Bijna alle partijen ineens pro-boer - Minister Schouten: 'Zolang ik minister ben komt er geen halvering veestapel!'

Geen categorieokt 01 2019, 15:00
Heel het land in rep en roer door de protesterende boeren met een ontzettend hoge opkomst en een vrijwel vlekkeloze vorm van protest. Daar wil menig politicus natuurlijk een slaatje uit slaan! Zo ook minister Carola Schouten.
"Ik ben jullie minister van Landbouw!"
Ineens staat de ChristenUnie-minister pal achter 'haar' boeren en duikt ook het CDA plots weer vanachter de bosjes vandaan: 'ja, wij staan ook achter jullie!' Ook PVV is ineens pro-boer. VVD-Kamerleden zeggen eveneens achter de boeren te staan, leuk man!
Reacties vanuit links
GroenLinks-leider Jesse Klaver wil nog steeds de veestapel terugbrengen maar voegt daaraan toe:

"en we moeten dat op een manier doen die heel sociaal is."

Hij houdt in ieder geval voet bij stuk. D66, die grotendeels verantwoordelijk is voor de 'veestapel halvering'-uitspraak, presteert het om gewoon nog meer boven de boeren te gaan staan! D66-Kamerlid De Groot vindt dat boeren 'bij de hand moeten worden genomen en zo voor een meer duurzame toekomst moeten kiezen.' Dan ben je toch echt je realiteitszin kwijt?
Onbetrouwbaar
Coalitiepartijen CDA, VVD, ChristenUnie hebben het zo hoog laten oplopen. En toen D66 weer met GroenLinks-ideeën liep te flirten over halvering van de veestapel, gaven ze geen kick. Maar nu er een hoop trekkers op het Malieveld staan en er nu al wordt gesproken van een historische demonstratie, tóen werden ze ineens pro-boer. Ik geloof er geen zak van!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten