snapshot1

Kajsa Ollongren denkt niet aan premierschap maar vindt vrouwelijke premier wel heel belangrijk

Geen categoriesep 15 2019, 15:00
Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren (D66) gaf een interview. Daarin zei ze dat ze nog niet serieus nadenkt over een premierschap máár het wel heel belangrijk vindt dat er een keer een vrouwelijke premier komt. Via het AD.
Het interview geeft vooral een kijkje in het leven achter de minister. Zo kun je een beetje lezen over hoe ze zo lekker normaal is gebleven en kun je je met haar identificeren doordat ze tegen dezelfde struikelblokken aanloopt die ieder mens in z'n leven tegenkomt. Natuurlijk wordt dat gekissebis een keer afgekapt en wordt er een serieuze vraag gesteld:

"Stel dat zich ooit de kans voordoet dat u minister-president kunt worden."

Ook volstrekt voorspelbaar wordt daar wat ontwijkend op gereageerd. 'Goh, nog nooit over nagedacht, ik zie wel wat er op mijn pad komt.' Dat soort antwoorden. Dan wordt haar een uitspraak van haar collega en partijgenoot Sigrid Kaag voor de voeten geworpen. Die vindt het namelijk hoog tijd worden voor een vrouwelijke premier.
Kajsa Ollongren ziet dat hélémáál zitten! Alleen is het, geheel toevallig, niet perse helemaal haar roeping! Angela Merkel inspireert haar wel en ze vindt het zelfs vreemd dat Nederland nog nooit een vrouwelijke premier heeft gehad. Maar ja, net als bij al die andere vrouwen-aan-de-top-roepers, is het weer aan ánderen om dat ideaal waar te maken. Maar dan ondertussen wel verbaasd blijven over het feit dat het er maar niet van komt...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten