Nijmegen – Politie deelt naam en foto van levensgevaarlijke ontsnapte kindermisbruiker

De politie is op zoek naar een ontsnapte tbs’er van de Pompekliniek in Nijmegen. Hij wist gistermiddag te ontsnappen tijdens zijn begeleid verlof. Het gaat om de 42-jarige Harry van Eijk uit Barneveld.

Dat het om een gevaarlijke smeerlap gaat is overduidelijk: hij werd in 2013 veroordeeld tot tbs met dwangverpleging omdat hij zes meisjes van 6-7 jaar oud heeft misbruikt. Deskundigen concludeerden tijdens de rechtszaak al dat hij een hoog risico op terugval heeft. De familie van de slachtoffers zijn door het OM op de hoogte gebracht van de ontsnapping.

Je vraagt je dan toch af wat zo’n pedoseksueel met hoog risico op terugval op begeleid verlof doet. Zoals ik het begreep is begeleid verlof bedoeld om iemand langzaam weer te laten wennen aan de maatschappij. Het lijkt mij dan toch overduidelijk dat zo’n gevaarlijke pedo daar geen kans op maakt? En om het nog bonter te maken gaat het hier niet om een ontsnappingspoging tijdens een wandeling, maar om een ontsnapping tijdens begeleid fietsverlof!

Laat dat even op je inwerken: een gevaarlijke pedo met hoog risico op terugval, die je laat fietsen onder begeleiding, met als doel ooit terug te kunnen keren in de maatschappij. En alsof dat niet erg genoeg is, is Harry van Eijk al de tweede in twee weken tijd die uit die kliniek is ontsnapt. Gelukkig werd die andere wel snel weer opgepakt.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Wat een griezel.

  1. Siemien

   “Wat een griezel.”

   Weet je wat griezelig is? dat hier aantal gasten zijn die warme gevoelens hebben bij de gedachtegangen die deze ped* heeft

   1. Mezzadra

    Dat is inderdaad griezelig. Mensen zoals Siemien kunnen het fantaseren over seks met kinderen maar niet laten en vervuilen dit blog met hun obsessies op dit gebied.

    Heel ranzig.

    1. Siemien

     Uiteraard zie je gelijk een reactie van het type dat ik bedoel, nergens schrijf ik dat ik fantaseer over se* met kinderen wat ik wel steeds herhaal zijn de woorden die mensen zelf schrijven en die staan als een huis..

     Ik zal ze nog even herhalen,

     Lao/mezzadra rechtvaardigt ped*filie, neemt geen afstand, bagatelliseert het, sterker nog,

     “De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [Lao Tse/mezzadra] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
     ~Lao Tse/mezzadra ~”

     …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
     ~Lao Tse aka Mezzadra~

     – Lao Tse aka Mezzadra vindt dat het recht van vereniging* een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.

     * = Ped*partij Martijn

    2. meneer cactus

     er is er maar ranzig hier die warme gevoelens jegens kleine kinderen koestert tarrel. Ben je al erelid van martijn in stilte ?

 2. Westerling 1

  Ja, zo’n linkse mafklapper kan doen en laten wat hij wil.

  1. Watcher

   @Westerling is een goed voorbeeld wat DDS met je kan doen. 🙁

 3. ZiggyStardust

  De politie heeft net gemeld dat hij weer opgepakt is. Gelukkig maar, dit moet hard aangekomen zijn bij zijn slachtoffers.

  1. Mars020

   Hij had zich verstopt bij Lao…

   1. ZiggyStardust

    Zou goed kunnen, of bij Anne, ze zien zichzelf beiden namelijk als slachtoffers van de maatschappij die hun niet begrijpt. Aannemelijker is dat ze een en dezelfde persoon zijn, wat de noodzaak tot behandeling nog groter maakt.

 4. Watcher

  Mooi, hij is weer opgepakt.

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  Je moet beide kanten van het verhaal begrijpen. Het is niet zo simpel als het lijkt omdat je ook zoiets hebt als psychologische onderdrukking. Ook kindermisbruikers zijn slachtoffer. Slachtoffer van het verleden, misschien werden ze zelf misbruikt als kinderen

  Hoe moeilijk het ook lijkt moeten we ook voor dit soort gevallen begrip hebben

  1. Peter Oudshoorn

   De wereld gaat ten onder aan begrip. Bovendien is begrip hebben zooo 2014, Sopje. Je loopt achter. In 2019 geldt gewoon: eeuwig opbergen op de longstay zonder kans op vervroegde invrijheidsstelling en weekendverlof. Hij mag ook kiezen voor vrijwillige (chemische) castratie of de Drionpil.

  2. ZiggyStardust

   Ach ja, Hitler was eigenlijk ook een slachtoffer. Zoiets? Het is wel zo dat veel daders van kindermisbruik zelf slachtoffer geweest zijn van misbruik. Maar daar kun je in dit land gelukkig wat aan doen. En doe je dat niet, en ga je vervolgens zelf met je vieze tering poten aan kinderen zitten, dan is dat jouw eigen schuld en zul je moeten boeten. Als je bepaalde gevoelens hebt, die hier strafbaar zijn als je ze in praktijk brengt, en je weet dat en je laat je niet helpen of onder toezicht stellen terwijl je weet dat je een gevaar voor anderen bent, kinderen dus, dan moet je maar opgesloten worden en verplicht behandeld worden. De cirkel moet eens doorbroken worden. Je gaat niet kleine kinderen opzadelen met jouw problemen. Punt.

   1. ZiggyStardust

    Schimmelhork, ik ben zelf een slachtoffer geweest van zo’n viezerik, en degene die mij als puber aan mijn trauma’s behandeld heeft is zelf ook slachtoffer geweest. Je kunt dus zeker wel iets aan het probleem doen en de goede kant op gaan, zodat je in ieder geval niemand slachtoffer maakt van jouw denkbeelden en perversiteiten.

    1. Deathspank

     @ZiggyStarDust: Top man, duimpje van Deathspank.

     1. ZiggyStardust

      Dank je. Dit doet me veel goed moet ik zeggen.

  3. ZiggyStardust

   Schimmelhork, je kunt natuurlijk ook naar goed Arabisch gebruik de dader verplichten om te trouwen met het slachtoffer. Als het een meisje is is immers haar maagdelijkheid geschonden en moet niemand haar nog. Deze meisjes worden zelfs vaak gedood. Als de dader trouwt met het slachtoffer is de familie eer gered en iedereen blij, behalve het meisje dat de rest van haar leven slachtoffer zal blijven van de lusten van zo’n viezerik. Dit is ook een mooie wegkijk oplossing. Dit zal jouw vast wel interesseren.

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    @ZiggyStardust

    Feit is en blijft wel dat daders van kindermisbruik zelf misbruikt werden toen ze kinderen waren. Je spreekt hier dus van een cirkel van ellende maar de vraag is wel in hoeverre het je eigen schuld is als dit je eerste herinneringen zijn die je hebt van klein af. Dat bedoel ik dus ook met begrip hebben, niet dat we dit goed moeten praten

    1. ZiggyStardust

     Anne, daders waren vaak zelf slachtoffers. Maar lang niet in alle gevallen. In Nederland zijn er goede mogelijkheden voor behandeling van je trauma’s opgelopen door misbruik, en goede behandelingen voor potentiële daders bij o.a. de ggz instellingen, of private klinieken en waarschijnlijk nog veel meer mogelijkheden. Mijn behandelaar is in zijn jeugd zelf slachtoffer geweest, en hij heeft er voor gekozen om het trauma wat hij bij zich draagt om te zetten in iets positiefs, namelijk het helpen van slachtoffers, met als mogelijke bijwerking een mogelijke herhaling ( cirkel) te voorkomen. Jouw gedragingen blijven in alle gevallen jouw eigen verantwoordelijkheid als je de mogelijk hebt om er een eind aan te maken en er niets aan doet. Je hebt 2x de keuze. Op het moment dat jouw iets is aangedaan, en op het moment dat je zelf dat gedrag/ gedachten gaat vertonen. Als je vervolgens met zo’n achtergrond toch jouw neigingen ten uitvoer brengt terwijl je alle mogelijkheden tot behandeling hebt genegeerd, en je weet dat die gedragingen grote gevolgen hebben voor jouw slachtoffers, namelijk onschuldige kinderen, dan ben je een gevaar, en mag je wat mij betreft gewoon opgesloten en verplicht behandeld worden. Het is gewoon verkrachting, niets meer en niets minder. Een kind is geen volwassene, denkt niet als een volwassene, heeft niet dezelfde gevoelens als een volwassene, het is een kind met een onvolgroeid brein. En een ieder die dit schaadt maakt zich strafbaar aan een van de ergste misdrijven. Je kunt jouw gevoelens projecteren op kinderen, Anne of Lao of wie je ook bent, je zult nooit dezelfde gevoelens terug krijgen.

    2. van Urk

     Misschien inderdaad verstandig dat linkse instanties het meest links gebruikte woord “begrip” niet meer gaan gebruiken en inderdaad meer duidelijk maken met zinnen als “Dit praten wij niet goed.” Door al dat gepamper krijg je steeds meer met dit soort situaties te maken. Misdadigers die een gevaar zijn voor de samenleving horen gewoon vast te blijven. Het probleem zit in hun hersenen waar instanties en medici niks aan kunnen veranderen.

     1. ZiggyStardust

      Van Urk, ik denk dat je gelijk hebt. Helaas. Een mens is een mens, en ik gun iedereen het beste. Vooruitgang/inzicht en behandeling is wenselijk. Maar als dit niet toegepast wordt en je een gevaar bent voor de zwaksten in de samenleving dan moeten volgens mij de zwaksten in de samenleving tegen dit soort figuren beschermd worden. Dat gaat heel ver, dat besef ik, maar de schade aangericht aan de slachtoffers is vele malen groter dan de schade aangericht aan dit individu wat zich niet wil laten behandelen of onbehandelbaar is.

  4. Mars020

   Welke mongool stuurt zo’n imbeciel dan ook met verlof?…

   1. Deathspank

    @Mars020: Mongool? Daar moet je jaren lang voor gestudeerd hebben.

    1. Mars020

     Dan moeten ze tijdens die zogenaamde studie wel iets beter opletten. Dan kunnen ze beter de beoordeling over laten aan iemand, die met beide benen op de grond staat.

  5. ZiggyStardust

   Anne, Lao, of wie je ook bent. Als je problemen hebt met je gevoelens naar kinderen toe en daar over wil praten wil ik best privé een gesprek met je aangaan om je te helpen. Ik kan je precies uitleggen wat het met een kind doet, en over alle vallen die opgezet worden door de dader om je onder controle te houden, om te kopen en monddood te maken. Laat maar weten. Als ik hiermee een kind kan helpen of een dader van gedachten kan laten veranderen doe ik dat graag.

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    @Ziggi

    Bedankt voor je aanbod om met mij in gesprek te willen gaan maar dat hoeft niet. Ik heb echt geen seksuele gevoelens voor kinderen

    1. ZiggyStardust

     Gelukkig maar. Maar dan rest bij nog wel de vraag in hoeverre je zelf slachtoffer bent. Je hebt het over eerste herinneringen. Gaat dit jou persoonlijk aan? Moet echt heftig zijn dan.

     1. Anne Sophe Schillersdorf

      Dit zijn te persoonlijke gesprekken voor DDS 🙂

     2. ZiggyStardust

      Anne, dat begrijp ik.

  6. Siemien

   Uiteindelijk praat ASS het gewoon goed, er zijn er hier ook een paar die se* met kinderen aandoenlijk vinden

   1. Veteraan

    @ Siemien.
    Zo zijn ze en als je de pc van ASS aan de politie geeft met de collectie kinder…..
    is het de klos.
    En ja ‘het’.

 6. Bolkestein

  Ze waren er wel weer erg laat mee wat betreft de foto verspreiden. Ik mag toch hopen dat hij in al die tijd dat hij alvast aan het wennen was aan zijn terugkeer in de samenleving ver buiten bereik van kinderen is gebleven.

 7. FJ

  Kunnen ze die psychiater die dit verlof mogelijk maakte niet meteen opsluiten.

  Die heeft ook een gaatje in zijn schedel, waar zijn hersenen uit gevallen zijn.

  1. Mars020

   Dat soort figuren zitten ook in de regering, daarom is het nog steeds mogelijk, dat criminelen op verlof mogen.

 8. Veteraan

  Zou je het verschil zien als ze deze brave borst naast foto’s van onze eigen misbruikende Trollen zette ?

 9. Westerling 1

  @Veteraan

  Nee, je zal geen verschil zien, het zijn en blijven linkse idioten.

 10. Heras

  Criminelen en misbruikers veranderen niet. Biedt hen geen verlof aan, sluit hen voor altijd op. Offer geen kinderen/ mensen op door dit soort mensen verlof aan te bieden.

 11. Schaap

  Goed. Dit is de ZOVEELSTE aanfluiting van het tbs-systeem.

  Ik zie nu alle reden om tbs af te schaffen en deze lui levenslang achter slot en grendel te zetten, zonder enige kans op enige vrijlating.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.