Ironie! Ziekenhuisbezoekje voor ‘lachgaskoning’ Deniz Üresin

Ironie! Ziekenhuisbezoekje voor ‘lachgaskoning’ Deniz Üresin

Lachgasgebruikers in Amsterdam op Koningsdag. Bron: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com.

Zelden was ‘nieuws’ zo ironisch. Deniz Üresin, de zogenaamde ‘lachgaskoning’ heeft namelijk een enkeltje ziekenhuis achter de rug.

Vooral in Amsterdam is deze lachgasverkoper berucht. Hij wil blijkbaar iedereen aan deze ‘nieuwe’ drug helpen en fietst daarvoor met z’n bakfiets de hoofdstad door om deze troep aan te smeren bij feestgangers.

Maandag is hij opgenomen in het ziekenhuis, vanwege een ‘kleine beroerte’. Maar voor wie denkt dat het lachgas daar iets mee te maken heeft zit absoluut mis, volgens Üresin:

“Pas sinds Koningsdag 2019 gebruik ik lachgas, dus net een paar maanden. Door veel te veel en veel te lang lachgas te gebruiken kun je zelfs in een rolstoel belanden. Dat is zeker zo, maar dat is niet iets dat na zo’n korte tijd gebeurt. Zoals je ook niet heel ziek wordt van twee maanden alcohol drinken.”

Ach ja. Lekker bagatelliseren. Nogal wiedes dat deze verkoper niet de schuld geeft aan het lachgas. Iedereen begrijpt wat er dan gebeurt. Het is immers zijn handeltje en daar moet hij toch z’n geld mee verdienen. Volgens Üresin zijn er andere redenen voor deze beroerte:

“Dagen, weken, maanden niet goed slapen, meer stress ook door het voortdurende communiceren met de media, daar komen familie en vrienden nog bij. Dan krijg je vanzelf effe een soort burn-out.”

Daar hebben we het bekende stokpaardje weer. Altijd maar weer die verdomde media. Saillant detail is dat een tipgever aan het Parool meldde dat Üresin 'helemaal out' was gegaan en dat hij uitvalsverschijnselen had. In een reactie hierop liet hij weten dit allemaal ‘overdreven’ te vinden. 'Want kom niet aan mijn handeltje', moet hij gedacht hebben.

Uiteraard alle beterschap, maar stop met het gebruiken en verkopen van lachgas. Of minder in ieder geval wat. Weet zeker dat je daar ook van zal opknappen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
amsterdam Lachgas

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer