Proest! Sylvana Simons’s BIJ1 boycot homofeestje vanwege niet-aanwezige rechts-extremisten

Rotterdam is deze week heel erg gay en open-minded ingesteld. De Maasstad viert dit jaar namelijk haar zesde editie van de Rotterdam Pride. Daarbij zou je denken aan inclusiviteit en verbintenis, maar niet als het aan Sylvana Simons en haar bijeengeraapte partij ligt. De reden daarvoor laat zich raden…

De partij van Simons (BIJ1) voedt zich voornamelijk met speculaties en intolerante aannames. Vanuit hun vreemde redenatie gingen de zogenaamde links-inclusieven er vanuit dat de down-to-earth pro-homobeweging De Roze Leeuw zou meelopen tijdens de activistische Pride Walk rondom de Rotterdam Pride. Sterker nog: de partij van Sylvana Simons besloot direct om de Rotterdam Pride volledig te boycotten. Want ‘trotse Nederlanders’ en voorstanders van meer veiligheid en vrijheid voor LHBT’ers horen natuurlijk niet thuis op een ‘inclusieve gaypride’  -is de conclusie van de partij van Simons.

BIJ1 dacht deze keer een regenboogkleurige troef in handen te hebben, luidde de noodklok en trad met een stevig betoog op Facebook naar buiten:

¨Rotterdam BIJ1 zal niet meelopen met de Pridewalk. We willen dat alle organisaties en politieke partijen, die staan voor gelijkwaardigheid, ook oproepen om niet deel te nemen. […] Het is de hoogste tijd om te kijken naar het ontstaan van de Pride en terug te keren naar de essentie: de Pride als protest en onderdeel van de strijd.¨

Tot zover kun je het er mee eens zijn of niet, maar activistisch zijn ze wel binnen het partijtje van Sylvana Simons. Enfin, in een verdere passage slaan ze dan toch echt de plank volledig mis:

¨In Rotterdam wordt er tijdens de Pride ruimte gemaakt voor een intolerante groep die niet gelooft in gelijkwaardigheid en genderdiversiteit. Een groep die lijnrecht staat tegenover dat wat de basiswaarden van de Pride zouden moeten zijn. Deze groep noemde zich de Dutch Gayservatives, maar gaat nu door het leven als De Roze Leeuw. Een groep witte extreem-rechtse mannen die zich vooral luidkeels laten horen als het gaat om geweld tegen homo´s. Ze leggen de schuld van dit geweld bij moslims en mensen met een migratieachtergrond. Daarnaast gaat deze groep er prat op dat zij echte ´macho´ mannen zijn die niets moeten hebben van mannen die in hun ogen te vrouwelijk zijn.¨

Allemaal onwaarheden natuurlijk, maar dat zijn we wel gewend van de Club van Sylvana. De grootste grap is alleen: De Roze Leeuw loopt dit jaar helemaal niet mee tijdens de Pridewalk op de Rotterdam Pride. Omdat enkele bestuursleden van De Roze Leeuw zich ook nog een beetje willen profileren op de arbeidsmarkt, zijn ze dit jaar vooral druk bezig met studeren. De hamvraag is dan ook: waarom de partij van Sylvana Simons een evenement afwijst, omwille van een clubje studerende witte mannen die niet eens aanwezig waren tijdens de Rotterdam Pride?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. spelende vrouw

  Weer een foto van die pleeborstel en direct krijg ik aandrang. Meteen die tarrel maar even wegborstelen

  1. Joop Klepzeikert

   Ik moet ineens spontaan niet meer schijten als ik een vuile bruine pleeborstel zie. Ik ga dan wel op zoek naar een toilet met een schone witte pleeborstel. Is veel hygiënischer dan een plee met een borstel die bruin van de stront ziet, met stront gooit en naar stront ruikt.

   1. Mezzadra

    Joop informeert ons over zijn stoelgang.

    We hadden het liever niet geweten.

    1. spelende vrouw

     we proberen je ontstaan te begrijpen , hygiëne speelt een grote rol maar toch blijven tarrels kleven. Je bent hardnekkig tarrel

     1. Dik

      Inderdaad, een aandoenlijke tarrel en niemand is geïnteresseerd in zijn gezwam, gezuig, en gezeur.

  2. ZiggyStardust

   Als dat eens kon! Even geleden was hij even afwezig, en was het zowaar mogelijk gesprekken op de inhoud te voeren. Mezzadra verstiert hier dag in dag uit de boel. En dat is waarschijnlijk ook zijn doel. Beter is deze persoon met z’n vele nicks zoveel mogelijk LINKS te laten liggen eigenlijk.

   1. Mezzadra

    Voor jou is dat een goed plan, Ziggy.

    Verstandige mensen kunnen gewoon blijven reageren.

    1. spelende vrouw

     jij bent toch de enige verstandige op dds tarrel ? tenminste dat vind jezelf 🙂 🙂 arrogante sukkel

 2. Joop Klepzeikert

  Dit is goed nieuws. Dat Bij1 geraapte zooitje hersenloos tuig behoort nergens bij aanwezig te mogen zijn. Discriminatie is ten strengste verboden in Nederland. Sletvana Simons en haar totaal debiele volgelingen vinden echter dat zij wel iedereen en alles mogen discrimineren.
  Het is hoog tijd dat zulke gevaarlijke ultra extreem linkse gekken eindelijk eens uit beschaafde samenlevingen verwijderd worden.

 3. goedisfout

  Proest, de DDSS. De middelmatigheid zal DDS zo nooit teboven komen.

 4. Vanduinen

  Joop en de spelende vrouw, ontboezemingen op DDS. Deplorabele misfits. Gaat over schijt.

  1. spelende vrouw

   goed naarr de foto kijken vanduinen dan heeft niemand meer een laxeer middel nodig. Ik adviseer iedereen met een moeilijke stoelgang een portret van die bit ch op te hangen

 5. tonna

  De bek van die kween wordt steeds groter en staat constant wagenwijd open.
  Wat een lelijk wijf!

 6. Gerlos

  Ik neem aan dat niemand deze kakkerlakken van Bij1 zal missen op dit feestje.

 7. Baron von Munchhausen

  SS WEER teveel, grootbek-bril-vagina,s bekeken? Met Anja Meulenbelt?

 8. Jack Flash

  Heb net mijn zwarte pleeborstel weggegooid.Koop morgen een witte.

 9. Rogerio

  Zum Kotzen die lelijke zwarte haatheks die iedere keer wéér garant staat voor verdere polarisering. Maar als Rotterdamse bono prijs ik mij gelukkig dat de stad van die randdebielen van Bij1 verschoond was… En gelukkig kent die pleeborstel gelet op haar marginale opleiding haar klassiekers niet anders had ze geweten van de fameuze Rotterdamse Pietje Bell en zijn bende van de Zwarte Hand én daarop haar haatgevoelens geprojecteerd…

 10. musicmaniac

  Waarom zoveel podium voor Bokito? Waarom niet gewoon opsluiten in Blijdorp? Heeft ze tenminste geen spiegel meer nodig om in te kijken.

 11. shidaian

  ik word een beetje onpasselijk van die foto

 12. ReneR

  Volgens mij is het heel simpel. De grootste racist die Nederland momenteel kent, is Sylvana Simons. Ze doet er echt alles aan om blanke mannen af te schilderen als racistisch, waarbij ze dus zelf de racist is een probeert op deze manier de samenleving te polariseren. Sylvana doet exact dat, wat Hitler net voor de tweede wereld oorlog deed. Polariseren en bepaalde bevolkingsgroepen, in dit geval blanke mannen, homo of niet proberen te demoniseren. En dat dit in de gemeente raad van onze hoofdstad?! Lekker vooruitzicht.

  1. Siemien

   Precies niets aan toe te voegen..

  2. Mezzadra

   “Ze doet er echt alles aan om blanke mannen af te schilderen als racistisch, waarbij ze dus zelf de racist is een probeert op deze manier de samenleving te polariseren.”

   Belachelijk overdreven. Ze kaart uitingen van racisme aan en daar ziet te veel feitelijke redenen voor.

   Haar een raciste noemen is te idioot voor woorden.

   1. Siemien

    Aldus onze racist rechtvaardigende mezzadra

 13. Jynx

  Alleen dat smoelwerk te zien maakt me kots ziek niet meer tonen s.v.p
  Begin een hekel aan negers te krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.