Niet te geloven! Weer agent mishandeld, dit keer schoten gelost

Geen categoriesep 05 2019, 9:00
Het is werkelijk waar te triest voor woorden dat ik nu dit stukje moet tikken, maar het is weer raak. Gisteravond is er in Limburg, Klimmen off all places, een agent mishandeld na een achtervolging. Het is weer het zoveelste geweldsincident. Eerder was het al raak in Rotterdam, toen een agent knock-out was geslagen door een lid van een asociale trouwstoet.
Het begon allemaal in Heerlen. Een automobilist had blijkbaar geen zin in een verkeerscontrole en besloot z'n gaspedaal in te trappen en te ontsnappen. Uiteraard zette de politie de achtervolging in. De achtervolging eindigde in Klimmen, waarna de bestuurder van het voertuig uitstapte en een agent mishandelde.
Er zijn zelfs schoten gelost. De verdachte is gelukkig aangehouden, maar er zat nog iemand in de auto. Deze lafaard wist wel met succes te ontsnappen. Er moest zelfs een politiehelikopter aan te pas komen voor de zoektocht naar deze tweede inzittende. Kortom: wild west-taferelen in Limburg. De agent in kwestie raakte hierbij lichtgewond.
Het is natuurlijk treurig om te constateren dat er bij een aanhouding en/of controle überhaupt schoten moeten worden gelost door agenten, om zichzelf te verdedigen. Oom agent moet gewoon in alle veiligheid z'n werk kunnen uitvoeren.
De discussie over stroomstootwapens laait dan ook weer op. Zo laat Erik Akerboom, korpschef van de Nationale Politie, weten aan de Telegraaf dat hij pleit voor tasers. In het politiekorps groeit namelijk de onvrede over het toenemende geweld op straat en terecht! Het moet maar eens afgelopen zijn met imbecielen die te pas en te onpas denken de politie in elkaar te kunnen slaan. Handen af van oom agent!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten