Niet te geloven! Weer agent mishandeld, dit keer schoten gelost

Het is werkelijk waar te triest voor woorden dat ik nu dit stukje moet tikken, maar het is weer raak. Gisteravond is er in Limburg, Klimmen off all places, een agent mishandeld na een achtervolging. Het is weer het zoveelste geweldsincident. Eerder was het al raak in Rotterdam, toen een agent knock-out was geslagen door een lid van een asociale trouwstoet. 

Het begon allemaal in Heerlen. Een automobilist had blijkbaar geen zin in een verkeerscontrole en besloot z’n gaspedaal in te trappen en te ontsnappen. Uiteraard zette de politie de achtervolging in. De achtervolging eindigde in Klimmen, waarna de bestuurder van het voertuig uitstapte en een agent mishandelde.

Er zijn zelfs schoten gelost. De verdachte is gelukkig aangehouden, maar er zat nog iemand in de auto. Deze lafaard wist wel met succes te ontsnappen. Er moest zelfs een politiehelikopter aan te pas komen voor de zoektocht naar deze tweede inzittende. Kortom: wild west-taferelen in Limburg. De agent in kwestie raakte hierbij lichtgewond.

Het is natuurlijk treurig om te constateren dat er bij een aanhouding en/of controle überhaupt schoten moeten worden gelost door agenten, om zichzelf te verdedigen. Oom agent moet gewoon in alle veiligheid z’n werk kunnen uitvoeren.

De discussie over stroomstootwapens laait dan ook weer op. Zo laat Erik Akerboom, korpschef van de Nationale Politie, weten aan de Telegraaf dat hij pleit voor tasers. In het politiekorps groeit namelijk de onvrede over het toenemende geweld op straat en terecht! Het moet maar eens afgelopen zijn met imbecielen die te pas en te onpas denken de politie in elkaar te kunnen slaan. Handen af van oom agent!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Tman

  Waarom dragen politieagenten een pistool?
  Ter afschrikking?
  Maar dan moet dat ding wél geregeld uit het holster!
  Lijkt mij een zinvolle en terechte bezigheid om zulke aso’s in de onderbenen te schieten!

  1. AS210854

   Tman, dat zou je wel zeggen , maar dan staat diezelfde agent binnen de kortste keren voor de rechtbank. De werkelijke dader is dan slachtoffer geworden. Dit is nl de gang van zaken in Nederland.

  2. joey

   tman
   Als de politieleiding het moreel onverantwoord vinden om op mensen te schieten,geef de agenten dan een taser én een afgerichte pittbull mee op pad!
   Er móet respekt zijn,anders wilt er binnenkort niemand meer bij de politie!

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Net als bakker of slager is politie ook een vak waar je voor kiest. Dit soort dingen horen bij het beroepsrisico.

    1. Siemien

     Jij moet je achterlijke moffensmoel gewoon dichthouden

     1. Abdul is Lam

      Siemien, dit isSatty,Aytas en weet ik veel hoe ze nog meer heet, een dikke afgedankt loeder met vijf schreeuwende kinderen om haar heen, die op veertienjarige leeftijd verplicht met haar oom van vijftig moest trouwen, nadat zij volgens Afrikaans moslim gebruik was besneden.
      Haar enige leven is hier op de DDS, zichzelf als heel wat voor te doen, omdat zij alleen naar buiten mag in een boerka of nikab.

     2. Trude Herr

      Kunt u zich een beetje inhouden a.u.b ten aanzien van niet ingezetenen in het algemeen ?

     3. santiago

      Siemien. Ik ben het niet altijd met je eens, maar in geval van deze trol heb je wel gelijk.
      Deze site draait voornamelijk op trollen en mensen met een IQ van rond de 25 en nu willen ze ook nog dat we dat gaan sponsoren.
      Ik dacht het niet.

    2. joey

     soppige schimmel:
     Dat politie zou kunnen schieten,hoort inderdaad tot het risico van een belager!
     Behalve in Nederland!

    3. werikke

     Een goede vriend van mij is agent in amsterdam en is al 3 keer tegen grond gewerkt met acties. Dat jij dit beroepsrisico noemt is echt het domste wat je kon zeggen. Zijn vrouw en kinderen zien steeds weer hun man en vader thuis zitten omdat hij moet herstellen. Jammer dat ik niet weet waar je woont want dat je dat hier plempt zou ook een “beroepsrisico” moeten zijn

     1. Siemien

      Ik ben voor!

     2. Anne Sophe Schillersdorf

      Je bent er zelfs te achterlijk voor om te vinden waar het binnen moet 🙂

     3. Anne Sophe Schillersdorf

      Vast al jaren niet meer omhoog gekregen he. Geen wonder dat jij in een fictieve schijnwereld leeft want dan heb je tenminste nog iets in je betekenisloze bestaan 🙂

     4. Mars020

      @Anne Sopkut, niemand krijgt hem bij jou omhoog. Verder is het gat vinden ook een probleem, want er hangen zoveel kwabben voor.

    4. meneer cactus

     idioot zonder inhoud

    5. Abdul is Lam

     Satty, dit is weer echt een antwoord van jou, dit is een baan als wethandhaver, dus totaal niet te vergelijken met een bakker of een slager.
     De politie moet indien noodzakelijk kunnen schieten.

     1. Anne Sophe Schillersdorf

      Desondanks is het een baantje waar je zelf voor kiest. Wil je niet bezeert worden, wordt dan geen politieagent. Zo simpel zit dat

    6. Mars020

     @Sopkut, het risico van het vak?.. Dan moet je wel in de gelegenheid worden gesteld om in te mogen grijpen bij bepaalde situaties. Dat pistool heb je niet voor niets gekregen, maar van linkse nichten mag je het nooit gebruiken. Je kunt je vak namelijk niet goed uitvoeren, als je je gereedschap niet mag gebruiken.

  3. hans-e-pans

   Jammer dat die agent niet goed heeft leren schieten en daardoor waarschijnlijk in de lucht heeft geschoten.

   Missen is dan zelfs een hele kunst, je moet als agent dan daarna natuurlijk niet piepen als je klappen/schoppen/trappen krijgt.

 2. Anne Sophe Schillersdorf

  Wat mis ik nou in dit stukje? Maar natuurlijk, de link met de islam, want daar heeft dit natuurlijk mee te maken 🙂

  1. Siemien

   Wat je mist is je eigen empathisch inlevingsvermogen moffentrut, die is namelijk gelijk aan een dronken aardbei

  2. joey

   soppige schimmel
   En WIE begint er over de islam?
   Juist,jij sopkut!

   1. tonna

    @joe:
    Niet reageren op dat viswijf!
    Die teef is waarschijnlijk te oud en lelijk om te krikken,en te frigide om er zin in te krijgen!

    1. Dik

     Het is de natte scheet, het is svetlana, Eugenie de la Fleur, Uiterst Links en cjd. Dan weet je toch genoeg?

  3. Jv

   @Anne; Blijkbaar wil je de discussie voeding geven dat de islam (zeg maar moslim) hiervoor verantwoordelijk is? Kortom….je mist dus nu al de verwijzing naar?
   Goed van jou dat jouw gedachte zelf al die richting op ging, anders had je het niet geschreven toch?
   Blijkbaar ben je dus toch wel dezelfde mening toegedaan als een willekeurige PVV’er of FVD’er, maar wil je graag overkomen als een deugdzame, nette, bekwame en anti racistische Nederlander! Ga vooral zo door en je zult nog eens een goed leider worden van een anti islam partij, of misschien wil Wilders of Baudet je wel hebben als partijleider!

   1. Original NL

    Noppen komt alleen maar om te zuigen…

  4. Bosche draak

   Jij mist heel wat dingen.
   Fatsoen en gezond verstand zijn alvast de twee die het meest opvallen.

  5. Mars020

   @Anne Sopkut, laat jij jezelf maar gangbangen in het gelukszoekerscentrum of in je kraakpand. Dan heb je tenminste wat te doen en zijn wij van dat achterlijke linkse gelul af. Kansparels kijken niet zo nauw, want die pakken zelfs geiten en schapen, dus zullen ze niet zo snel schrikken van jouw uiterlijk. Dat soort volk heeft toch geen smaak, dus kan het in je voordeel zijn.

 3. Kapitein Haddock

  En de politiek?
  “We zijn geschokt!”
  Hier mee voldoen ze aan verbijsterend slappe walgelijke politiek t.a.v. geweld! Waarom wordt nooit een verbijsterend slappe walgelijke politicus in elkaar geslagen/beroofd of zo iets?

  1. Anne Sophe Schillersdorf

   Poeh poeh. Gewelddadige fantasieën heb je. Stoere jongen hoor 🙂

   1. Kapitein Haddock

    Anne Sophe Schillersdorf

    Noppie: oprotten naar je stinkhol.

    1. santiago

     Zelfs daar is ze ook al uitgeflikkerd.

 4. Bolkestein

  Gaat dit een “Foei!”-gesprek worden. Nou, dat zal zoden aan de dijk gaan zetten hoor.

  Aboutaleb wil daar streng tegen optreden. Daarnaast wil hij overtreders duidelijk maken dat de regels voor iedereen gelden. “Er ligt hier ook een taak voor ons om met die gemeenschappen in gesprek te gaan en nog eens duidelijk maken dat we ze een fantastische bruiloft gunnen, maar dat dit zo niet kan in de openbare ruimte. En als dat dan toch gebeurt en je wordt aangesproken door een politieagent, dan hoor je te gehoorzamen.”

  Morgen is er een gesprek tussen de burgemeester, politie en justitie waarin het incident ter sprake komt.

  ht*ps://nos.nl/artikel/2300093-aboutaleb-wil-in-gesprek-over-trouwstoeten-na-neerslaan-agent.html

  1. Stanly2000

   ALPHEN AAN DEN RIJN – Een agent heeft een gescheurd oor overgehouden aan een aanhouding van een 16-jarige jongen in Alphen aan den Rijn. Ook liep hij een gekneusd jukbeen op. Een andere agent werd door de verdachte in zijn arm gebeten.
   Bron: Telegraaf

 5. meneer cactus

  gericht schieten

  1. santiago

   In ieder geval gericht op het scrotum.

 6. Jack Flash

  Drie keer mis geschoten.

 7. Lampje

  Was het een Turk of een Limburger???

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.