Nederland draait door: Kwart GGZ-instellingen in de rode cijfers

Staatssecretaris Paul Blokhuis in 2017. Screenshot YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=aDvIEO4ayEU
Foto: Staatssecretaris Paul Blokhuis in 2017. Screenshot YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=aDvIEO4ayEU

Dat het niet helemaal lekker loopt met de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in Nederland is natuurlijk al langer bekend. Maar liefst een kwart van de GGZ-instellingen moet namelijk met het schaamrood op de kaken toegeven dat ze financieel ongezond zijn.


Even ter verduidelijking: Met een kwart hebben we het dus over een zorgwekkende 25 procent van alle instellingen binnen de geestelijke gezondheidszorg die minder presteren en functioneren omdat het ze ontbreekt aan financiële middelen. Of dat ze er niet kordaat mee om kunnen gaan. Dat laatste zou natuurlijk ook nog kunnen.

Maar laten we er niet te lichtzinnig mee omgaan. Een nieuwe uitbarsting van loslopende zieke geesten zoals Thijs H., Jos B. en Jawad S. ligt dus op de loer.

Attje Kuiken (PvdA) maakt zich ernstige zorgen over deze ontwikkelingen en roept staatssecretaris Paul Blokhuis (ChristenUnie) van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vandaag ter orde in De Tweede Kamer met een spervuur aan vragen.

Het enige vervelende is dat we pas echt concrete antwoorden (en vooral oplossingen!) op die vragen zullen krijgen nadat Blokhuis zijn debat (paradepaardje) rondom de aanpak van roken, overmatig alcoholgebruik en ´gezonder leven´ heeft afgerond. Prioriteiten noemen we dat. Ahum.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

17 reacties

 1.   

  Rutte is echt top voor Nederland, zorg naar de kl ote , ggz naar de klo te , OV naar de klo te , studiefinanciering naar de klo te , hypotheekaftrek naar de kl ote , infra naar de kl ote , pensioenen naar dee klo te .

  rutte treed af aub. richt niet nog meer schade aan aub. Als liberaal heb je een extreem linkse agenda gevolgd en je volledige achterban besodemieterd

  1.   

   Maaaarrrrrr het belastingincasseringssysteem staat echt fier overeind bij Rutte

 2.   

  Rutte3 legt zijn prioriteiten ergens anders,alle begrotingspotjes zijn opgeheven, verdwenen en samengevoegd tot twee stuks de “klimaatpot” en de pot
  “immigratie”.
  Beiden zijn inmiddels leeg,dus er is niets meer te halen!

  1.   

   u vergeet de pot EU , we mogen opdraaien voor de gelden die de UK niet meer afdraagt.

   1.   

    Das onzin want wij hoeven de kosten die GB maakt ook niet meer te dragen

    1.   

     de UK was een netto betaler maat. De UK was 1 van de weinige landen die meer betaalde dan ze ontvangt. Dat stukje krijgen de andere netto betalers nu om hun oren. Rupsje nooit genoeg in brussel heeft zelfs de begroting verhoogd dus kost het ons maar rond de 2.000.000.000 euris

     1.   

      Tuurlijk waren ze groot betaler maar wij hoeven de kosten die zij maken niet meer te betalen en misschien is het goed dat de EU eens goed gaat kijken naar haar eigen uitgavepatronen want zeg nou zelf als je ziet wat er allemaal gefinancierd wordt met het overbrengen van Afrikanen of kilometerslange volledig overbodige geluidswallen in Polen.
      De 2 x per maand verhuizing een kleine greep uit de exorbitante geldverspilling

 3.   

  Wat denk je van al onze nieuwe pracht parels die zogenaamde doktoren, tandartsen, enz. enz. de ggd instellingen kosten.

 4.   

  En het interesseert Rutte geen klote.

  1.   

   omdat rutte slechts met rutte bezig is

 5.   

  Nog afgezien dat GGZ instellingen niet met geld kunnen omgaan door het extreem linkse “we moeten iedereen helpen” syndroom, spant de kiloknaller kip Atje de kroon met haar zogenaamde “ernstige zorgen”. Tijd voor dit “emotie” kuikentje om het schip der wanhoop van de linkse kerk te verlaten.

  PS: bij de lokale punnik club zoeken ze nog vrijwilligers o.b.v. van een gesubsidieerde muliticulti, diversiteits, vrouwenquotum, wachtgeldregeling.

  www briefjevanjan.nl/aan-attje-kuiken-vervolg/

 6.   

  Nederland zit vol met GGZ patiëntjes. Iedereen is in de war en zielig. Ga maar eens een jaartje Op de Noordpool wonen. Verwende trieste bende.

 7.   

  Hij kan goed verbieden, organisatie, leiding geven en rekenen is wat minder.
  Prima staatssecretaris dus.

 8.   

  Atje Kuiken, PvdA, mede oorzaak van dit debacle onder Rutte II. Wat een boter heeft die partij op hun hoofd. Echt. Dit is niet te geloven.

  1.   

   En toch vertrouwen mensen dit hypocriete clubje gelet op de peilingen. Dus mensen hebben echt een zeer kort geheugen of ze zijn te jong en hebben geen idee waar ze op stemmen

 9.   

  Wie spreekt dit tegen.?
  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 10.   

  Dat komt ook omdat er incompetente rentmeesters de boel runnen

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!