PvdD-fractievoorzitter Marianne Thieme vertrekt uit Tweede Kamer

Geen categoriesep 29 2019, 16:45
Als een donderslag bij heldere hemel duikt ineens het nieuws op dat Marianne Thieme de Tweede Kamer gaat verlaten. Dit maakte zij zojuist bekend tijdens een ledenbijeenkomst in de Tweede Kamer.
Geen fleurige kleding met politieke boodschappen meer op tv, balen! Voor Thieme zelf was deze beslissing al enige tijd geleden gemaakt. Zij kondigde haar beslissing als volgt aan:

"Afgelopen mei, na de 24e succesvolle verkiezing sinds onze oprichting, heb ik besloten dat het een goed moment is om het stokje over te dragen zodat er de komende anderhalf jaar, tot de volgende verkiezingen, kan worden gewerkt aan mijn opvolging."

Wat de exacte reden is voor haar vertrek is momenteel nog onduidelijk. Er was al wel enige tijd wat meer sprake van onenigheid in de partij, maar niets dat er op wees dat Thieme zou vertrekken. Huidig Kamerlid Esther Ouwehand zal voor de komende tijd het fractievoorzitterschap overnemen. Eva van Esch, fractievoorzitter in de gemeente Utrecht, wordt woensdag 9 oktober beëdigd als Kamerlid van de Partij voor de Dieren.
Marianne Thieme heeft dertien jaar in het parlement gezeten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten