Terreurjeugd Bijlmer: gemeente Amsterdam krijgt bendevorming eindelijk door

lw1arxyagdosuxo8p0gi
Foto: Screenshot The Wire via The AV Club

Het heeft wat granaten en kogelgaten gekost maar gemeente Amsterdam krijgt zo langzamerhand toch echt in de gaten waar het geweld vandaan komt en hoe lastig het is om er daadwerkelijk iets aan te doen. Nu hebben ze de bendevorming in de Bijlmer op het oog. Dat meldt Het Parool.

De situatie zoals die in het originele bericht geschetst wordt, doet denken aan de misdaadserie The Wire. Criminaliteit lijkt voor de Bijlmer-jeugd een aantrekkelijk of noodzakelijk pad om snel hogerop te komen. Het effect daarvan krijgt Amsterdam dagelijks voor de kiezen.

Maar nu dringt zo langzamerhand ook bij burgemeester Halsema door dat het niet om wat losgeslagen knaapjes gaat die stoer willen doen. Er is een heel cultuurtje ontstaan waar criminaliteit en geweld verheerlijkt wordt, waar je een ‘snitch’ bent als je alleen al met een agent praat en je om één zo’n verkeerde beweging al in diskrediet raakt. De vraag die opkomt bij de lokale overheid is: hoe doorbreek je zoiets?

Bij het zoeken naar antwoorden gaat het al snel mis. De genoemde mogelijkheden komen uit de koker van managers en consultants die de ballen verstand hebben van wat zich daar voordoet. Die zien sociaal-economische factoren en een statistisch significant risicopotentieel in plaats van een tot op het bot verrotte subcultuur.

Rechtse partijen willen preventief fouilleren, D66 en de ChristenUnie willen inleverpunten voor wapens en (politie-)ambtenaren zoeken hun heil bij ‘uitstapprogramma’s’ (verraders) en buurtcentra. Halsema lijkt daar gelukkig weinig heil in te zien maar als dit het niveau van de oplossingen is, zie ik het somber in voor de Bijlmer en de gemeente als geheel.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

27 reacties

 1.   

  Leuke foto? Zie nog niet 1 blanke man.

  1.   

   Nee..die zijn nog aan het werk!!

   1.   

    Original NL

    ++++++

   2.   

    @Original: Klopt, die moeten de belasting bij elkaar verdienen zodat de uitkeringen betaald kunnen worden.

 2.   

  Inderdaad, dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Het is deze knullen, niet kwalijk te nemen, dat zij gebruik / misbruik maken, van het beleid van de Linkse Demoniserende wegkijkende Rutte kliek.

  Deze Linkse kliek is hoofdverantwoordelijk, voor de ontstane situatie, pappen en nathouden en gedogen en anders denkenden gelijk het stempel racist geven.

  Dit Nederland is geslachtofferd aan de Linkse cultuur.

 3.   

  Mooie foto ook met die kanspareltjes

 4.   

  Niet inhoudelijk (haat dat woord) maar…toch wil ik het even kwijt:

  Geef mij een schietijzer en ik schiet deze 4 afstotelijke stukken tuignegers van die foto af zonder er ook maar iets erbij te voelen.

  1.   

   Waarom en hoezo “tuignegers9???

   1.   

    Het is toch tuig!.. Of vind jij het lieve knulletjes?.. Een negermilimeter doet wonderen…

  2.   

   @Ben-NIET-Groen-L:

   +1
   jou mag wel, ik houd van klare en duidelijke taal incl. de daarbij behorende praktische uitvoering.

  3.   

   Sssttt. Het zijn acteurs. Een soort Bill Cosby.

 5.   

  “De vraag die opkomt bij de lokale overheid is: hoe doorbreek je zoiets?”

  Ik denk dat veel reageerders hier wel een antwoord op hebben.

  1.   

   Begin eens met de boel onderwater te zetten(niet zo moeilijk in kikkerlandje)de ratten verlaten dan hun nesten als eersten…wél ff verdelgen.

 6.   

  ach onze linkse wegkijkers riepen onder van der Laan al dat de 600 draaideurcriminelen in beeld waren en scherp gecontroleerd worden. Inmiddels hebben we er 6000 en groeit het aantal harder dan kool onder de linkse heelmeesters.

  Stinkende rottende wonden

  1.   

   Tuurlijk zijn ze in beeld maar ja dan er nog iets aan doen…slappe hap

 7.   

  De Bijlmer of wel The Bronx van A’dam.
  Laat het verworden tot een ghetto, als dat het al niet is, en het probleem lost zich vanzelf op.
  Die niggas roeien elkaar wel uit dus opgeruimd staat netjes.

 8.   

  Ze krijgen de bendevorming door, en dan? foei zeggen ofzo?

 9.   

  Het leger moet worden ingezet, wanneer ze geweld plegen. Gelijk er op los timmeren bij ongeregeldheden. politie bewapenen, illegalen uitzetten, werkschuwe jongeren in een opvoedkamp plaatsen en harder straffen.
  Meer camera’s. Zo gaan we meer naar een politiestaat, maar alles is beter dan dit.

 10.   

  Reken er maar niet op.Het leger wordt slechts ingezet als wij gewone burgers in opstand komen.Niet tegen deze gasten.

 11.   

  020, het is weer bewezen, een open riool.

 12.   

  En een bak zwartjoekels die te lui zijn om vooruit te komen. Er liggen heel veel rails in diverse richtingen. Een opgevoerde loc ervoor zonder bestuurder en karren maar op topsnelheid. We zien wel waar hij aan zijn einde komt.

 13.   

  @Original NL: +++++++++++++++++++++++++!!

 14.   

  Heb het al vaker gezegd, Amsterdam moet een burgemeester hebben met ballen. Die keihard ingrijpt daar, maar Halsema heeft geen ballen. Dus ziet het er slecht uit zolang zei het daar voor het zeggen heeft. Alles tolereren, weg kijken dat is Halsema, waardeloos persoon.

 15.   

  Bij het zien van die foto werd ik vroeger kwaad op het agressieve af.Tegenwoordig wordt ik er moe van.

 16.   

  Fijn taalgebruik, her en der. En de foto, is een screenshot, van een TV serie. Staat er bij. Écht iets, om je druk over te maken.

 17.   

  Escape from Amsterdam. Voor de jonkies, hek eromheen, gewapende soldaten op torens en laat Halsema het met haar 020 zelf uitzoeken. Roeit zichzelf wel uit. De rest van Nederland kan gewoon doorgaan.

 18.   

  Wat zou het een zegen voor ons land zijn als dit rapaille zou verdwijnen met de Noorderzon. Opsluiten in een werkkamp voor levenslang. Die Mevr SS uit Amsterdam heeft gelijk wat haar soort betreft. Te lui en te dom om voor de duvel te dansen. En laten we niet vergeten de ouders van dit soort mee te sturen, want die hebben ook niet het benul hoe je een kind moet groot brengen in deze maatschappij. In een bootje de grote Oceaan over.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!