SP blijft hameren op 'oneerlijke gang van zaken' bij vergoeding Shell voor vervroegde stop gaswinning

Geen categoriesep 25 2019, 20:00
In politiek Den Haag vond vandaag het debat plaats met het onderwerp 'Groningen'. Het debat was een kans voor Kamerlid Sandra Beckerman (SP) om de belangrijkste punten voor haar achterban te behandelen. Daarin blijft ze hameren op de 'oneerlijke behandeling'. Namelijk dat de staat het bedrijf Shell waarschijnlijk schadeloos moet stellen. Volgens Beckerman zou dit pas mogen 'nadat alle Groningse gedupeerden schadeloos zijn gesteld'.
Het Kamerlid van de SP, Beckerman, diende ook een motie in die werd ontraden door minister Wiebes van de VVD. Hij vond namelijk dat de schadeloosstelling van de NAM en de afhandeling van de schade in Groningen twee verschillende zaken zijn. Dat is ook zo. Wel is het zo dat het ministerie nu echt eens moet opschieten met een goede grootschalige aanpak. Want er gaat nog steeds veel mis. Beckerman constateert dat in haar motie.
Volgens de SP'er zou in Middelstum de aanpak hebben geleid tot problemen en vertraging. En op één of andere manier ook afstel van de versterkingsoperaties. Wat de precieze redenen daarvoor zijn wordt echter niet vermeld in de motie. Wel roept Beckerman de Kamer op om zorg te dragen dat er een 'verhuiskostenvergoeding' wordt geregeld die hoog genoeg is om daadwerkelijk weer in een leefbaar dorp te kunnen wonen.
Het klinkt als een soort van migratiebonus voor Groningers, maar afijn. Het zal goed besteed worden denk ik, nodig is het zeker. Maar waarom de SP steeds maar zo wil polariseren met het bedrijfsleven is minder leuk. De partij blijft dit doen en het scoort gewoon niet goed. Wellicht zouden ze zich vriendelijker moeten opstellen richting de markt. Het zijn immers ook maar mensen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten