Klimaatdrammers opgelet: nachtvorst op komst!

Geen categoriesep 09 2019, 12:44
De ironie wordt zelden groter dan dit. Weerplaza meldt dat er de komende nacht zowaar weer vorst gaat verschijnen in ons fijne kikkerlandje. Oftewijl: handschoenen en ruitenkrabbers in de aanslag en extra vroeg je nest uitkomen om de voorruit van je auto schoon te krabben!
Het weerbureau weet te vertellen dat het vannacht lokaal twee graden kan worden met 'kans op vorst aan de grond'. Ook maken ze kenbaar waardoor dit vannacht zou kunnen gebeuren:

"Komende nacht zijn er brede opklaringen, ook de wind valt weg. In de vrij koude lucht kan de temperatuur daardoor flink dalen."

En het leukste van dit nieuws moet nog komen: mocht er vannacht daadwerkelijk vorst aan de grond verschijnen, dan is dat eigenlijk nog iets 'aan de vroege kant':

"Wanneer het komende nacht daadwerkelijk tot vorst aan de grond komt, is dat aan de vroege kant. Normaal gesproken vriest het ergens in ons land rond 15 september voor het eerst aan de grond."

Types als Gerrit Hiemstra, weerpresentator bij de NOS, hebben er wel een handje van om bijvoorbeeld hittegolven direct te verbinden met klimaatverandering. Het hoort blijkbaar allemaal bij het schouwspel tussen de twee partijen die steeds meer lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan. Ben erg benieuwd hoe hij dit verhaal zal verbinden aan klimaatverandering.
Nederland zou Nederland gelukkig niet zijn als we altijd maar steen en been zouden klagen over het weer. Gelukkig is dat volgens mij nog altijd bij het oude gebleven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten