‘Speelgoedminister Van Engelshoven vliegt als een zeemeeuw, schijt de boel onder en laat ons in verwarring achter’

‘Het is vast een schat van een vrouw, maar het is geen hoogvlieger’ is de teneur na de uitspraken van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven. Ze uitte zich in de pers over het ‘genderneutraal maken van speelgoed’. Journalist Mark Koster geeft de D66-minister een veeg om de oren vanwege de speelgoedvisie: ‘ze komt aanvliegen als een zeemeeuw, schijt de boel onder en vliegt snel weg. Ze maakt zichzelf belachelijk’. 

De speelgoedvisie van de minister van Onderwijs leidde deze week tot ophef. Er werd met verbazing en ergernis gereageerd op haar ‘genderneutrale voorstel’. Volgens de minister zou het helpen om ‘seksistische stereotypes’ tegen te gaan. In het geval van een minister van emancipatie is het logisch dat het onderwerp wordt besproken, maar het idee werd slecht ongvangen.

Kiezer leken het wel wat vreemd te vinden dat de bewindsvrouw zich uitsprak over de vormgeving van speelgoed. Met name omdat het eigenlijk niet aan haar is wat er in speelgoedwinkels wordt verkocht. Ook maakten mensen zich zorgen om de mogelijke ontwrichtende gevolgen van het volledig loslaten van rolmodellen. Maar het voert te ver om daar nu in detail op in te gaan.

Journalist Mark Koster heeft in ieder geval geen goed woord over voor het idee van een minister die overduidelijk geen hoogvlieger is. Volgens Koster vliegt ze soms wel, maar gaat dat als volgt: ‘Van Engelshoven komt aanvliegen als een zeemeeuw, schijt de boel onder en vliegt vervolgens weg’. Om de bevolking vervolgens ‘in verwarde toestand’ achter te laten.

Ondertussen zijn de eerste LEGO runs op speelgoedwinkels begonnen en halen panikerende kleuters hun laatste ‘mannelijke LEGO-pakketten’ in huis. Nou ja, bijna dan. Ondanks dat de uitspraken van de minister nu op een sisser aflopen biedt het verhaal ook een waarschuwing voor de toekomst. Hoogvliegen lukt haar vooralsnog alleen “als zeemeeuw” en gezien de aanhoudende stakingen in het onderwijsveld is het maar zeer de vraag hoe lang Van Engelshoven zichzelf kan handhaven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. spelende vrouw

  uiteraard , echt domoren 666. We sluiten hem , vervolgens is ie weg en weet niemand waar we het weggevallen vermogen vandaan moeten halen.

  Waarschijnlijk uit kernenergie in Frankrijk dus niet direct die mafklapper zijn achtertuin

 2. Jumping

  Even een kleine aanvulling op de woorden van Koster.
  En ze laat de Nederlandse bevolking, de stront opruimen.

  Maar het gezegde van Koster staat synoniem voor Rutte 3, ze roepen wat en komen nooit met een werkbare oplossing.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 3. Tman

  Ingrid van Engelshoven ís genderneutraal,heeft beide geslachtskenmerken,een penis zonder testikels en twee verschillende borsten.

 4. Dik

  Typische stereotypering trouwens: oorbellen, gepermanent haar, hoge hakken, make-up. Je zou toch zeggen dat Ingrid een typische vrouw is, zo bepalend ook. How dare she!

 5. merlot

  Lichtgewicht Van Engelshoven dacht even goedkoop te kunnen scoren met het bekende gratuite genderneutrale geleuter dat we al jaren aan moeten horen, maar dat viel dit keer tegen.

  Wat zakt D66 toch diep door de ondergrens met deze vier vrouwelijke non-valeurs die voor minister moeten doorgaan.

  Noot: Ook “minister” Koolmees is als een vrouw te beschouwen. Zij zit alleen in een moddervet lichaam met een heel klein piemeltje.

 6. C.A.Barstow

  Dat is nu juist het plan van D666,
  Nederland veranderen in een stinkende beerput, waar alles kan, waar alles mag,
  en waar moord gelegaliseerd is.
  Door D666 veranderd ons land in de speeltuin van de duivel.

 7. Tman

  “Ingrid van Engelshoven is geen hoogvlieger”
  Maar ze ook niet meer piepjong,en zit in een fase van verwarring,op haar leeftijd hebben dames last van “opvliegers” hittestuwing.Verwardheid en labiliteit zijn vaak voorkomende en ingrijpende symptomen,het heeft onmiskenbaar grote invloed op haar handelen en denken.
  Met dames in de politiek zijn er altijd problemen,als ze jong zijn worden ze om de haverklap loops en broeds, en is er politiek ook weinig mee te winnen,danwel ze zijn onrealistisch en tegendraads!
  Nee,vroeger was écht alles beter met enkel mannen aan de drukker!

  1. tonna

   @tman:
   Natuurlijk zijn er enkele niet nader te formuleren voordelen die een vrouw te bieden heeft!
   Maar deze hebben inderdaad niéts met politiek te maken!

  2. Rosasolis

   @Tman. Bent u soms een vrouwen hater? Niet ieder vrouw krijgt last van de menopauze. En niet ieder vrouw krijgt “opvliegers”! Mannen kunnen ook last van de
   overgang: zoals liesbreuken, prostaat problemen, en ook dementie.

 8. Mezzadra

  Gelukkig is van Engelshoven voor de beoordeling van haar succesvolle ministerschap niet afhankelijk van een recensie van de rechtse brulkikker Koster.

  Dit is een meninkje van de rechtse borreltafel. Om meer gaat dit niet.

  1. Dik

   De aandoenlijke, hij koestert warme gevoelens voor kleine kinderen, heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

  2. tonna

   @mezzadra:
   Inderdaad,de “rechtsen” zitten graag aan de borreltafel,zoals het echte mannen betaamt!
   In tegenstelling tot de “linkse” mannelijke chaoten die enkel ranja consumeren,en met vrouwen wedijveren over wie het grootste woord heeft!

  3. spelende vrouw

   ook voor de tarrel geldt , noem is wat wapenfeiten van deze d666 trol !

 9. Kretoloog

  Nog een D’66 minister die uit de bocht vliegt: Sigrid Kaag van Ontwikjelingssamenwerking. Die uitte vandaag kritiek op haar CDA-collega minister Hoekstra van Financiën.

  Gaat lekker in kabinet Rutte 3. Nog even en de boel klapt uit elkaar. Dat zou wel een zegen voor het land zijn!

  1. Mezzadra

   Ze vliegt niet uit de bocht, Kretoloog, ze deed iets waar rechtse kereltjes het niet mee eens zijn.

   Deze minister doet wat ze moet doen en voor zover bekend heel goed. Dat guurrechtse mannetjes in de gordijnen vliegen over sekseneutraal speelgoed maakt haar geen slechte minister, integendeel, zou ik zeggen.

   1. Dik

    Blablabla en een digitaal boertje, hij is weer gelaten door de aandoenlijke.

   2. Kretoloog

    Ik kan u de column van Youp van ‘t Hek van vandaag aanbevelen, Mezzadra. U lijkt mij echt een NRC lezer, dus u weet vast waar ik op doel.

   3. Kretoloog

    En met het gebruik van termen als ‘guurrechtse mannetjes’ toont u een gebrek aan argumenten aan, Mezzadra. Maar dat zijn we van u gewend.

    In de parlementaire pers staat minister Van Engelshoven trouwens op de laagste plaats, dus de experts ondersteunen uw opvatting van haar ‘succesvol’ ministerschap totaal niet.

    1. Mezzadra

     Nee hoor, Kretoloog, je weet weer nergens van.

     ht*ps://www.rtlz.nl/algemeen/artikel/4276776/wiebes-minst-populaire-minister-schouten-favoriet#2.0.0%2C8714766d-7a74-4742-85eb-d84452be2116%2C.rtlz.nl

     1. spelende vrouw

      gut o gut , bij de laatste 4 komt ze aanchijten , zo goed als laatste plaats dan , bij de laatste 25 % Bij de vier slechtsten, Als hekkensluiter bij het laatste kwartaal.

      onze tarrel heeft altijd wat om woordjes te N**ken

     2. Kretoloog

      Een poll van meer dan een jaar oud, Mezzandra. Je loopt zwaar achter, maar ook dat zijn we van jou gewend.

      Bovendien, ik had het over de parlementaire pers. Daar staan Van Engelshoven onderaan. Samen met (surprise!) Carola Schouten (die een jaar geleden nog favoriet was, zo vergankelijk is dus het vertrouwen).

   4. spelende vrouw

    ach tarreltje toch , het maakt jou toch niet of net jongetjes of meisjes billetjes zijn ? wel onder de 12 jaar toch ?

   5. Siemien

    “Ze vliegt niet uit de bocht”

    Jawel dat doet deze d666 vrouw wel degelijk, zij doet lelijk tegen de mensheid maar wij weten dat mezzadra het graag genderneutraal wenst te hebben, punt is dat 90% schijtziek van dat genderneutrale gedram en een nog veel groter probleem is dat miezerige klootzakken als mezzadra het dan maar gooit dat dit soort vrouwen een gevaar is voor boze witte mannen bladiebladiebla.
    Al die genderneutraaltjes moeten lekker gaan stoken in hun eigen leventje maar laat jullie zieke geesten zwijgen in Nederland

   6. jan1

    Deze minister.
    Titulair minister.
    IJdelheid der ijdelheden of zo iets.
    Haar opvolger heet gewoon weer staatssecretaris wedden.
    Weet zeker dat haar herseninhoud 1000x beter functioneert dan die van mij maar vind het jammer dat dit misbruikt word door politiek dan ook nog (.)66

 10. Heras

  Wanneer gaat d66 nu eens ideeën verkondigen waar nederlandse burgers baat bij hebben. Dit is zo niet, constructief.

  Aan de andere kant vind ik het wel positief; nog vaker van dit soort uitspraken en d66 decimeert verder.

 11. EmC2

  Moeten ze de Olympische Spelen ook maar genderneutraal maken, kunnen ze eindelijk verschil tussen seksen ontdekken.

 12. Response

  De zwakste schakel in deze coalitie is deze DDR666-vrouw Ingrid, ze is de beste in het laagvliegen. Ach ja, je moet ergens goed in zijn.
  Is natuurlijk een stupide voorstel van deze DDR666-vrouw. Daar blinkt deze club steeds vaker in uit om voorstellen te lanceren die alle realiteit te boven gaan en kant noch wal raken. Maar ja, ze vinden dat ze als klein clubje veel dingen beter weten dan wie dan ook. Bet-weters dus.

 13. Joop Klepzeikert

  Dit rariteitenkabinet bestaat helaas uit heel veel van dit soort schijt lijsters. Ze schijten het hele land onder zonder over de gevolgen van hun totaal debiele handelen na te denken. Nederland gaat met een steeds grotere rotgang volledig naar de kloten door dit zooitje zwaar incompetente kneuzen wat zichzelf ‘politici’ noemt.

  1. Mezzadra

   Hoe verklaart Klepzeikert de hoge waarderingscijfers voor dit Kabinet en de stabiele steun in de peilingen?

   1. Dik

    Blablablabla, zeven dagen per week en dertien uur per dag.

   2. Joop Klepzeikert

    Hoe verklaart Mezzadra zijn vreselijk lage IQ? Waardoor Mezzadra niets anders kan dan zwakzinnig wauwelen…

    1. Mezzadra

     Ik had eerlijk gezegd ook niet de illusie dat Klepzeikert tot een inhoudelijke reactie in staat was.

     1. Dik

      Alweer een digitaal boertje, helaas zullen er nog velen volgen. Eén ding is zeker, er komt een dag dat ook de aandoenlijke zijn laatste digitale boertje heeft gelaten. Ik kan niet wachten!

 14. Rud56

  @Dik, “stereotype van een vrouw”,

  Inderdaad, het zoveelste gelijk van Geert Wilders toen hij haar adviseerde “Mens, ga koken”.
  Beter dan gelijk een zeemeeuw overal de boel onder te schijten, hé?!

  1. Dik

   Yes Rud!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.