Prachtige doorbraak: ICT-systeem in staat om met 100% precisie hartfalen te detecteren

De menselijke anatomie wordt tegenwoordig ook statistisch geanalyseerd middels ICT. Bron: Flickr / University of Liverpool Faculty of Health & Life Sciences
Foto: De menselijke anatomie wordt tegenwoordig ook statistisch geanalyseerd middels ICT. Bron: Flickr / University of Liverpool Faculty of Health & Life Sciences

Goed nieuws vanuit de medische sector: een A.I.-systeem ontworpen door onderzoekers van de universiteiten van Surrey, Warwick en Florence is het gelukt om hartfalen te detecteren op basis van statistische analyse. Met deze technologie kunnen bestaande methoden voor onderzoek naar hartkwalen worden verrijkt en mogelijk levens gered, via Forbes

De onderzoekers van de drie universiteiten lieten in hun studie zien dat complexe algoritmes in staat zijn om gegevens, verzameld over het hart van een patiënt, te analyseren en hartfalen te voorspellen. Met deze doorbraak wordt het in de toekomst mogelijk om minder complexe methoden te gebruiken om bijvoorbeeld congestief hartfalen te detecteren.

Tevens is de accuraatheid met 100% zeer betrouwbaar, wat natuurlijk ook zijn voordelen heeft bij het diagnosticeren van mogelijke hartproblemen. Hierdoor is de kans op een foutieve no-effect meting kleiner waardoor er meer zekerheid is bij patiënten over de toestand van hun lichaam.

Soms lijkt het erop dat zaken als massa-immigratie, woningnood en andere zaken de waan van de dag opslokken in een flinke portie van negativiteit. Met berichten zoals over burgemeester Halsema en de ellende in de hoofdstad lijkt er soms alleen maar erger te worden.

Maar het zijn de berichte als deze waar je wel blij van wordt. Door de steeds verder ontwikkelde medische sector zijn mensen in staat om langer en gezonder te leven. Een prachtige doorbraak dus.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

17 reacties

 1.   

  Voor wie beschikbaar ? Wie betaald ? Wat zijn de gebruikskosten ?

  Denk dat er nog een boel vragen beantwoord moeten worden voordat dit gemeen goed is

 2.   

  Ja Teunis, dat denk jij. Maar dan heb je even buiten de orgaanrovers en voltooid leven verheerlijkers van D’666 gerekend..

  1.   

   die was ook even vergeten , de behandeling zal wel verboden worden in Nederland

  2.   

   @Dooie Bowie
   Gelukkig ziet u de mogelijkheden ipv de belemmeringen
   Heerlijk, die positieve mensen.

   1.   

    Kokkie, ik zie dagelijks mogelijkheden, want ik zit dagelijks op websites waar wetenschappelijk nieuws gepubliceerd wordt. Het verbaast mij alleen dat dit nieuws is op DDS, en dan ook in hetzelfde stuk een verwijzing naar Halsema. Ik heb de laatste 2 alinea’s van bovenstaand artikel met veel bewondering gelezen zullen we maar zeggen. Een beetje humor mag toch wel af en toe, Kokkie? Of ben je een Duitse kok?

    1.   

     Quote: ik zie dagelijks mogelijkheden, want ik zit dagelijks op websites waar wetenschappelijk nieuws gepubliceerd wordt.
     .
     Een overtuigend en waterdicht bewijs.
     Uw humor is af en toe best aardig.

     1.   

      “Quote”

      Kansloos

  3.   

   Ziggy kan de zon niet in het water zien schijnen.

   :)

   1.   

    voortreffelijke inhoud weer tarrel
    constructief tarrel

    1.   

     Off topic, goed nieuws, die zoon van Bin Laden is naar de eeuwige jachtvelden gezonden door Amerika.

     En geen 70 maagden voor deze moslim.

     Thank you Lord!

     1.   

      aaaaaa , das kinderachtig , mag ie ook niet 1 maar ? :) :)

   2.   

    Mezzadra, we hebben je gemist vandaag. Er werden veel te veel discussies op inhoud gevoerd. Blij dat je weer terug bent. Hoe was het uitje met ‘de Zonnebloem’?

    1.   

     Wat zijn uitjes met ‘de Zonnebloem’, Ziggy?

     1.   

      Boottochtjes voor dementerenden op de Maas.

     2.   

      De aandoenlijke heeft zijn dagelijkse digitale plasjes weer gedaan.

     3.   

      dom dommer tarrel

 3.   

  “Met deze doorbraak wordt het in de toekomst mogelijk om minder complexe methoden te gebruiken om bijvoorbeeld congestief hartfalen te detecteren.”
  Maar alleen dan,als er genoeg geld beschikbaar is om de nieuwe apperatuur aan te schaffen!
  Nederland heeft bijvoorbeeld andere prioriteiten,dan “de zorg”,zoals de EU afdrachten,energietransitie,CO2/stikstof beperking,illegalen opvang/huisvesting etc.
  Rutte3 is gebonden aan en moet door de EU gedicteerde keuzes maken?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!