Saskia Noort doet kinderachtig: kritiek op Greta Thunberg betekent dat je een witte onzekere, machteloze man bent

Geen categoriesep 28 2019, 10:00
Greta Thunberg, dat vervelende kind dat zo'n beetje iedereen de keel uit begint te hangen. Maar oh wee als je je daar over uitlaat op internet! Dan ben je een witte, onzekere, machteloze man met kleine balletjes. Dat is de professionele analyse van Saskia Noort, die een 16-jarig meisje verdedigt dat strijd voor iets waar Noort zelf toevallig ook achter staat.
Een 16-jarig kind dat melodramatisch loopt te doen voor het oog van de wereld, wat betekent dat daar geheid kritiek op komt want zo werkt internet. En internet staat er ook om bekend dat men daar veel makkelijker gal durft te spuwen dan in het openbaar. Dat levert weer tegenreacties op. We kunnen bijna spreken van een Noort- of Thunberg-paradox, want 'hoe dúrf je een 16-jarige belachelijk te maken? Dan moet je wel wit, ouder, lelijk, onzeker, machteloos en triest zijn.' Zie daar de paradox: Noort die critici belachelijk maakt omdat ze Thunberg belachelijk maken.
Dat is volgens mij ook de hele reden dat die Thunberg naar voren is geschoven. Niemand gelooft dat dit kind één of ander genie is die de hele dag IPCC-rapporten door heeft lopen bladeren en ineens besloot tot actie over te gaan. Dat kind wordt naar voren geschoven omdat het 'moreel teflon' vormt: iedere vorm van kritiek wordt weerkaatst 'want ze is maar 16', 'ze heeft Asperger' en 'durf je wel tegen een meisje vanachter je computer?' Saskia Noort trapt er volledig in en doet er vrijwillig aan mee:

"Terwijl die oude witte mannen fotootjes twitteren van uitpuilende McDonald’s-prullenbakken en dreigen hun nazaten niet meer mee op vakantie te nemen in het vliegtuig terwijl ze woedend worsten eten, keren de kinderen zich smalend van hen af."

Ja jij laat ze echt een poepie ruiken Saskia, daar hebben die onzekere, lelijke, oudere witte mannen vast niet van terug! Oh, die zijn alweer aan het lachen om de Greta Thunberg Metalversie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten