Tweede liquidatie in Amsterdam! Oud-profvoetballer Kelvin Maynard overleden

Het was gister al raak in Amsterdam toen op klaarlichte dag advocaat Derk Wiersum werd geliquideerd. Maar gisteravond vond ook nog eens een tweede moord plaats. Het gaat om oud-profvoetballer Kelvin Maynard. De voormalig speler van onder andere FC Emmen en Volendam is beschoten in zijn auto. 

Volgens het AD zat Maynard alleen in z’n auto toen het vuur werd geopend door de twee daders. Ze zaten op een motorscooter, waarna ze op de vlucht sloegen. De politie heeft Burgernet ingeschakeld om ‘meer te weten te komen over de schutter’.

De pas 32-jarige Maynard kwam tien jaar geleden ook al eens in aanraking met de politie. Samen met toenmalig ploeggenoot Melvin Platje werden ze opgepakt na rellen en moesten daarvoor een nacht in de cel brommen. Ze werden ervan verdacht een van de aanstichters te zijn geweest.

Het lijkt erop dat de oud-profvoetballer heeft geprobeerd te vluchten voor de kogels die op hem werden afgevuurd. Hij knalde namelijk met zijn auto tegen een brandweerkazerne aan. Nadat de hulpdiensten waren gearriveerd werd Kelvin Maynard nog gereanimeerd, maar tevergeefs.

Op één dag dus twee liquidaties. Eerder werd advocaat Derk Wiersum vermoord. Hij was advocaat van een kroongetuige. Twee liquidaties op één dag is al erg genoeg. Eéntje is natuurlijk al te veel.

Saillant detail is dat er eerder al werd gesproken over een liquidatiegolf die ons zou teisteren. De politiek vond in 2015 al dat deze golf van dood en verderf aangepakt moest worden.

“Politici zijn het ermee eens dat er weer een grens is overschreden en kijken nu eerst en vooral naar de politie om er iets aan te doen.”

Na deze twee liquidaties vraag ik me werkelijk waar af wat er allemaal in die tussentijd gebeurd is. Het lijkt me zonneklaar dat er nu echt keihard ingegrepen moet worden en er concrete maatregelen doorgevoerd moeten worden om dit soort walgelijke taferelen te voorkomen. Of in ieder geval flink in te perken. Dit kan gewoon zo niet langer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Pauline Kummer

  Saillant detail; dezelfde foto als gisteren. “wat er gebeurt is” Het kan niet op!

 2. Korporaal Monty

  “Saillant detail is dat er eerder al werd gesproken over een liquidatiegolf die ons zou teisteren.”

  Of zijn dit de terroristische aanslagen waar we al jaren voor gewaarschuwd worden?

 3. Bender

  Maar de criminaliteit daalt gestaag volgens mozzarella…..

  1. Mezzadra

   Dat begreep je goed, Bender.

   1. Bender

    Je bent een gore leugenaar mozzarella.

    1. Mezzadra

     Nee hoor, Bender, ik volg de feiten die CBS en andere onderzoeksinstellingen hebben gedocumenteerd.

     Je staat buiten de samenleving, en dat geeft vaak een scheef beeld.

     1. Bender

      En een overheidstrol, dat vergat ik nog te zeggen met je CBS gezwets.

     2. Mezzadra

      Bender noteert een liquidatie in Amsterdam en concludeert dat de criminaliteit in Nederland toeneemt.

      Tegen zoveel dom gelul is een cursus statistiek niet opgewassen.

  2. Dik

   De aandoenlijke, hij dankt God voor de moord op Fortuyn, heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

  3. Joop Klepzeikert

   Zwakzinnig links leeft in een omgekeerde wereld. Die vinden 1 steek of schietpartij per jaar, zoals dat in Nederland was voor we miljoenen criminelen vanuit Afrika, Midden-Oosten, Balkan en Oost Europa binnen lieten, ‘meer criminaliteit’ dan de dagelijkse steek en schietpartijen van tegenwoordig.
   Dat spul werd daar vroeger gedwongen voor opgenomen en behandeld. Dat mag niet meer, waardoor ze steeds gekker en talrijker worden.

   1. Mezzadra

    “miljoenen criminelen vanuit Afrika, Midden-Oosten, Balkan en Oost Europa”

    Dit gewauwel zou je niet serieus hoeven te nemen, maar de ellende is dat Klepzeikert dit soort gelul heeft opgepikt van Baudet en Wilders.

    Factfree gezwets is in rechtspopulistische kringen meer regel dan uitzondering.

    1. Joop Klepzeikert

     @ Geestelijk beperkte Mezzadra:

     Ik heb geen Wilders of Baudet nodig om de cijfers van het CBS en CPB te begrijpen. Daaruit blijkt OVERDUIDELIJK dat immigranten véél vaker crimineel zijn dan autochtone Nederlanders.
     Van de autochtone Nederlanders komt zo’n 0,3% ooit een keer met justitie in aanraking. Bij marukkers is dat percentage ruim boven de 90%.
     Bij andere crimigranten liggen die percentages tussen de 70 en 90%.
     Alleen zwakzinnig linkse leipelingen zoals jij WILLEN dat niet zien. Omdat die crimigranten jullie dr*gsdealers zijn en jullie niet meer zonder die troep kunnen.

     1. Mezzadra

      “Van de autochtone Nederlanders komt zo’n 0,3% ooit een keer met justitie in aanraking. Bij marukkers is dat percentage ruim boven de 90%.
      Bij andere crimigranten liggen die percentages tussen de 70 en 90%.”

      Klepzeikert heeft kennelijk kennisgenomen van de rapportages van het CBS. Hulde.

      Ik kwam de cijfers die hij noemt daarin echter niet tegen. Kan hij nog even aangeven waar hij deze opmerkelijke cijfers heeft gevonden?

     2. Korporaal Monty

      @Joop Klepzeikert
      Hoe lost Trump dit probleem op in de Verenigde Staten?

      Of ben je toch naar Singapore of Canada geëmigreerd?

 4. EU kok

  DDS boven op het nieuws van gisteren.

  1. Blitzkrieg

   Quote : DDS boven op het nieuws van gisteren.
   .
   Aldus onze beroeps lullo.

 5. fusilier

  En het eerste wat uit de monden van onze bestuurders komen is, er moet meer geld bij om het aan te pakken.

 6. Joop Klepzeikert

  Tussen wat de politiek VIND dat er moet gebeuren en wat ze daadwerkelijk doen zit nogal een groot gapend gat.
  Er is sinds 2015 ook werkelijk niets gebeurd om de georganiseerde misdaad, meest in handen van de mocro’s, ook maar een strobreed in de weg te leggen. Het gepamperd van politici, het OM, de ‘rechters’ en de media zijn eerder nog erger geworden dan minder.

 7. FCKJoop

  En de kogel komt steeds uit dezelfde hoek

 8. Cycle25

  En links zag dat het goed was, begint met één, dan twee en over een jaartje staan er kilometers files van begrafenisstoeten in Amsterdam.

  Het is een levensgevaarlijke gemeente aan het worden, en met de bruinhemd Faalzemaar kunnen de razzia’s op rechts eindelijk beginnen.

  1. Mars020

   @Fiets25, Amsterdam is inderdaad een levensgevaarlijke gemeente aan het worden. Bij die liquidaties kunnen ook genoeg omstanders geraakt worden. Omdat die gasten meestal niet kunnen schieten, vliegen de kogels alle kanten op. Er wordt veel te soft omgegaan met criminelen uit het Rifgebergte. De straffen in Nederland zijn lachwekkend, voor dit soort debielen. Daarom gaan ze ook helemaal los in ons land.

 9. plakband

  Door de horizontale instroom zitten er veel ex- politici in de officiersrangen van de politie.
  Het is duidelijk dat deze instroom de daadkracht van de politie geen goed heeft gedaan.

 10. Bes Tolen

  Criminallteit loont voor echte criminelen en die hebben het in dit land getroffen met al die zo statistisch gelukkige naïevelingen, die het land rijk is. Naïevelingen, die hun dochters of zonen opofferen omdat de kerkenraad er op aan dringt. De kerken zijn bij uitstek de steunpunten van de illegaliteit en de asielzoekers. Ze boeken gaandeweg steeds meer succes wat je ziet aan de bed en brood en de toekenning dadelijk bij binnenkomst van woonhuizen en werk. Bed en brood moet natuurlijk zijn en anders worden de bak en broodregeling of te wel dadelijk de illegalen in de bak en zo ook de asielzoekers uit veilige landen. Maar de kerken en daarmee de bepaalde politieke linkse en christelijke partijen houden dat tegen. Prima scheiding van kerk en staat dus volgens onze superburgers, de christenen. De naar eigen inzicht brave borsten zijn te dom om te kunnen begrijpen dat ze finaal in leugens geloven. Als iemand uit een bepaald land komt, houdt dat veelal in dat hij en zij in hun eigen streek veilig zijn en in een andere niet, bijvoorbeeld. Hoewel al vaak is gebleken dat zulke lieden ook in andere streken veilig konden reizen. Maar goed hier spreken ze dan over oorlog. Als je persé wilt geloven, en voor heilig verklaren, dat je als christen boven anderen in goedheid moet uitsteken dan moet je een ander daar niet mee belasten! 86% van de kerken doet aan en slechts 14% niet aan illegalen en asielzoekers. Maar als je christen bent, ga je dan bij misdaad om die reden altijd vrij uit? Ja, dat is de rechtstaat Nederland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.