Betutteling! SIRE wil met campagne Nederlanders 'bewegen' kapotte spullen eerst te repareren

Betutteling! SIRE wil met campagne Nederlanders 'bewegen' kapotte spullen eerst te repareren

Weer zo'n stichting die ons even komt vertellen hoe wij ons leven moeten inrichten. Dit keer gaat het om SIRE, De Stichting Ideële Reclame. Zij gaan een campagne voeren om kapotte spullen 'een tweede leven te gunnen'. Ze willen Nederlanders ertoe 'bewegen' om spullen niet weg te gooien, maar te repareren. Via nu.nl

Het is dus echt not done meer om spullen weg te gooien als ze ook gewoon gemaakt kunnen worden. Zit op zich wel wat in, maar mogen mensen dat nog even voor hunzelf bepalen?

Deze hele campagne draait dan ook om bewustwording. Directeur Lucy van der Helm geeft tekst en uitleg.

"Helaas verdwijnen veel spullen bij het afval, zeker als een product kapot gaat. Maar als iets kapot is, is het nog niet waardeloos. Waar we ooit gewend waren dingen zelf te repareren, kiezen we nu vaker voor gemak en vervangen we spullen liever als zij niet meer goed functioneren."

Ze voegt er ook nog eventjes aan toe dat ze het 'doodzonde' vindt dat we spullen 'onnodig' weggooien, terwijl je ze 'veel langer kunt gebruiken als je ze repareert'.

Als ik dit zo lees, dan vind ik het initiatief wat er achter deze campagne schuil gaat niet eens zo slecht. Het gaat mij meer om het betuttelende toontje wat deze campagne van SIRE, wat mij betreft, met zich meedraagt. Aan alles voel je het morele vingertje dat naar je gewezen wordt. En eerlijk gezegd ben ik er wel een beetje klaar mee dat stichtingen mij gaan vertellen hoe ik mijn leven moet inrichten. Mogen we dat nog zelf bepalen a.u.b.?!

Lees meer over:
Campagne betutteling SIRE

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer