Asielzoeker mishandelt medebewoner azc: gebroken oogkas door kopschoppen

Geen categorieokt 18 2019, 15:00
Een 24-jarige asielzoeker heeft donderdagavond een medebewoner van zijn azc ernstig mishandeld. Zwaargewond, met onder andere een gebroken oogkas, werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht.
Het asielzoekerscentrum in Budel (Noord-Brabant) is plaats delict geworden vanwege een ernstige mishandeling. Kennelijk brak er ruzie uit tussen twee asielzoekers en werden over en weer klappen en trappen uitgedeeld. Één van de twee begon de vechtpartij te verliezen, liep een gebroken oogkas op en verloor zijn bewustzijn. Daarna zou de 'winnaar' door zijn blijven schoppen tegen het hoofd van het slachtoffer.
Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis en wordt aan zijn verwondingen behandeld. De dader is aangehouden door de politie en zit momenteel vast. Dat wordt vast een heftig FOEI-gesprek!
Dit is al de zoveelste keer dat er flinke overlast is ontstaan binnen zo azc. Geweld kan helaas natuurlijk overal voorkomen, maar dít hoeven we er eigenlijk niet ook nog eens bij te hebben. We weten inmiddels hoe het gaat: de politie gaat weinig doen, de rechter straft nét niet hard genoeg voor uitzetting, het slachtoffer maakt kosten die worden afgewenteld op de samenleving en eigenlijk hadden ze allang weer naar hun eigen land moeten zijn teruggekeerd. Dat gebeurt niet, dus zitten we opgescheept met twee asielzoekers met een uitzichtloze situatie, die hopeloos gefrustreerd raken en wéér ruzie veroorzaken. In de tussentijd haalt Nederland dagelijks enkele tientallen van dit soort figuren binnen en herhaalt deze situatie zich weer opnieuw, 'want zielig'. Dit gaat alleen maar vaker mis zo.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten