Tweede liquidatie in Amsterdam! Oud-profvoetballer Kelvin Maynard overleden

Geen categoriesep 19 2019, 14:08
Het was gister al raak in Amsterdam toen op klaarlichte dag advocaat Derk Wiersum werd geliquideerd. Maar gisteravond vond ook nog eens een tweede moord plaats. Het gaat om oud-profvoetballer Kelvin Maynard. De voormalig speler van onder andere FC Emmen en Volendam is beschoten in zijn auto.
Volgens het AD zat Maynard alleen in z'n auto toen het vuur werd geopend door de twee daders. Ze zaten op een motorscooter, waarna ze op de vlucht sloegen. De politie heeft Burgernet ingeschakeld om 'meer te weten te komen over de schutter'.
De pas 32-jarige Maynard kwam tien jaar geleden ook al eens in aanraking met de politie. Samen met toenmalig ploeggenoot Melvin Platje werden ze opgepakt na rellen en moesten daarvoor een nacht in de cel brommen. Ze werden ervan verdacht een van de aanstichters te zijn geweest.
Het lijkt erop dat de oud-profvoetballer heeft geprobeerd te vluchten voor de kogels die op hem werden afgevuurd. Hij knalde namelijk met zijn auto tegen een brandweerkazerne aan. Nadat de hulpdiensten waren gearriveerd werd Kelvin Maynard nog gereanimeerd, maar tevergeefs.
Op één dag dus twee liquidaties. Eerder werd advocaat Derk Wiersum vermoord. Hij was advocaat van een kroongetuige. Twee liquidaties op één dag is al erg genoeg. Eéntje is natuurlijk al te veel.
Saillant detail is dat er eerder al werd gesproken over een liquidatiegolf die ons zou teisteren. De politiek vond in 2015 al dat deze golf van dood en verderf aangepakt moest worden.

"Politici zijn het ermee eens dat er weer een grens is overschreden en kijken nu eerst en vooral naar de politie om er iets aan te doen."

Na deze twee liquidaties vraag ik me werkelijk waar af wat er allemaal in die tussentijd gebeurd is. Het lijkt me zonneklaar dat er nu echt keihard ingegrepen moet worden en er concrete maatregelen doorgevoerd moeten worden om dit soort walgelijke taferelen te voorkomen. Of in ieder geval flink in te perken. Dit kan gewoon zo niet langer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten