Onrust in de fractie van FvD Limburg: ‘Onwelvallige geluiden binnen de FvD-fractie zijn me niet in dank afgenomen’

Gaat de storm eindelijk liggen bij Forum? Voorlopig nog niet in ieder geval, de enige fractie mee bestuurt in een provincie kent nu ook zijn eigen problemen. Tot nu toe liep alles geruisloos en soepel in Limburg voor Forum, nu ontstaan er toch de eerste scheurtjes. Er is namelijk een tweespalt ontstaan in de fractie van de Limburgers

Statenlid Cees van der Sande heeft zich na de zomer nog niet gemeld in het Provinciehuis, wat al binnen interne kringen zorgden voor flink wat roddels. Ook is hij al langer geen vicevoorzitter meer van de fractie. Toch speelt er volgens collega’s helemaal niets. Volgens collega’s zou hij het te druk hebben, mede doordat hij wat zakenkansen kreeg in het werk wat hij naast Statenlid doet.

Volgens Van der Sande klopt dit allemaal niet. Hij is niet van plan om om de hete brij heen te draaien. Een deel van de fractie zou zich tegen Van der Sande hebben gekeerd, wat Van der Sande nog meer betreurt, is dat de interne perikelen gelekt zijn naar buiten toe.

Maar ik ga er niet over liegen.” Een deel van de zeven leden tellende fractie – in zijn woorden „een minieme meerderheid” – heeft zich naar zijn zeggen tegen hem gekeerd. Volgens hem komt dat omdat hij zich „stevig uitgesproken” heeft tegen „onwelgevallige geluiden” binnen de fractie over partijleider Baudet en diens koers. „Dat is me niet in dank afgenomen. Daardoor is het gaan broeien.”

Kritiek op Baudet binnen de fractie kan dus schijnbaar niet. Van der Sande wil de fractie nog wat tijd gunnen om tot bezinning te komen. Desnoods geeft hij zijn zetel op, wel vreest hij dat de fractie dan een FvD-light zal worden. Van der Sande is een diehard Baudet-fan van het eerste uur, en kritiek op de partijleider wil hij liever niet horen in de fractie.

Van der Sande meent dat er nog geen aanwijzingen zijn om als schuldige Henk Otten aan te wijzen voor de interne perikelen. Toch valt te verwachten dat de geruchten over Otten en zijn betrokkenheid alleen maar zal toenemen de komende dagen.

 Ik ben zelf nauw betrokken geweest bij de selectie van kandidaten. Otten kwam op het laatste moment nog met namen die per se hoog op de lijst moesten komen. Namen die bij ons tot dan toe niet waren komen bovendrijven. Ik ga geen namen noemen, maar kan niet ontkennen dat het verzet tegen mij uit die hoek komt.”

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. EU kok

  Ach, niets bijzonders, storm in een glas bier.

  1. Blitzkrieg

   Eu kok : Als je nog niet fris bent in de kop kan je beter nog even gaan liggen, straks doet het wellicht minder pijn.

 2. Nep

  Gelukkig komen meer mensen tot bezinning. Baudet weg ermee!

 3. Vanduinen

  Niet verbaasd zijn als Baudet het badlaken zelf in de ring gooit. Gerommel in de achterkamer is slecht voor de familie.

  1. Watcher

   Gaat niet gebeuren.
   Twee jaar wachtgeld is tekort, hij gaat voor drie jaar en twee maanden.

 4. Meriadoc Brandebok

  – Ankersmit
  – Baljeu
  – Berkhout
  – Brunch
  – De Vries
  – Legger
  – Mooijekind
  – Otten
  – Reedijk
  – Rookmaker
  – Teunissen
  – Wevers
  – Van den Berg
  – Spek
  – Persenair

  Mensen, er is hier niets te zien. Alles gaat goed bij FvD. De competente leider Thierry Baudet ontdoet zich van alle mollen. De helft van de Limburgse fractie moet niet klagen: dat zijn allemaal ratten en fraudeurs.

  1. Stanly2000

   Een vraagje, Guus. Hou je de ratten, leugenaars en fraudeurs van de VVD ook bij?

   1. just saying

    Welnee, daar gorgelt Brandebok desnoods de dunne stront van wanneer zij het hem vragen.

    1. Mezzadra

     Kijk eens aan aan, onze dunne strontgorgelaar is weer terug met een nieuwe nick.

     🙂

     1. just saying

      En jij gorgelt bij voorkeur de dunne stront van moslims, wat dit betreft lijken jij en Brandebok wel op elkaar mozzarella!

  2. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Het artikel heeft helemaal niks met Baudet te maken. Vroeger had je een onderdeel bij Nederlands dat heette “begrijpend lezen”, dat is waar ook, jij had Nederlands laten vallen voor EU federatieleer. Dit artikel suggereert eerder een eventuele link met Otten.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Blitzman

    Ze worden beiden driemaal genoemd in het artikel, dus ik neem aan dat beiden een grote rol spelen in de column van de heer Reijmerink.

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Je kan tellen, applaus.
     Quote : “dus ik neem aan dat”
     Kijk daar ga je al!!!

    2. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok : Was jij niet degene die de hele tijd zat te zeuren over incorrect nickgebruik, occult fantasietje.

  3. Tguard

   Oei wat een lange lijst met namen.
   Maar goed ik zou het voor de grap eens een lijstje maken van de andere partijen. Of is die lijst veel langer?
   Stem Fvd of pvv

   1. Meriadoc Brandebok

    @Tguard

    Niemand heeft ooit ontkend dat er binnen de gevestigde partijen politici wegvallen. Daar worden zij door hun aanhang ook terecht op bekritiseerd en afgestraft. Forum beweerde echter dat zij geen kartel was, dat zij het beter ging doen dan het kartel, maar blijkt uiteindelijk gewoon erger te zijn. Maar niemand van de aanhang geeft enig kritiek op Baudet. Integendeel, men blijft hem schaamteloos roemen als de meest competente en integere partijleider die het land heeft voortgebracht.

    1. Beukman

     Inderdaad @Meriadoc. Je gelijk wordt nog eens bevestigd door het ontbreken van een inhoudelijk weerwoord alhier.
     Ondertussen wordt er binnen FvD volop gekarteld: sommige lui aan de top stapelen de ene baan – en salaris – na de andere. Het bestuur heeft zichzelf statuair onschendbaar gemaakt: leden hebben niks in te brengen.

     FvD is niet echt een partij aan wie men een goed voorbeeld zou kunnen nemen van hoe het moet, maar ondertussen lezen ze anderen wel de les.

     1. Meriadoc Brandebok

      @Beukman

      Ik ben dit absoluut met je eens. Er is sprake van een enorme hypocrisie.

 5. Anne Sophe Schillersdorf

  Jan Huygen in de ton
  Met een hoepeltje erom
  Jan Huygen, Jan Huygen
  En de FvD die viel in de duigen. 🙂 🙂

 6. Mezzadra

  Het valt op dat op DDS weinigen het nog voor Baudet en zijn clubje opnemen.

  Dat is wel eens anders geweest.

  1. Dik

   De aandoenlijke heeft zijn digitale scheetje weer gelaten. Helaas gaan hij, en zijn alter ego’s, dat helaas, helaas, helaas, vandaag nog vele malen doen. Gelukkig zal ook hij t.z.t. zijn laatste digitale scheet laten.

   Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
   -Aandoenlijke-

 7. Pauline Kummer

  Dat kan je niet hebben, anders Amerikaanse toestanden. Ontslagen van perschef, controle op wie zegt wat. Er hangt een sluier van achterdocht, misverstand, onhandigheid over de partij. Aldoende vervreem je jezelf van de kiezer die met de beste bedoelingen het vertrouwen schonk.

 8. Mezzadra

  In de V.S. en G.B. vechten Trump en Johnson voor hun politieke leven en DDS vindt de perikelen bij het FvD in Limburg belangrijker.

  Merkwaardig.

  1. Blitzkrieg

   Mezzadra : “In de V.S. en G.B. vechten Trump en Johnson voor hun politieke leven.” Soms ben je best grappig. In klein kooitje zou je het best goed doen in mijn woonkamer.

   1. Mezzadra

    Sterk argument, Blitzkrieg. Je bent al net zo inhoudelijk als debontereus die ook met overtuigende feiten en argumenten komt.

    1. Mycase

     DE PUTLUCHT IS HIER WEER NIET TE HARDEN KAN IEMAND DIE PERSOON EINDELIJK UIT ZIJN LIJDEN VERLOSSEN HALLOOOOOOO….
     o ja wel over je schouder blijven loeren kindervriend …

     1. Mezzadra

      Daar hebben we de volgende debattijger!

      🙂

    2. Blitzkrieg

     Mezzadra : Piep, piep, piep… Nee!, niet knijpen, anders gaat hij pikken. De bonte mezzvlieger, het blijft een uniek exemplaar.

   2. Beukman

    Wat is er grappig aan de opmerking van @Mezza, @Krieg? Over de juistheid ervan zou je eventueel van mening kunnen verschillen, maar grappig?

    1. Blitzkrieg

     Beukman : Het is inderdaad grappig dat onze bonte mezzvlieger bij elk artikel gaat piepen over Trump en Johnson, de juistheid laat ik wijselijk in het midden.

     1. Beukman

      @Krieg
      Dus jij hebt liever nóg meer verhalen over heibel in diverse FvD-fracties? Ik moet zeggen: zo interessant is dat niet. Dan liever een paar itempjes over Boris en Donald.

     2. Blitzkrieg

      Beukman : Elke discussie op zijn tijd. De een-tweetjes van jou en Meriadoc Brandebok over deze onderwerpen zijn nogal vermoeiend.

    2. Seneca

     @beuk
     toch bijzonder! als je vriendje Mezzadra het niet meer weet, dan roept hij vriend beuk. jullie schijnen elkaar echt te mogen of is het liefhebben?

     1. Beukman

      Ik hou ook van jou, oh @Seneca, trouwe vriend van me. Ik waardeer het zo dat je me meteen komt helpen zodra ik het niet meer weet. Waar vind je zulke vrienden nog vandaag de dag? Kusjes van mij.

  2. Rosasolis

   @Mezzadra. Inderdaad zijn de politieke rampen in G.B. en Amerika de allerergste in de hele westerse wereld. De FvD is niets anders dan een sensatie-zoekende extreem-rechts mannen partij die niet ver zal ooit komen in ons land. In provincie Noord-Holland wil geen enkele partij met de FvD samenwerken.

 9. debontereus

  Het valt mij op dat de p*dofiele hoofdrol hier nog steeds aanwezig is met zijn gevolg .
  Niemand hier steunt jou op een cock en enkele van jouw vele gedaantes na .
  Ik heb al eens gelezen dat je beter over jouw schoudertjes kan gaan kijken .
  Dat steun ik dan weer wel .

 10. Joop Klepzeikert

  VVD mol Otten heeft dus overduidelijk nog veel meer schade aangericht dan tot nu toe gedacht werd. Heeft dus van het begin af aan foute mensen aangesteld. Hoogstwaarschijnlijk al met voorbedachte rade, om FvD van binnenuit kapot te maken.

 11. Dropje

  Tsss, kritiek op de Grote Leider hebben
  Hoe durft ie…

 12. Lex

  Het blijft maar onrustig binnen Forum voor democratie.

  Ik weet wel wie hier voordeel bij heeft. Juist de PVV.

  Ik hoop dat Thierry Baudet eens aan die vreselijke arrogantie en eigenwijsheid gaat werken, dat word zijn ondergang nog eens.

  Ik waardeer zijn gevecht tegen die absurde milieuplannen.

 13. cuoretx

  Otten pfff de man die zo afgunstig was op Baudet hij wilde alle aandacht en partijleider zijn, de arrogante, charismaloze partijkas graaiende leugenaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.