VVD onder vuur! Zelf half Justitie wegbezuinigd, maar willen nu wel antisemitische twitteraars oppakken

Geen categoriesep 30 2019, 21:00
De VVD probeert de gunsten van rechts Nederland te veroveren, maar doet dat op uiterst kortzichtige wijze. De afgelopen negen jaar werd er structureel geld weggesnoeid bij de politie en het openbaar ministerie. Maar VVD-Kamerlid Dilan Yesilgoz rekent er nu wél op dat er genoeg over is gebleven om antisemieten van hun 'bed te lichten', zo vertelt zij zonder spoortje van ironie bij de EO.
https://twitter.com/NieuwLicht/status/1178548780196601857
De VVD geeft zich tradiegetrouw graag uit als de partij van law and order. Voornamelijk als ze in de oppositie zitten, natuurlijk, want daar is het altijd makkelijk roepen dat je het zelf stukken beter weet. Eenmaal met de foie gras-uitscheidende achterwerken plaatsgenomen in Vak K valt dat dan toch weer tegen. Hooguit een fooi voor de politie, als het al geen keiharde bezuinigingen zijn. En het openbaar ministerie? Ook zij moeten dan altijd de broekriem aanhalen.
Ondertussen blijven Kamerleden wel roeptoeteren over wie er allemaal opgepakt moeten worden. Want ja: antisemieten zijn inderdaad schuim. Maar als je wil dat dit tuig ook daadwerkelijk op water en brood wordt gezet, moet je er een geld voor vrijmaken. Dus wanneer VVD-parlementariër Dilan Yesilgoz lekker speculatief tamboereert 'Als je een antisemitische tweet verstuurd wil ik dat je ’s ochtends van je bed wordt gelicht' zonder daarbij aan te geven dat er geld bij moet, dan hebben we daar in feite helemaal niets aan.
Dat ontgaat ook rechtse Twitteraars niet. Jan Roos, ooit VVD-stemmer, zegt:

"Denkt deze kakelkip nou werkelijk dat iemand dit serieus neemt? Je wordt in dit land niet eens van je bed gelicht als je een zware crimineel bent."

En Kim Boon, opiniemaker bij de EO:

"Hypocriet VVD, constant bezuinigingen doorvoeren bij de politie en dan dit soort uitspraken doen. Er is niet eens genoeg capaciteit om verkrachters en mishandelaars van hun bed te lichten en te vervolgen, laat staan voor het vinden van iemand die een tweet verstuurd."

Ene "mevrouwtje" pakt het breder en gelooft ook niet zoveel van al die zogenaamde VVD-goodwill voor Joden:

"Vertel je baas eerst dan dat gisteren het Joodse Nieuwjaar is begonnen. De ramadan krijgt alle aandacht. Het feest van de oudste Joodse gemeenschap in ons land is door de media en kabinet volledig doodgezwegen. Het had de premier, media en NOS gesierd hier aandacht aan te geven."

Nu jij weer, Dilan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten