Volkstelling India: ruim 2 miljoen moslims riskeren stateloosheid, detentie en deportatie

Mensenrechtenorganisaties draaien momenteel op volle toeren door wat er gaande is in India. Daar hebben ze namelijk besloten om een volkstelling te doen. Daar zit natuurlijk een politiek motief achter, met verregaande gevolgen.

In een arm land met meer dan een miljard inwoners een volkstelling doen is vragen om problemen. Belabberde administratie en infrastructuur, diverse volkeren, etnische spanningen en conflictgebieden (zowel binnen als buiten de landsgrenzen) maken het er allemaal niet makkelijker op. En toch deden ze er een poging.

Illegaal
Inwoners moesten met documenten bewijzen dat hun familie tot voor 1971 Indiër was. Wie dat wel kon maar nog niet op de lijst stond, heeft mogelijk geluk. Sta je niet op de lijst of staat je naam verkeerd gespeld en kun je het tegendeel niet aantonen, dan slinken de kansen op verblijf. Zoals het er nu uitziet zijn ruim 2 miljoen moslims in de noordoostelijke deelstaat Assam zwáár de pineut. Een aantal mensen sloeg op de vlucht of pleegde zelfs zelfmoord.

Politiek motief
Premier Narendra Modi van de hindoe-nationalistische BJP, schoot zichzelf in de voet. De volkstelling leidde ertoe dat miljoenen Bengaalse hindoes (hun eigen achterban) niet op de lijst stonden. Daar moest natuurlijk even snel een wetswijziging voor komen maar die geldt dan weer niet voor moslims.

Het lijkt er sterk op dat deze stunt te maken heeft met het schrappen van de autonomie van Kashmir, de enige deelstaat waar moslims een meerderheid vormen. De hindoe-nationalisten vrezen volgens mij een etnisch conflict dat zich niet beperkt tot Kashmir maar kan ontbranden in heel het land. Men lijkt zich in ieder geval niets aan te trekken van kritiek door mensenrechtenorganisaties.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. C.A.Barstow

  De islam krijgt een koekje van eigen deeg?

 2. meneer cactus

  onze linkse trollen hebben nog wel een plekje voor een tentenkamp in hun achtertuintje

 3. toetssteen

  zoek voor de lol eens naar aanslagen moslims in India……
  Ze zijn zo lievvvv, echt waar.

  1. Korporaal Monty

   Waarom in India kijken?
   Dagelijks gaan we in ons land gebukt onder de islamistische terreur.

   Maar zowel de linkse als rechtse media schrijven hier niet over.

   1. toetssteen

    @Monty
    Het artikel gaat over India.

 4. Bender

  ‘ruim 2 miljoen moslims riskeren stateloosheid, detentie en deportatie’

  Dat klinkt toch als muziek in je oren?

  1. Mezzadra

   Ik geloof dat we weer met dorpsverdriet uit Rockanje te maken hebben.

   1. toetssteen

    @M
    Deze Rohingya komen oorspronkelijk uit Bangladesh. Ze spreken ook die taal.
    Het is niet veel anders dan de Turks-taligen in China, de Oeigoeren.

   2. Mars020

    Jij bent de dorpsgek en ook nog een stuk verdriet. Te dom en lelijk om een normale vrouw te kunnen krijgen, dus daarom maar kinderen lastig gaat vallen. Misschien lukt het, nadat je je pan hebt laten verbouwen en een liposuctie van je pens uit hebt laten voeren is er misschien nog een beetje hoop voor je?.

  2. Trude Herr

   @Dik, als er een is die het met de mensheid goed voor heeft bent u het. Hopelijk horen wij meer van u.

 5. Agios

  Het schijnt dat moslims het overal op de wereld goed verziekt hebben. Een nieuwe lading ‘vluchtelingen’ is in aantocht.

 6. Kristalix

  2 miljoen moslim extremisten?

  Inderdaad, identificeren en een juiste plek geven.
  Niks deelstaat waar hun barbaarse praktijken kunnen worden doorgezet.

 7. van Urk

  India heeft dus twee miljoen mensen teveel dan wat het inwonersaantal van India aangeeft. Zouden wij ook mensen over gaan houden als we hier in ons land een exacte volkstelling zouden gaan doen?

 8. Veteraan

  Zie je dat het kan.
  Hoe hou jij je normen en waarden voor de inheemse bevolking levend en hoe zorg je voor een veilige toekomst en zorg je voor een enorme afname van de criminaliteit en misbruik?
  Door alle verkeerde moslims eruit te gooien en niet met allerlei wetjes en onderzoekjes, maar gewoon opruimen die handel.
  Er zijn meer dan genoeg landen waar de islam heerst en waar ze veilig naar toe kunnen.
  Go India.

  1. Pauline Kummer

   Ik vermoed dat India (groot land) dat zelf wel kan behappen. Maar wie weet, misschien brengt u ze op een idee. ,

   1. meneer cactus

    india heeft geen muntje , wie gaat dat betalen , zoete lieve hollanders

   2. toetssteen

    @PK
    Terug naar Bangladesh.

 9. Agios

  Leest u eens ‘Le camp des saints’ van Jean Raspail’. In het Nederlands uit gegeven onder de Titel ‘De ontscheping’. Het gaat over een dystopie n.a.v duizenden ‘vluchtelingen’ uit India die zuid-Spanje overvallen. De schrijver nam Openbaring 20 als voorbeeld. Een beangstigend boek dat de werkelijkheid van nu bijna letterlijk weer geeft.

 10. Drollevanger

  Bij de bevrijding van India wilde al snel het moslimdeel zich afscheiden van het Hindoedeel. Pakistan waar nagenoeg alle ongelovigen werden uitgejaagd was voor het moslimdeel bestemd, en India bleef Hindoe land, hoewel men de overige moslims er niet uitjoeg. Zie nu de gevolgen van het zachte heelmeesterschap van de Hindoes.

 11. RobVerhoeven

  De Hindoes en boeddhisten hebben genoeg ellende ondervonden van de moslims, dus die zijn ze liever kwijt dat rijk!

 12. JJ66

  Ik voel alweer een debiel EU jankverhaal aankomen over 2 miljoen zielige z.g.n. tandartsen die we hier in het westen goed kunnen gebruiken ivm vergrijzing of een of andere kutsmoes…en dan erachter komen dat het ook opvallend veel jonge kerels zijn en ze in hun kamelenland helemaal geen opleiding hebben gehad. Komt het u al bekend voor?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.