Onrust in de fractie van FvD Limburg: ‘Onwelvallige geluiden binnen de FvD-fractie zijn me niet in dank afgenomen’

Geen categoriesep 30 2019, 9:00
Gaat de storm eindelijk liggen bij Forum? Voorlopig nog niet in ieder geval, de enige fractie mee bestuurt in een provincie kent nu ook zijn eigen problemen. Tot nu toe liep alles geruisloos en soepel in Limburg voor Forum, nu ontstaan er toch de eerste scheurtjes. Er is namelijk een tweespalt ontstaan in de fractie van de Limburgers.
Statenlid Cees van der Sande heeft zich na de zomer nog niet gemeld in het Provinciehuis, wat al binnen interne kringen zorgden voor flink wat roddels. Ook is hij al langer geen vicevoorzitter meer van de fractie. Toch speelt er volgens collega's helemaal niets. Volgens collega's zou hij het te druk hebben, mede doordat hij wat zakenkansen kreeg in het werk wat hij naast Statenlid doet.
Volgens Van der Sande klopt dit allemaal niet. Hij is niet van plan om om de hete brij heen te draaien. Een deel van de fractie zou zich tegen Van der Sande hebben gekeerd, wat Van der Sande nog meer betreurt, is dat de interne perikelen gelekt zijn naar buiten toe.

Maar ik ga er niet over liegen.” Een deel van de zeven leden tellende fractie - in zijn woorden „een minieme meerderheid” - heeft zich naar zijn zeggen tegen hem gekeerd. Volgens hem komt dat omdat hij zich „stevig uitgesproken” heeft tegen „onwelgevallige geluiden” binnen de fractie over partijleider Baudet en diens koers. „Dat is me niet in dank afgenomen. Daardoor is het gaan broeien.”

Kritiek op Baudet binnen de fractie kan dus schijnbaar niet. Van der Sande wil de fractie nog wat tijd gunnen om tot bezinning te komen. Desnoods geeft hij zijn zetel op, wel vreest hij dat de fractie dan een FvD-light zal worden. Van der Sande is een diehard Baudet-fan van het eerste uur, en kritiek op de partijleider wil hij liever niet horen in de fractie.
Van der Sande meent dat er nog geen aanwijzingen zijn om als schuldige Henk Otten aan te wijzen voor de interne perikelen. Toch valt te verwachten dat de geruchten over Otten en zijn betrokkenheid alleen maar zal toenemen de komende dagen.

Ik ben zelf nauw betrokken geweest bij de selectie van kandidaten. Otten kwam op het laatste moment nog met namen die per se hoog op de lijst moesten komen. Namen die bij ons tot dan toe niet waren komen bovendrijven. Ik ga geen namen noemen, maar kan niet ontkennen dat het verzet tegen mij uit die hoek komt.”

 

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten