Maffe Mahmoud Abbas van het padje, wil zijn volk Israëlische medische zorg ontzeggen

De volgevreten Palestijnse leider Mahmoud Abbas ontkend de realiteit van tientallen Palestijnse families: hij wil dat ‘binnen één jaar geen Palestijn Israëlische zorg benodigd’. Ondanks de strakke ambities, komt er weinig van terecht. Meer dan 20.000 Palestijnen reisden afgelopen jaar nog naar Israëlische zorgcentra, via Jersulem Post

De Palestijnse leider Abbas wil het echter helemaal anders doen dan in voorgaande jaren en ‘zelfvoorzienend’ zijn als het gaat om de medische zorg van zijn bevolking, maar daar komt vooralsnog nog weinig van terecht. De ambities zijn hoog, maar de onderliggende vragen zijn toch wel ‘waarom?’ en ‘is het realistisch?’:

“I don’t want any Palestinian to be treated neither in Israel nor in America, as long as the [doctor] who will treat him/her in America is here now, and as long as we have the machine and the equipment. Do we lack for anything? We lack for nothing,”

De Palestijnse autoriteit heeft de zaakjes zogenaamd goed op orde en wil dat Palestijnse patiënten niet langer specialistische Israëlische zorg ontvangen. Deze opmerkelijke hang naar onafhankelijkheid is echter bijzonder kortzichtig: in plaats van te leren van een ontwikkelde medische sector in Israël, lijkt Abbas vooral gericht op het verminderen van interactie tussen Palestijnen en Israëli’s.

Sinds de Zesdaagse oorlog zijn in Sheba namelijk al meer dan 150.000 Palestijnen behandeld voor diverse kwalen. Het staat dus buiten kijf dat er een grote behoefte is aan Israëlische zorg. Dat de Palestijnse Autoriteit denkt deze behoefte zomaar op te vullen is gewoonweg niet realistisch, maar Abbas ziet dat anders en is vol zelfvertrouwen:

“We have been a highly qualified people for a long time, for 90 years, and our Palestinian youth have been working and receiving education everywhere, both in the Arab world and in the non-Arab world”

Nou, laat maar zien dan!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Jumping

  Deze Abbas is een zielig figuur.

  Als de Israëlische regering, stopt met het te vreten geven van zijn aanhangers, is er geen medische ondersteuning meer nodig, voor zijn aanhangers.

  Abbas neem een voorbeeld aan Israël, die zijn in staat om hun eigen broek op te houden.

  Abbas jouw aanhangers, kunnen niets en of willen niets.

 2. Confucius

  Abbas is 83, sukkelt met z’n gezondheid dus dit probleem zal zichzelf wel oplossen.

 3. Jantje

  Hij heeft zelf wel medische hulp van een Israëlische arts gehad.
  Dit is zo te googlen.

 4. Rogerio

  Misschien een idee om Gretta Duisenberg en Anja Meulenbelt daar in te zetten als verpleegsters om de onkunde van Abbas te verdoezelen…

 5. Heras

  Het is van de gekke. Zijn volk mag lijden, maar zelf eist hij de beste medische zorg, gewoon omdat hij genoeg geld heeft en in een goede buurt woont.
  En wij , in europa, maar hamas en de p.a. financieel steunen.

 6. Jynx

  Makkelijk praten voor die lulhannes, waar gaat hij zelf naar toe
  met die volgevreten pens als er problemen zijn? (Nederland?)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.