Moppentapper Femke Halsema kan negergrappen wel waarderen: ‘Hilarisch’!

Alsof de naam van de burgemeester van Amsterdam nog niet genoeg is bezoedeld; Halsema krijgt het voor elkaar om te floreren in negatieve nieuwsvorming. Ditmaal zou Halsema een bepaalde negergrap binnen het korps ‘hilarisch’ en ‘grappig’ vinden. De ophef rondom Halsema blijft doorgaan, ze ligt onder een vergrootglas en wat blijkt? Er is veel smerigheid rondom Halsema!

Dé burgemeester die de mond vol heeft van inclusiviteit en ‘het opkomen voor orthodoxie’ blijkt zelf helemaal niet zo inclusief te zijn. Het dedain waarmee ze andere de les leest komt nu keihard op haarzelf af. In een gesprek met brandweercommandant Leen Schaap blijkt dat Halsema een goede negergrap wel kan waarderen.

De ironie wil nu net zijn dat Schaap is aangesteld om racisme binnen het korps aan te pakken. Het zou gaan om de volgende grap:

De bewuste grap werd gemaakt tegen Amsterdamse brandweerlieden met een kleurtje. Ze werden door hun blanke collega’s steevast Ger genoemd. Niet omdat ze zo heetten, maar omdat dan de woordgrap kon worden gemaakt: ‘Nee, Ger.’ Volgens Schaap herhaalde Halsema de negergrap schaterlachend in een gesprek met de brandweercommandant.

Uiteraard ontkent Halsema dat het op deze manier is gebeurd. Een volgende pr blunder kan ze uiteraard niet hebben. De vorige blunders zijn nog te vers. De woordvoerster van Halsema zei het volgende tegen het AD:

Burgemeester Halsema kent de grap en heeft de grap ook herhaald. Het is namelijk een voorbeeld van humor die voor een grappenmaker misschien onschuldig lijkt, maar die tegelijk als bijzonder kwetsend kan worden ervaren door een ander. Het is een vorm van sluimerend racisme. Dat hebben grappenmakers niet altijd door. Dus juist dit soort voorbeelden helpt bij gesprekken over de bedrijfscultuur en racisme bij de brandweer.

Er wordt hier weer goed omheen gedraaid door Halsema, maar laten we wel wezen: het is een blunder van jewelste. Ook is er nu sprake van een grote vertrouwensbreuk tussen Halsema en Schaap, wat de consequenties zullen zijn weten we nog niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. EU kok

  Quote :Ditmaal zou Halsema een bepaalde negergrap binnen het korps ‘hilarisch’ en ‘grappig’ vinden.
  .
  Ik verwacht grote steun voor Halsema op deze website.

  1. just saying

   Nou nee hoor, wel denkende mensen die hier de meerderheid vormen kunnen het bloed wel drinken van mevrouw Halalsema.

   1. EU kok

    Quote : wel denkende mensen die hier de meerderheid vormen
    .
    Ook u heeft gevoel voor humor.
    Dan moet u wel denken rechts te zijn .

  2. Blitzkrieg

   EU kok : Op deze website vinden mensen Halsema een grote hypocriet.

  3. Siemien

   Uiteraard, grote steun dat Halalsema op moet rotten

 2. Agios

  Zo’n grap moet kunnen.

 3. Kretoloog

  Leuker is de grap van Herman Finkers:

  “Je hebt jagers en je hebt negers”.

 4. FCKJoop

  Wat je mening over Schaap of Halsema ook is…
  Wat iedereen hier lijkt te ontgaan is dat Schaap door de vorige burgemeester juist was aangesteld om racisme binnen het Amsterdamse brandweer corps te bestrijden. Toen dat tot weerstand binnen het corps leidde sprak de nieuwe burgemeester van een vertrouwensbreuk en moest Schaap die zijn werk kennelijk te goed deed, het veld ruimen.

  In plaats van haar ondergeschikte te steunen in zijn taken, laat ze hem vallen als een baksteen. Gewoon het mes in de rug van een integere man en nog een paar keer ronddraaien.

  Ongekend hoe laag de ethiek kan zakken in een linkse club.

 5. Pauline Kummer

  Elke grap is er een als hij ook grappig is.

  Twee ijsberen lopen door de woestijn. Zegt de een tegen de ander; “ze hebben hier ook flink gestrooid”

  Alhoewel het niet ondenkbaar is dat het gebeurt als het poolijs gesmolten is door global warming.

  1. Kretoloog

   Nog een grap.

   Robert Oey komt de slaapkamer binnen met een schaap onder zijn arm, terwijl Femke al in bed ligt. Zegt Robert: “Hier is dat varken, waar ik 1x per maand mee neuk”. Zegt Femke: “Maar Robert, dat is geen varken, dat is een schaap”. Robert: “Ik had het niet tegen jou”.

   1. Mezzadra

    Deze ‘grap’ geeft ons slechts informatie over Kretoloog.

    We hadden het liever niet geweten.

    1. spelende vrouw

     hypocriet tarreltje glijdt weer uit over zichzelf

   2. Veteraan

    @ Kretoloog
    ++

    Leuk, ik hou wel van subtiele humor.

   3. musicmaniac

    Dit is de zuiverste humor van de bovenste plank. Daar kan geen cabaretier tegen op! Briljant en spitsvondig. +10!

 6. Mezzadra

  “Burgemeester Halsema kent de grap en heeft de grap ook herhaald”, meldt haar woordvoerster tegen deze site. ,,Het is namelijk een voorbeeld van humor die voor een grappenmaker misschien onschuldig lijkt, maar die tegelijk als bijzonder kwetsend kan worden ervaren door een ander. Het is een vorm van sluimerend racisme. Dat hebben grappenmakers niet altijd door. Dus juist dit soort voorbeelden helpt bij gesprekken over de bedrijfscultuur en racisme bij de brandweer.” ”

  Dit lijkt me de enige geloofwaardige versie van het verhaal.

  De laster jegens Halsema wordt pijnlijk voor de lasteraars.

 7. Joop Klepzeikert

  Voor domme mensen schijnt die ‘grap’ uit de jaren 70 dus nog steeds hilarisch te zijn.
  Best zielig als je zo lang onder een steen geleefd hebt dat je daar nog steeds om kan lachen.

 8. Jack Flash

  Van mij mag dat maar ontneemt haar het recht om er nog ooit belerend over te doen.

 9. Jack Flash

  Job Cohen en Rob Oudkerk hadden het ook lachend over kutmarokkanen ooit.Ze hadden de pech dat er een camera achter hun draaide die het opnam.

  1. Original NL

   Cohen ging wel in “gesprek” met diezelfde kutmarokkanen…dan ben je dus hypocriet, hallalsema deed haar kinderen ook liever op een blanke school als tussen de door haar geliefde multicul kids…..dus ook hypocriet!

 10. Mariposa78

  Ach ze heeft humor, al is het zwarte humor.

 11. Veteraan

  Grapje moet kunnen.

 12. spelende vrouw

  Valsema is erg kwetsend voor onze democratie. Deze walgelijke linkse regent denkt dat ze onder en boven de wet staat. Dat ze wetten als burgemeester kan selecteren welke ze wel en niet handhaaft. Een walgelijk sujet dat na jaren wachtgeld misbruiken in een stoeltje is geholpen door haar achterban terwijl een groot deel van Amsterdam deze uitgenasde linkse leegvreter niet als burgemeester wilde hebben.

  Weg met dit linkse hypocriete gedrocht

  1. Pauline Kummer

   Vergeleken met Johnson en Trump is zij een aartsengel. De Britse vorstin vroeg haar raadgevers of ze een premier kon ontslaan. Trump is sinds zijn aantreden omgeven door nevels van achterdocht, halve waarheden, halve leugens opschepperij enz. Betaalt afkoopsommen en beheert de doofpot. Johnson is het bespreken niet waard.

   1. musicmaniac

    Maar Trump komt wel zijn belofte na. Een muur om de vluchtelingen tegen te houden. En beloftes na komen zie ik Rutte niet doen. Die liegt alleen maar tot zijn neus die hij in iemands achterwerk stopt, er van boven weer uitkomt.

 13. Jack Flash

  Rutte likt omhoog en trapt naar beneden.Dit zijn akelige wezens.Ze zien overal marktwerking in zelfs in het electoraat.Je hebt uiteindelijk niets aan dit soort
  “persoonlijkheden”.

 14. Drollevanger

  Natuurlijk heerst er een Wittemannen-cultuur bij onze brandweer.
  Daar werken bijna uitsluitend Witte mannen.
  Er zijn ook plaatsen op de wereld waar een Zwarte-mannen cultuur bij de brandweer heerst. Dat is in Ghana op op Jamaica. Dat komt omdat daar veel negers bij de brandweer werken.
  Er is mij geen Vrouwenbrandweercultuur op de wereld bekend. Waarom zou dat toch zo zijn.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.