PvdD-fractievoorzitter Marianne Thieme vertrekt uit Tweede Kamer

Marianne Thieme is de Grote Leider van de PvdD. Bron: carin verbruggen+ferry drenthem soesman bv (from Exif) / Flickr.
Foto: Marianne Thieme is de Grote, Veganistische Leider van de PvdD. Bron: carin verbruggen+ferry drenthem soesman bv (from Exif) / Flickr.

Als een donderslag bij heldere hemel duikt ineens het nieuws op dat Marianne Thieme de Tweede Kamer gaat verlaten. Dit maakte zij zojuist bekend tijdens een ledenbijeenkomst in de Tweede Kamer.

Geen fleurige kleding met politieke boodschappen meer op tv, balen! Voor Thieme zelf was deze beslissing al enige tijd geleden gemaakt. Zij kondigde haar beslissing als volgt aan:

“Afgelopen mei, na de 24e succesvolle verkiezing sinds onze oprichting, heb ik besloten dat het een goed moment is om het stokje over te dragen zodat er de komende anderhalf jaar, tot de volgende verkiezingen, kan worden gewerkt aan mijn opvolging.”

Wat de exacte reden is voor haar vertrek is momenteel nog onduidelijk. Er was al wel enige tijd wat meer sprake van onenigheid in de partij, maar niets dat er op wees dat Thieme zou vertrekken. Huidig Kamerlid Esther Ouwehand zal voor de komende tijd het fractievoorzitterschap overnemen. Eva van Esch, fractievoorzitter in de gemeente Utrecht, wordt woensdag 9 oktober beëdigd als Kamerlid van de Partij voor de Dieren.

Marianne Thieme heeft dertien jaar in het parlement gezeten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

37 reacties

 1.   

  Mensen die een dierenleven belangrijker vinden dan een mensenleven
  kunnen wij natuurlijk missen als kiespijn.
  Met zulke politieke partijen wordt ons land niet gered, daar hebben we geen fluit aan.

  Stem FvD.

 2.   

  hopiekeetje , lekker van het wachtgeld genieten. Als een goedkope h**r teren op de maatschappij met je links correcte smoelwerk.

  ongehoord

  1.   

   Beter als goedkope h**r teren op de maatschappij met een links correcte smoelwerk dan op een hufter als Baudet stemmen

   1.   

    Aldus sprak de ‘zweetmuts’.

   2.   

    baudet verdient nog steeds zijn eigen centjes als kamerlid ongeacht wat je vindt van zijn politiek. Het uitgestreken links politiek correcte porem houdt gewoon haar handje op in de wachtgeldregeling

    snap je de verschillen al een beetje ass ?

 3.   

  Marianne Thieme, een vrouw met twee gezichten. Enerzijds progressief met compassie voor dieren en beslist intelligent, anderzijds een zevendedagsadventist, een ultraconservatieve en compleet achterlijke stroming binnen het christendom.

  Ze heeft een goede uitstraling maar van achter de schermen kwamen steeds vaker geluiden over wrijvingen en autoritair gedrag opborrelen.

  Een one-issue partij voor dieren is op zich natuurlijk een aanfluiting en behoort geen plaats te hebben in serieuze politiek. Dat er desondanks groei in zat komt omdat veel linkse kiezers teleurgesteld waren in de partijen waar ze voorheen op stemden.

  Het zou goed kunnen dat de PvdD zonder Thieme ineenschrompelt en dat zou op zich geen verlies zijn, ware het niet dat de uiterst schadelijke partijen D66 en GL er garen bij zullen spinnen.

  1.   

   PvdD stemde op 27 oktober 2010 in met de motie Halsema waarin zij de regering opriep om de islamisering van ons land ongemoeid te laten.

   Doei Thieme, de mazzel!

  2.   

   ‘beslist intelligent, anderzijds een zevendedagsadventist’. Jammer dat u haar intelligentie toe draagt. Beetje dom wel. Als je in een flauwekul sekte wil geloven prima, maar dan is die intelligentie ver te zoeken. En ja, ze is door die verkoop nu miljonair geworden. Hoe zit het met uw pensioen? Of de rekeningen van de energie of ziektekosten? Daar heb ik die darm, nooit over gehoord. Weg met dat wijf!

   1.   

    @ Top: er zijn genoeg voorbeelden van gelovigen die intelligent zijn.

    Het een sluit het ander kennelijk niet uit. De menselijke psyche is een vat vol tegenstrijdigheden.

 4.   

  Als insider weet ik hier alles van. We hebben ons meest intelligente kamerlid net verloren. Een tragisch verlies voor Nederland voor groot en klein. Voor twee zowel als viervoetig :(

  1.   

   ben harstikke blij dat ze opstapt maar dat ze ruim drie jaar op onze zak blijft teren is onverteerbaar.

   Moet je is proberen je baan opzeggen en dan je hand ophouden bij het UWV !

   Gaat ze samen met pechtold staren uit het appartementje en leven als god in Schevingen van 2 wachtgeld uitkeringen ? jij bent de insider ass dus vertel

   1.   

    “Gaat ze samen met pechtold staren uit het appartementje en leven als god in Schevingen van 2 wachtgeld uitkeringen ? jij bent de insider ass dus vertel”

    Geen idee. Mocht dit het geval zijn dan is dit in haar geval dik en dubbel verdiend

    1.   

     Als ze het zelf betaald is alles gegund mevrouw de insider. Voorlopig weer een linkse leegvreetster erbij en dat is niet verdiend. Dat is pure diefstal van links correcte honden die andere graag de maat nemen

    2.   

     Aldus sprak de ‘zweetmuts’. Aflevering #2

     1.   

      Topper!

  2.   

   @schilleboer
   Insider? vertel ons je verhaal. wat weet je, wat wij niet weten? of is het weer een loze flodder? als je de spreekwoordelijke ballen hebt, dan reageer je op een normale manier.

 5.   

  Maar liefst 13 jaar in de Kamer, en wat heeft Thieme daar bereikt? Niets, helemaal niets. Een onmogelijke vrouw om mee samen te werken, vraag maar aan Ouwehand en Femke Merel. Of aan haar ex Jaap Korteweg.

  Thieme heeft haar Kamerlidmaatschap gebruikt (misbruikt) om De Vegetarische Slager, waar zij mede-eigenaar van was, te promoten waar het maar kon. Een poosje terug is dit bedrijf verkocht, voor veel geld aan Unilever. Thieme kon cashen, en dat zorgt ervoor dat ze nu kan gaan rentenieren. Als ware zij kapitalist, die zou het haar niet verbeterd hebben!

  1.   

   @Kretoloog: Een socialist is veel erger dan een kapitalist. Een kapitalist vergaart z’n kapitaal door hard en slim te werken. Een socialisten steelt geld van hard werkende mensen en doen dat door list en bedrog.

   1.   

    Je hebt er vandaag weer een hele dag taak aan gehad om hier in mijn land te komen Trollen.

    Geeft je nieuwe thuisland je niet genoeg voldoening dat je hier de God ganse dag rond hangt?

    1.   

     He Korporaaltje, rot even op uit deze draad. We zijn hier met een serieuze discussie bezig.
     Aanvallen op medereageerders doe je maar op andere sites.

    2.   

     quote
     Korporaal Monty 59 minuten ago Beantwoorden
     Je hebt er vandaag weer een hele dag taak aan gehad om hier in mijn land te komen Trollen. end

     mijn land zegt het korporaaltje , :) :) sukkel

     1.   

      “mijn land”

      Klopt.
      Joop Klepzeiker heeft het verlaten hij schaamt zich voor zijn Nederlandschap en wil graag Amerikaans staatsburger worden.
      Maar komt hier nu wel dagelijks trollen.

    3.   

     Ga jij je land dan eens verdedigen ipv weggeven nepsoldaat.

  2.   

   Exact Kretoloog, zo is het. Ze gaat genieten van haar centen. Waar overigens niks mis mee is.

   1.   

    wel met een leuke wachtgeld regeling , zo kan ik het ook

    1.   

     Sluit u aan en stelt u zich verkiesbaar

     1.   

      ik heb een broertje dood aan zinloos vergaderen muts

 6.   

  Zakken gevuld met onrealistische prietpraat en wegwezen.

 7.   

  Weten we het nog?
  “Ons kakpratende Halsema” heeft destijds geen dag te lang in de 2e kamer gezeten. Ze had berekend dat ze tot haar pensioen een riante uitkering zou krijgen en haar pensioen werd doorbetaald. M.a.w. een gigantisch pensioen waar drie gezinnen van kunnen leven!
  Kortom………: vlooien/muggenbeschermster Thieme heeft advies gevraagd aan Halsema!!!!
  Wel, laat het “klootjes volk” werken en veel belasting betalen! Uiteraard, niet voor Moslims en “nieuwkomers”! Deze zijn goed op de hoogte hoe het werkt: advies vragen aan linkse (gesubsidieerde) organisaties, e.d.!

 8.   

  @Van munchhausen.Ze zei toen doodleuk dat ze ruim tijd ging nemen om haar kinderen “op te voeden” van belastinggeld.Dat opvoeden is niet zo goed gelukt.De arrogantie.Wat een kutwijf.

 9.   

  Esther Ouwehand is van de rolmops en zure haring in glazen potten. Diervriendelijk gemarineerd. Komt goed met de partij.

  1.   

   Niet zegen terwijl je niets schrijft, jij kunt en je doet het.

 10.   

  Een goudvis in de vissekom verbieden.D’jeezus.Ik dacht destijds dat het een grap was.

 11.   

  Mooi, weer een nuft minder.

 12.   

  Anderhalf jaar voor het inwerken van een opvolger. Geen wonder dat de politiek altijd achfer de feiten aanloopt. Echt wereldvreemd.

 13.   

  Die linkse rat zal wel weer terug komen als burgermeester.

 14.   

  De baantjescaroussel…zucht..dat linkse spul zit overal tot in de haarvaten van de samenleving ingepolderd..het systeem is kapot.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!