Maffe Mahmoud Abbas van het padje, wil zijn volk Israëlische medische zorg ontzeggen

Maffe Mahmoud Abbas van het padje, wil zijn volk Israëlische medische zorg ontzeggen

De volgevreten Palestijnse leider Mahmoud Abbas ontkend de realiteit van tientallen Palestijnse families: hij wil dat 'binnen één jaar geen Palestijn Israëlische zorg benodigd'. Ondanks de strakke ambities, komt er weinig van terecht. Meer dan 20.000 Palestijnen reisden afgelopen jaar nog naar Israëlische zorgcentra, via Jersulem Post .

De Palestijnse leider Abbas wil het echter helemaal anders doen dan in voorgaande jaren en 'zelfvoorzienend' zijn als het gaat om de medische zorg van zijn bevolking, maar daar komt vooralsnog nog weinig van terecht. De ambities zijn hoog, maar de onderliggende vragen zijn toch wel 'waarom?' en 'is het realistisch?':

“I don’t want any Palestinian to be treated neither in Israel nor in America, as long as the [doctor] who will treat him/her in America is here now, and as long as we have the machine and the equipment. Do we lack for anything? We lack for nothing,”

De Palestijnse autoriteit heeft de zaakjes zogenaamd goed op orde en wil dat Palestijnse patiënten niet langer specialistische Israëlische zorg ontvangen. Deze opmerkelijke hang naar onafhankelijkheid is echter bijzonder kortzichtig: in plaats van te leren van een ontwikkelde medische sector in Israël, lijkt Abbas vooral gericht op het verminderen van interactie tussen Palestijnen en Israëli's.

Sinds de Zesdaagse oorlog zijn in Sheba namelijk al meer dan 150.000 Palestijnen behandeld voor diverse kwalen. Het staat dus buiten kijf dat er een grote behoefte is aan Israëlische zorg. Dat de Palestijnse Autoriteit denkt deze behoefte zomaar op te vullen is gewoonweg niet realistisch, maar Abbas ziet dat anders en is vol zelfvertrouwen:

"We have been a highly qualified people for a long time, for 90 years, and our Palestinian youth have been working and receiving education everywhere, both in the Arab world and in the non-Arab world"

Nou, laat maar zien dan!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Israël Palestina Mahmoud Abbas

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties