VVD onder vuur! Zelf half Justitie wegbezuinigd, maar willen nu wel antisemitische twitteraars oppakken

De VVD probeert de gunsten van rechts Nederland te veroveren, maar doet dat op uiterst kortzichtige wijze. De afgelopen negen jaar werd er structureel geld weggesnoeid bij de politie en het openbaar ministerie. Maar VVD-Kamerlid Dilan Yesilgoz rekent er nu wél op dat er genoeg over is gebleven om antisemieten van hun ‘bed te lichten’, zo vertelt zij zonder spoortje van ironie bij de EO.

De VVD geeft zich tradiegetrouw graag uit als de partij van law and order. Voornamelijk als ze in de oppositie zitten, natuurlijk, want daar is het altijd makkelijk roepen dat je het zelf stukken beter weet. Eenmaal met de foie gras-uitscheidende achterwerken plaatsgenomen in Vak K valt dat dan toch weer tegen. Hooguit een fooi voor de politie, als het al geen keiharde bezuinigingen zijn. En het openbaar ministerie? Ook zij moeten dan altijd de broekriem aanhalen.

Ondertussen blijven Kamerleden wel roeptoeteren over wie er allemaal opgepakt moeten worden. Want ja: antisemieten zijn inderdaad schuim. Maar als je wil dat dit tuig ook daadwerkelijk op water en brood wordt gezet, moet je er een geld voor vrijmaken. Dus wanneer VVD-parlementariër Dilan Yesilgoz lekker speculatief tamboereertAls je een antisemitische tweet verstuurd wil ik dat je ’s ochtends van je bed wordt gelicht‘ zonder daarbij aan te geven dat er geld bij moet, dan hebben we daar in feite helemaal niets aan.

Dat ontgaat ook rechtse Twitteraars niet. Jan Roos, ooit VVD-stemmer, zegt:

“Denkt deze kakelkip nou werkelijk dat iemand dit serieus neemt? Je wordt in dit land niet eens van je bed gelicht als je een zware crimineel bent.”

En Kim Boon, opiniemaker bij de EO:

“Hypocriet VVD, constant bezuinigingen doorvoeren bij de politie en dan dit soort uitspraken doen. Er is niet eens genoeg capaciteit om verkrachters en mishandelaars van hun bed te lichten en te vervolgen, laat staan voor het vinden van iemand die een tweet verstuurd.”

Ene “mevrouwtje” pakt het breder en gelooft ook niet zoveel van al die zogenaamde VVD-goodwill voor Joden:

“Vertel je baas eerst dan dat gisteren het Joodse Nieuwjaar is begonnen. De ramadan krijgt alle aandacht. Het feest van de oudste Joodse gemeenschap in ons land is door de media en kabinet volledig doodgezwegen. Het had de premier, media en NOS gesierd hier aandacht aan te geven.”

Nu jij weer, Dilan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. spelende vrouw

  volgens mij zijn de bezuinigingen bij paars ingezet op bijna alles

 2. Dik

  Al meer dan 30 jaar wordt er bezuinigd op politie en justitie. Het is een gore schande dat ik een afspraak moet maken voor het doen van aangifte (1-op-1 met een agent) terwijl het dichtstbijzijnde politiebureau hier 20 kilometer verderop is gelegen.

 3. Jumping

  De VVD is zelf als Linkse wegkijkclub, verantwoordelijk voor de teloorgang, van de normale Nederlandse normen en waarden.
  De VVD geeft sturing, aan de afbraak van wat Nederland eens WAS.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 4. Mezzadra

  “Eenmaal met de foie gras-uitscheidende achterwerken plaatsgenomen in Vak K ”

  De taalvernieuwing op DDS blijft indrukwekkend.

  1. Dik

   De aandoenlijke, hij hoopt dat ISIS blijft bestaan, heeft zijn digitale boertje weer gelaten.

  2. Seneca

   @mezzadra
   treffend dat je een reactie schrijft dat een bepaald gezegde is. ik hoor je niet over de afgrijselijke Jodenhaat die door VARA/BNN over de NLse bevolking wordt uitgestort. dat is voor jou van ondergeschikt belang zolang het niet over je moslim (geen moslima) liefjes gaat. indien een dergelijk braaksel over moslims gezegd zou worden, dan was je in de hoogste boom geklommen. helaas kan ik niets anders concluderen dat je een smerige linkse (typisch) hypocriet bent. je bent in mijn ogen geen mens maar iets wat mijn hond achterlaat.

   1. Dik

    De aandoenlijke is Nedermoslim, islampleitbezorger en bruinridder in de orde van Martijn.

  3. spelende vrouw

   wat zegt de tarrel nou ? dat ie bij een gans in zijn reet zit ?

 5. Jack Flash

  Laat me niet lachen.Als je het verdomt om een verkeersboete te betalen dan word je van bed gelicht.Liefst met Kerstmis uiteraard

  1. EU kok

   Quote: Liefst met Kerstmis uiteraard
   .
   Mooi dat ze u met Sinterklaas ongemoeid laten.

  2. Joshuak

   Voordat je uit bed word gehaald zitten er aardig wat tijd tussen.. sowieso eerst2 of 3verhogingen en dan meerdere waarschuwingen van dr deurwaarder.

   Het is echt niet dat ze opeens onverwacht naast je bed staan

   1. spelende vrouw

    feit blijft dat een simpele verkeersovertreding van 90 euris op kan lopen – door wat voor reden dan ook- tot duizenden euros en dat je wel degelijk van je bed gelicht word. We handhaven dus uiterst selectief of dat nu verwacht of onverwacht is maakt geen verschil

 6. debontereus

  cock met ck
  Ook weer zo’n zwakzinnig verweer net als zijn billenmaatje muhzaadje de p*dofiel .
  Mij de maat nemen dat ik inhoudsloze reaguursels schrijf , terwijl zijzelf ?
  Maar dat geeft mij niks Edo de p*do , zolang jij mijn leesplezier hier vergalt met al jouw achterlijke gezwam en van jouw linkse vriendjes en jouw alterego’s blijf ik hier doen wat ook Dik jou heeft beloofd .
  Dat dit voor jou afgedaan wordt als inhoudsloos geeft alleen maar weer dat je er domweg niet tegen kan dat een ander jou de maat neemt . Je hebt last van wat elk links rakkertje heeft , TUNNELVISIE .
  Als jij hier niet zo had liggen te trollen dan was ik gewoon een lezer gebleven .

  1. EU kok

   Een schuimbekkende bontereus.
   Altijd amusant.

 7. Jack Flash

  Ik moet toch net gaan schijten.Lukt vrij goed dankzij de hier aanwezige linkse onderdeurtjes.

 8. JFU

  Tja….jaren lang alleen maar bezuinigen, dan roepen dat de misdaad aangepakt moet worden, en ondertussen hele hordes criminele barbaren binnen halen die miljarden kosten..en dan roepen dat het voorde rest hardstikke goed gaat in ons land….echt het linkse VVD van 2019.

 9. Heras

  Al die mooie woorden van de vvd.
  Er is nog nooit iemand opgepakt die anti semitische leuzen schreeuwde.
  Ga maar eerst eens een oplossing bedanken voor de palestijnse groepen die in Amsterdam demonstreren, en vinden dat Israel van de kaart geveegd moet worden.
  Ga jongelui (vooral moslims) oppakken die orthodoxe joden uitlachen en voor gek zetten.
  En bedenk iets voor die leugenachtige Denkkabouters in de 2e kamer die expres in israel met een palestijnse vlag rondliepen.
  Tot slot: laat die man met rust die in amsterdam VOOR Israel demonstreerde; hij werd notabene weggestuurd.
  En hef die BDS sancties op.

 10. Mar

  Politie gaat het druk krijgen als ze de desbetreffende wet gaat handhaven:

  “Antisemitisme is niet op zichzelf strafbaar, maar als ‘groepsbelediging’. De wet verbiedt aanzetten tot haat en het beledigen – in het openbaar en opzettelijk – van een bevolkingsgroep wegens hun ras, godsdienst of levensovertuiging, seksuele gerichtheid of lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap. Het openbaar maken van beledigende uitingen van anderen is ook verboden. Dit alles staat omschreven in artikel 137 van het Wetboek van Strafrecht in de volgende wetsartikelen.”
  Art. 137c
  Art. 137d
  Art. 137e
  Art. 137f
  Art. 137g

  bron: CIDI

 11. Joop Klepzeikert

  Kakelkip zonder kop Dilan Yesilgoz is niet zo snugger dat het kan bedenken dat de VVD mede verantwoordelijk is voor de extreem socialistische puinbak die Nederland de afgelopen decennia geworden is.
  Ik dacht dat het VMBO patiëntje, waar de MBO na een half jaar te zwaar voor bleek, die bij GroensLinks loopt te schreeuwen, al het uiterste dieptepunt in de politiek was. Tot Dilan Yesilgoz bij de VVD mocht gaan gillen. Die is duidelijk nog dommer dan Jassias Klabama.

 12. Watcher

  test

 13. Jantje

  Leuk voor de bühne.
  Laten ze maar beter het echte antisemitisme op straat aanpakken.
  Ik stel voor dat mevrouw Yesilgoz, als joodse dame verkleed, door, pak hem beet, Amsterdam Slotervaart gaat wandelen.
  Moet je kijken hoeveel antisemitisme je dan over je heen krijgt.

  1. Mar

   Waaraan herken je een joodse dame op straat?

 14. C.A.Barstow

  Toch blijft het domme, dove en blinde klootjes volk hen in het pluche stemmen.
  Je krijgt als volk de ellende waar je om gevraagd hebt.

  Stem FvD.

 15. Bes Tolen

  De CU had het weinig dagen eerder over dat antisemitische uitlatingen gestraft moeten worden. Blijkbaar heeft het VVD-kamerlid dit opgepakt. Daarmee lijkt de bedoeling voor te liggen, dat elke antisemitische uitlating moet worden gestraft. Dat overschrijdt de grenzen van het rechtssysteem namelijk op het punt vrijheid van meningsuiting. Slechts in heel bepaalde gevallen namelijk van duidelijk gerichte bedoeling een persoon of personen lijfelijk letsel aan te brengen waaronder ook doden valt, is men strafbaar. Het kan nog zijn dat personen in hun belangen zwaar schade oplopen door bedrog of dergelijk van anderen zoals ergerlijke laster. Dan kan aangifte worden gedaan.
  Dat bepaalde zinsneden in de koran niet juridisch veroordeeld worden, is dan ook nog een onderwerp. Dan lijkt het vergrijp van Wilders over Marokkanen als daar al van gesproken kan worden daar heel licht bij. Maar wat als niemand zich over de koran durft te beklagen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.