Dag vuurwerk! Kamermeerderheid wil ruimer verbod op vuurwerk

Een meerderheid in de Tweede Kamer is het zat, al jaren loopt het flink uit de hand rond oud en nieuw. Het aantal ongelukken met vuurwerk neemt alleen maar toe, het letsel wat mensen oplopen lijkt ook alleen maar zwaarder te worden. Om over de overlast nog niet eens te beginnen. Vandaar dat een Kamermeerderheid wel iets ziet zitten in een ruimer verbod op vuurwerk!

Een Kamermeerderheid steunt het idee dat de lijst met verboden vuurwerk wordt uitgebreid. In eerste instantie waren partijen als het CDA en de VVD nog redelijk terughoudend hierin, echter gooien ze het nu over een andere boeg. Ze stellen nog ‘hardere’ maatregelen voor dan het kabinet in eerste instantie in gedachte had.

Het kabinet had als plan om vuurwerk uit categorie F3 te verbieden, de partijen VVD en CDA willen zelfs nog een stapje verder gaan: categorie F2 moet ook in de ban!

Politie en artsen pleiten al langer voor een algeheel verbod. Al jaren worden hulpdiensten geteisterd door vuurwerk gerelateerde agressie en geweld. Hiernaast zien artsen het aantal slachtoffers ook alleen maar oplopen.

Het is geen slecht idee om een uitgebreider vuurwerk verbod in te stellen. Vuurwerk zorgt voor mee leed dan vreugde, nieuwsjaarwisseling kan ook prima gezellig zijn zonder dat je een oog verliest door vuurwerk!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Mezzadra

  Een meerderheid van de Nederlandse bevolking wenst ook een landelijk vuurwerkverbod.
  Idioot dat het er nog niet is

  1. Siemien

   Onzin wat mezzadra hier uitkraamt maar dat doet zij 24/7 13uur per dag…

 2. debontereus

  Het was te verwachten en al voorspeld.

  1. Mezzadra

   Inderdaad, een landelijk verbod komt er volgend jaar.

   1. Buzz68

    Ignored

 3. van Urk

  Ieder weekend is het in heel Nederland ook vaak raak met overlast en ongelukken. Daar worden de oorzaken ervan ook niet van verboden.

 4. van Urk

  Verbod van het gebruik van legaal vuurwerk onder deze categorieen betekent alleen maar dat er dus meer illegaal vuurwerk in Nederland afgestoken zal gaan worden. Het is dat laatste wat juist voor veel overlast en ongelukken heeft veroorzaakt.

  1. Siemien

   Klopt Urk, cobraatjes zijn inmiddels oververtegenwoordigd

 5. ZiggyStardust

  Intussen is Yesilgoz al weer teruggeroepen door haar eigen partij, de VVD over dit standpunt. Next. Het gaat nie gebeuren nie.

 6. Neutral

  Laat ze eerst maar eens handhaven wat nu al verboden is.

  1. Mezzadra

   Handhaven van een algemeen vuurwerkverbod is goed te doen, een lappendeken van zones en gemeenten met een verschillend regime nagenoeg niet.

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  Vuurwerk mag wat mij betreft helemaal afgeschaft worden, ook georganiseerde vuurwerk. Geen vuurwerk, ook niet voor oud en nieuw. Er kan heus wat anders ingezet worden om de nieuwe jaar te vieren

 8. fusilier

  Dan wippen wij toch gewoon op Oudejaars middag even de grens over. In Duitsland liggen gewoon dikke vuurpijlen bij de Aldi,en leuke vuurwerk pistolen en knalkurken bij de grenzmarkt.

  1. Mezzadra

   Als je ze daar dan ook laat ontploffen hoor je mij niet piepen, fusilier.

 9. fusilier

  Carbid schieten met een giertank van 5000 liter ook hartstikke leuk,en het horen van zon knal voel je tot in je tenen.

 10. fusilier

  Mezzadretje is zon kniepert om vuurwerk te kopen,maar wel stiekum de gordijntjes opzij schuiven om bij de buurman te kijken.

 11. Buzz68

  Ach… Dan gaan we toch weer met de leasebak naar Duitsland…scheelt weer een paar knaken.
  Handhaving… Ach de BOA’s gaan liever de confrontatie aan met geparkeerde auto’s.
  Ze lopen nu ook al met een grote boog om groepjes Marocaanders heen die te vroeg zijn met afsteken. En de politie….die zitten vast met z’n allen achter Tachi aan; al tijden geen diender te zien mijn buurt.

 12. Victor83

  HaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaatHaat

  1. Mezzadra

   Kan iemand even een dokter bellen?

 13. Michael M

  De kamer heeft totaal geen ballen verstand van vuurwerk. Ze praten over klappertjes, maar vergeten namelijk te lullen over gevaarlijke explosieve staven of hoe je het wilt noemen uit Polen. Dat soort illegale vuurwerk moeten ze verbieden. Dat illegale troep waarmee je een auto zowat opblaast of een bushokje laat vliegen of een zwembadje maakt in de grond! Wat een dombo’s en pipo’s daar in Den Haag!

 14. Michael M

  Fusilier wacht maar als je een keer gehoorschade oploopt net als ik en dat je tot je dood een monitorgeluid ingebouwd zit in je schedel. Dat noemen ze Tinnitus! Nooit meer de stilte horen. Dan praat en schrijf jij wel anders en raak jij geen knaller meer aan!!!!!!

 15. Michael M

  Siervuurwerk en gewone klappers mogen van mij blijven maar al dat illegale klotszooi niet !!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.