Warm: collega's van geliquideerde advocaat Derk Wiersum richten studiefonds op voor zijn kinderen

Geen categoriesep 25 2019, 19:00
Collega's van de in Amsterdam geliquideerde advocaat Derk Wiersum zijn een initiatief gestart. Met een fonds voor zijn kinderen willen de initiatiefnemers een bijdrage leveren aan hun toekomstige studie. Verstandig want dat wordt door ingrijpen door de overheid ook steeds lastiger. In tijden waarin de doorstroom richting universiteiten stokt kan er maar beter gespaard worden, via Algemeen Dagblad.
De stichting die de studiefondsen van zijn kinderen zal beheren wordt vernoemd naar Wiersum en heeft als 'voornaamste doel een bijdrage te leveren aan een studiefonds voor zijn kinderen'. De stichting wordt opgericht door ex-collega's van Wiersum waarmee hij enkele jaren geleden samenwerkte. De tragiek van de moord op de advocaat gaat verder dan de inbraak op de rechtstaat, maar schaadt ook zijn familie. Die gedachte zette de collega's ertoe om het fonds op te richten.
Zo stelt één van de initiatiefnemers:

"Derk was naast een gewaardeerde collega van ons allemaal een fantastische echtgenoot en een liefhebbende vader van twee kinderen.”

Advocaat Veerle Hammerstein uit Amsterdam laat weten dat het gezin niet in geldnood zit, maar dat het vooral een manier is om de gestorven advocaat een beetje te eren:

"Het is niet zo dat het nodig is, maar wij wilden als advocatuur een signaal afgeven. Het is voor ons een manier om iets voor hem te betekenen. We kunnen protesteren, maar we kunnen ook iets neerzetten wat blijvend is. Derk had altijd het beste met zijn kinderen voor.’’

De moord op Wiersum wordt in verband gebracht met zijn werk voor kroongetuige Nabil B. -die betrokken zou zijn bij liquidaties in opdracht van meestercrimineel Ridouan Taghi. De advocaat heeft een belangrijke rol in het rechtssysteem, namelijk het verdedigen van verdachten. Die verdienen eerlijke rechtspraak en dus ook steun van experts. Het is precies dat element van de rechtstaat dat door de wild west scenario's in het Amsterdam van Femke Halsema wordt ondermijnd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten