geeft aan dat het weer niet te voorspellen is.
   Ze kunnen het al niet met zekerheid zeggen wat het weer morgen wordt, laat staan dat ze dan verder dan 1 jaar het klimaat kunnen voorspellen.

   Zolang ze dat niet kunnen, kunnen ze dus al helemaal geen oorzaak van een eventuele opwarming aanwijzen.

   Enigste zekerheid dat er is en invloed heeft is de toegenomen activiteit van de zonnevlammen.

   Zoals al eerder is voorgekomen en nog zal voorkomen als de mensen al ruim verleden tijd zijn.

   Dat is de cirkel van het leven, en geen verdienmodel van de overheid van te maken, dus ja de beïnvloedbare linkse mens trapt er met beide voetjes in en wil maar graag in hun poepertje genomen worden door mensen die hier lachend rijk van worden.

 6. Jack Flash

  Zo is het.

 7. Rosasolis

  Een van de beste, eerlijkste weer mannen/vrouwen, is Jan Visser die bij de KNMI werkt. Hij schrijft het dagelijkse weer bericht voor Trouw, en geeft een uitgebreide weer rapport voor de komende dagen, ieder zondag ochtend op radio 4 rond 8:30. Jan vertelt heel vaak dat er ” niets zo onvoorspelbaar is, als het weer.” Maar hij geeft het weer patroon door voor de komende dagen, en nachten. Wij krijgen gedurende de komende dagen een paar warme dagen, vooral morgen en donderdag. Daarna wordt het begin van de herfst verwacht, met meer buien en koeler temperaturen. Maar het is ook de waarheid dat er grote problemen zijn met onze klimaat en milieu, die door de hele wereld steeds erger worden, Deze problemen mogen niet genegeerd worden
  alsof ze niet bestaan.

  1. Ron

   Klimaat en milieu zijn 2 verschillende zaken.

   Milieu zijn we inderdaad aan het verklo#en. Zo ook de overheid daar in.
   Ze kappen overal bomen voor wandelparkjes, jue de boules banen enzovoort. Maar ze planten niet in verhouding terug.
   Ook de afvalberg houden ze in stand want dat is een verdienmodel geworden. Hun hebben d macht om de producenten te dwingen hun verpakkingsmateriaal aan te passen. Ga maar door.
   En ja de mens consumeert nu eenmaal wat er aangeboden wordt.

 8. Joop van Leeuwarden

  Das idd slecht nieuws, iedereen gaat vroeg naar bed met die kou en kruipen elkaar even lekker aan, gevolg nog meer kinderen. Al dat gelul over het klimaat en we blijven fokken op het niveau van een stel konijnen. Als ik met 100 man in mijn woonkamer ga zitten wordt het daar ook warmer.

 9. joey

  Het weer én het klimaat zijn aan verandering onderhevig!
  De reden?
  Géén enkel causaal verband is bewezen,er worden wel heel veel vermoedens uitgebraakt,als zijnde waarheden!

  1. Michael

   Joey, verdiep je eens in de materie. Causaliteit is allang aangetoond. Van zowel de huidige als vorige opwarmingen

 10. Robin1988

  Zelf vermoed ik dat we weer richting een nieuwe ijstijd aan het gaan zijn.

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Wat een onzin 🙂

   1. Cycle25

    The ability to forecast these kinds of events is increasingly important as NASA prepares to send the first woman and the next man to the Moon under the Artemis program. Research now underway may have found a reliable new method to predict this solar activity. The Sun’s activity rises and falls in an 11-year cycle. The forecast for the next solar cycle says it will be the weakest of the last 200 years. The maximum of this next cycle – measured in terms of sunspot number, a standard measure of solar activity level – could be 30 to 50% lower than the most recent one. The results show that the next cycle will start in 2020 and reach its maximum in 2025.

    Bron : NASA , h**ps://www.nasa.gov/feature/ames/solar-activity-forecast-for-next-decade-favorable-for-exploration

    Mocht je het niet doorhebben, het is al bezig.

  2. Mezzadra

   Ik denk dat Robin vast wel een wetenschappelijke bron heeft die deze nieuwe ijstijd voorspelt.

   🙂

   1. Cycle25

    Die is er ook maar je negeert zelfs NASA, typisch wegkijk gedrag.

  3. Deathspank

   @Mezzadra: Naar aanleiding van je recente commentaren aangaande dit onderwerp zou ik me maar stil houden. Een bron die zo’n ijstijd zou voorspellen zou jij namelijk nooit op waarheid kunnen beoordelen. 🙂 🙂 🙂

   1. Mezzadra

    Die wetenschappelijke bron is er ook niet. Je lulde maar wat.

    1. Deathspank

     Die wetenschappelijke bronnen zijn er wel degelijk. Echter heb ik geen zin in een discussie met iemand die de ballen verstand heeft van dit onderwerp, en alleen maar “IPCC” en “skeptical science” kan antwoorden. Als je niet zelf wil nadenken heeft de discussie bij voorbaat geen zin.

     1. Mezzadra

      I rest my case.

     2. Siemien

      “I rest my case.”

      Klimaat verandert continue domoor, het kan ook nooit hetzelfde zijn, het weer is nooit hetzelfde, net als de golven van de zee, je ziet wel golven maar ze zijn nooit hetzelfde…

      Allemaal geneuzel van de bovenste plank wat jij hier uitkraamt.

      Klimaathysterische religieuze liegen alles bij elkaar.

      Wat wij nu aan CO₂-uitstoot moeten terugbrengen (tegen zo’n 1.000 miljard aan kosten, wat dus de totale ineenstorting van onze economie betekent), is wat China in vijf dagen uitstoot. En de komende vijf jaar alleen al bouwt China nog eens 700 nieuwe kolencentrales bij. Waanzin….

      De “consensus van 97%” vd klimaatwetenschappers.
      Deze claim is feitelijk volstrekt onjuist.

      forbes.com/sites/alexepstein/2015/01/06/97-of-climate-scientists-agree-is-100-wrong/#27d6c5243f9f

      maar toen het onderzoek publiekelijk werd uitgedaagd door econoom David Friedman, berekende een waarnemer dat slechts 1,6 procent expliciet stelde dat door de mens veroorzaakte broeikasgassen ten minste 50 procent van de opwarming van de aarde veroorzaakten.

      Onze atmosfeer bestaat voor:
      – 78% uit stikstof
      – 21% uit zuurstof
      – 1% uit edelgassen
      – 0,038% is CO₂
      Van deze 0,038% produceert de natuur 96% zélf. De mens staat voor de andere 4%.
      De invloed van de mens in zijn geheel op CO₂ staat dus welgeteld voor 0,00152%

     3. Deathspank

      @Siemien: Ja, en daarnaast is

     4. Deathspank

      @Siemien: Ja, en daarnaast is CO2 ook nog een sgas met een zeer laag broeikas effect.

     5. Dik

      ‘I rest my case.’

      De aandoenlijke, hij noemt fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk en hoopt dat ISIS blijft bestaan, hij heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

    2. Deathspank

     @Mezzadra: Ooh, en nog iets. Het is niet mijn overtuiging dat we een nieuwe ijstijd nodig hebben vanwege de klimaatdiscussie. Hoe het ook zij, we kunnen er niks aan doen!

   2. Siemien

    @DS daarnaast is het zo dat zij als klimaatreligieuzen niet in staat zijn om de waarheid te zien want hun ogen zitten vol met dikke vette leugenachtig klimaatstront

    1. Mezzadra

     Siemien praat liever over seks met kinderen dan over het klimaat. Hij weet ook zeker dat de aarde helegaar niet opwarmt.

     1. Deathspank

      @Mezzadre: Dat hoeft @Siemien niet te doen, daarvoor hebben we Linda Duits van BIJ1, de partij die jij zo fantastisch vind.

     2. Bosche draak

      Jij bent toch echt de eerste die er over begint dommerik.
      Dus houd je klimaatzeurende kinderlokkende kuttekop en verdwijn…

 11. Michael

  Zucht… de beste Olivier snapt er dus helaas ook geen snars van, en misrepresenteerd de argumenten. Dezelfde herkauwde onzin weer. Als je je serieus in de klimaatdiscussie wilt mengen, kom dan in ieder geval met goede argumenten.

 12. Riesmog

  Zelfs de vaste schrijvers gaan al trollen.

  Zelden zo’n stupide stukje gelezen.

 13. C.A.Barstow

  Ik hoor nu werkelijk niemand van die linkse zwakzinnigen naar voren brengen dat de opwarming,
  laat daar geen twijfel over bestaan die opwarming is gaande, al honderden miljoenen jaren afwisselend met ijstijden/afkoeling aan de gang is.

  Natuurlijk brengen zij dat niet naar voren, hun hele krankzinnig idiote en zwakzinnig klimaatplan zou aan stukken uit elkaar spatten.
  Nu ben ik persoonlijk van mening dat wij daar over een jaar of 2/3 praktisch toch niets meer over zullen horen de nieuwigheid is er dan vanaf, het waait wel over.

  Mensen laat je geen schuld aanpraten door een stel linkse groene zwakzinnige idioten.
  U hebt geen schuld aan de opwarming!
  wij kunnen in dit geval überhaupt niet over schuldigen spreken.
  Als er al een schuldige moet worden aangewezen dan zou dat de Bol waarop wij allemaal op wonen moeten zijn, kun u het zich idioter voorstellen?
  nee, net zo min als dat je je het krankzinnig idiote van het klimaatplan kunt voorstellen.

  Ga gewoon met uw leven verder zoals u altijd gedaan hebt,
  wat u ook doet u houd de werking van de aarde en haar natuur niet tegen.

  1. Piet51

   @C.A.Barstow
   Het klimaat verandert? Die bevestiging is dan pure winst. Voeg daar het volgende aan toe. Het aantal klimaatwetenschappers dat de mens als oorzaak ziet is 33x zo hoog als het aantal dat die invloed ontkent. Dat gaat om duizenden wetenschappers die zich in het onderzoek van Cook, lijkt me expliciet uitspreken. De aard van de te nemen maatregelen is daarmee helder bepaald.

   1. meneer cactus

    bla bla bla , bladiebla blabla , bladiebloe die bla

    Er spreken zich net zoveel wetenschappers uit tegen de onzin die jij verkondigd als voor de onzin. De golfstromen hebben meer invloed op het klimaat dan de mens behalve voor linkse mafklappers die denken dat mensen golfstromen kunnen omleggen in hun loop. Je bent volledig krankzinnig pietje maar dat wisten we al.

    1. Mezzadra

     “De golfstromen hebben meer invloed op het klimaat dan de mens behalve voor linkse mafklappers die denken dat mensen golfstromen kunnen omleggen in hun loop.”

     Het staat er echt!

     1. Dik

      De aandoenlijke, hij noemt fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk en hoopt dat ISIS blijft bestaan, hij heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

   2. merlot

    Malle Pietje blijft tot vervelens toe schermen met een omstreden “onderzoek” naar consensus.

    Dat consensus wetenschappelijk niet doorslaggevend is zolang er geen harde bewijzen op tafel liggen dringt niet tot deze linkse drammer door.

    Op de tegenargumenten van eminente wetenschappers heb ik nog nooit een inhoudelijke reactie van malle Pietje gezien. Daar is hij namelijk niet toe in staat.

    Malle Pietje is voorstander van “te nemen maatregelen” terwijl allang duidelijk is dat die tot een economische ramp zullen leiden en sowieso tot mislukken gedoemd zijn zolang de megavervuilers in Azië niet mee doen.

    Types als malle Pietje zijn de nagel aan de doodskist van West-Europa.

    1. Piet51

     @merlot
     Help me eens! Ik ken geen eminente klimaatwetenschapper die tegengas gaf. Cook documenteerde zijn onderzoek heel duidelijk en controleerbaar. Reageer daar eens op, of noem deskundige critici die dat deden.

     1. Mezzadra

      Het wonderlijke van de redeneringen van Barstow en merlot is dat er steeds sprake is van een redekunstige dans tussen de vraag of er wel van opwarming sprake is (er komt nachtvorst aan, zie je wel?) dan wel of de mens daar een rol in speelt.
      Het is steeds die getrapte redenering waar men de logische inconsistentie niet van inzien: er is geen sprake van global warming, bovendien is de mens er niet de veroorzaker van en bovendien is er toch niets aan te doen en bovendien al helemaal niet als we als Nederland dat alleen gaan doen.

     2. Dik

      De aandoenlijke, hij noemt fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk en hoopt dat ISIS blijft bestaan, hij heeft zijn digitale boertje weer gelaten.

  2. Julian

   Niemand ontkent de ijstijden etc… Er is alleen een groot verschil… De mens was miljoenen jaren geleden er nog helemaal niet.. Laat staan de mogelijke grote invloed…
   Ik heb geen wetenschapper nodig om te beseffen dat de rotzooi die wij dagelijkse de lucht in pompen wel degelijk invloed heeft op milieu en klimaat…
   Of het wel of niet zo is…maakt niet uit… We kunnen het risico niet lopen. De volgende generatie kan de fouten die wij nu dreigen te maken niet meer terugdraaien…En dat allemaal omdat we het nu te duur vinden….

 14. Vit

  Bekijk op Netflix de docu ‘Our Planet’, wellicht worden ontkenners dan wakker.

  1. Vit

   Het klimaat veranderd al miljoenen jaren, maar nu in een zeer kort tijdsbestek.

   1. meneer cactus

    ja en ?

   2. merlot

    Het spijt me dit te moeten zeggen, maar Vit is gemakkelijk te beïnvloeden.

    Niets is gemakkelijker dan via documentaires een vals beeld te schetsen. De meeste documentairemakers zijn linkse activisten.

   3. Deathspank

    @Vit:
    The great Global warming swindle
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=oYhCQv5tNsQ

    Goede documentaire van de BCC uit 2007, kijk hem eens rustig!
    Ten minste zie je de zaken ook eens van de andere kant, daarna vorm je zelf een gefundamenteerde eigen mening. In het ergste geval weet je precies waar de skeptici over praten.

 15. Baron von Munchhausen

  Mijn kippenhok is biologische ge-isoleerd met kippen uitwerpselen. Anders bevriezen mijn milieu-vriendelijke biologische en door stikstof besmette klimaat-onderhevige eieren!

 16. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Dat is mooi!!!! kunnen die klimaatdrammers die net een warmtepomp hebben aangeschaft dat ding even testen, of de maximum temperatuur van slechts 18 graden gehaald wordt. Het is voor hun niet te hopen dat het in het najaar de temperatuur nog meer naar beneden gaat. Dat betekent nog meer draaiuren en het stroomverbruik dat alsmaar stijgt.
  Gisteren weer een zoveelste brief ontvangen, dit keer van Het energie loket. Over gezamenlijke inkoop van isolatiemaatregelen, zonnepanelen en een onafhankelijk advies aan huis door winst uit je woning. Het wordt allemaal zo mooi gepresenteerd allemaal. Maar ik trap er niet in en ga mij al helemaal niet in de schulden steken om mijn huis te verduurzamen, met nadruk onder het woordje duur. Vuile geldkloppers, dus die zoveelste brief gaat ook -net als die andere ongeveer 50 brieven- dor de shredder.

  1. meneer cactus

   moet je eens kijken wat die mooie folders en brieven kosten in de financiën. Om over de wissel op het milieu maar te zwijgen. Wel een lekker verdien model , 79% voor het bedrijf en 21% voor vadertje staat.

   noemen ze geloof ik een 1-tweetje

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.