De soap herhaalt zich weer: ‘Britten krijgen wéér uitstel van de EU’

Boris Johnson met een dienblad vol koppen thee. Bron: Screenshot BBC News / YouTube.
Foto: Boris Johnson met een dienblad vol koppen thee. Bron: Screenshot BBC News / YouTube.

De soap gaat rustig door in het Verenigd Koninkrijk, een gefaalde periode van ‘BoJo’ leverde eigenlijk helemaal niks op behalve nog meer stress voor de Britten zelf. Gelukkig is de EU coulant – en ze vinden de chaos in het VK stiekem ook gewoon dolkomisch – en geven ze de Britten nog een paar maanden uitstel

De nieuwe ‘deadline’ – want kunnen we nog wel van een deadline spreken als het keer op keer wordt verlengd? – staat nu op 31 januari, uiteraard kunnen de Britten eerder vertrekken maar daar lijkt het voorlopig niet op. Tenzij er bij nieuwe verkiezingen – of een nieuw referendum – zo’n eenduidig antwoord uit stembus rolt.

Zojuist hebben de overige 27 EU-ambassadeurs ingestemd met een verlenging van een Brexit zonder akkoord. Een no-deal Brexit op 31 oktober is hiermee dus van de baan. De opportunist pur sang, Boris Johnson, riep bij zijn aantreden nog vol branie dat de Britten er sowieso uit gaan op 31 oktober. Nou we hebben het gezien, Boris Johnson is niks nagekomen van zijn belofte, zoals te verwachten viel.

De Fransen waren het in eerste instantie er niet mee eens dat de Britten een verlenging zouden krijgen van drie maanden. Uiteindelijk stemde de Fransen toch mee in dit besluit. Wat Boris Johnson nu gaat doen is de belangrijkste vraag, de Britten moeten uit de impasse komen waar ze nu al geruime tijd inzitten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

38 reacties

 1.   

  Wanneer komen ook de Britten tot de conclusie dat een Brexit eigenlijk niet mogelijk is?

  1.   

   Lul niet zo dom joh mongool.

   1.   

    just saying, jij hebt duidelijk geen Engelse vrienden!

  2.   

   Ik hoop dat de Britten gauw tot inkeer komen. Leef met ze mee

  3.   

   De Britten zullen eerder tot de overtuiging komen dat ze geregeerd worden door een aan de maffia gelieerd misdaadsyndicaat.

   1.   

    Dat denk ik ook, Groeneveld, Johnson en zijn kliek bedrogen het Britse volk en sleepte het om opportunistische redenen een ellendig Brexit in.

    Laten we hopen dat nieuwe verkiezingen leiden tot een nieuw referendum zodat ze deze hopeloze toestand kunnen terugdraaien.

    1.   

     Niks ervan Mezza. Ik wil wel eens zien wat de echte gevolgen zijn. Zodat we daar geen discussie meer over hoeven te hebben. En daarbij eens gekozen blijft gekozen. Ongelofelijk en dat alleen op basis van een migranten issue….Ik hoop voor de Engelsen dat het 7 jaar ellende scenario geen waarheid wordt. En voor onze Nexit aanbidders hoop ik dat de Brexit genoeg ellende geeft om nooit een Nexit te wensen.

    2.   

     ellendig = ellendige

    3.   

     Mijn reactie was niet duidelijk, excuses. Hij had moeten luiden:

     De Britten zullen eerder tot de overtuiging komen dat ze gepiepeld worden door een aan de maffia gelieerd misdaadsyndicaat in Brussel.

  4.   

   De Britten zijn net een soort van Mezzadra. Ergens wanhopig blijven rondhangen waar ze eigenlijk helemaal niet thuishoren.

  5.   

   @Mezzadra en Nep: De Britten zijn al lang tot inkeer gekomen. Voor maanden lang demonstreren ze ieder weekeinde met honderd-duizenden buiten de parlement gebouwen in Westminster, Londen. Ze komen uit alle delen van de VK. Velen hebben EU vlaggen samen met de vlaggen van Schotland, Wales, en Engeland. (Deze 3 Britse vlaggen maken de Union Jack vlag van de VK compleet). Vorige week was Blauw duidelijk het hoofd kleur van meer dan 200,000 demonstranten van alle leeftijden. Blauw is de hoofdkleur van zowel de vlag van Schotland, als de EU. Velen hadden mutsen, sjaals, truien, en T-shirts in het blauw van de EU. Iedereen had een EU vlag, en velen hadden en special gemaakte bord met: ” we are part of Europe” als slogan.
   Ik denk dat de Britten al lang tot de conclusie zijn gekomen dat de brexit onmogelijk is.
   Meer dan 200,000 hebben deel genomen aan de grootste demonstratie ooit van Britten
   die tegen de Brexit zijn.

 2.   

  Alle beloften die Johnson heeft gedaan waren loze beloften: hij zei dat er geen grens tussen Noord-Ierland en het eiland zou komen, die kwam er. Hij zei dat hij geen uitstel aan de EU zou vragen, dat vroeg hij. Hij zei dat de Britten de EU 31 oktober zouden verlaten, dat lijkt niet te gebeuren. Hij moest zijn nodeal-strategie laten vallen toen het parlement hem bij de keel had en kreeg uiteindelijk het tijdrooster voor de goedkeuring van de deal niet door het Lagerhuis.

  Nu probeert hij nieuwe verkiezingen, teneinde de patstelling te doorbreken,

  Het is onvoorstelbaar dat de Conservatieven zo hoog in de peilingen staan. Ze hebben het van meet af aan verschrikkelijk verknald. Dat Johnson de deal er in Tweede Lezing doorheen kreeg was puur geluk. Vergeleken bij al de incompentie binnen de Tory-partij lijkt de PVV nog professioneel en Corbyn een geniaal staatsman.

  1.   

   “Het is onvoorstelbaar dat de Conservatieven zo hoog in de peilingen staan.”

   Dat is volledig begrijpelijk als je beseft dat het grootste deel van de Britten uit de EU wil en wel zo snel mogelijk.

   1.   

    Labour placht het referendum ook te respecteren. Het Britse volk is inmiddels zo desperaat door het wanbeleid van de Conservatieven dat zij hun hoop zullen vestigen op elke boef die langskomt en hun een vette worst belooft.

    Laten we eerlijk zijn: het enige dat de Tories hebben bereikt was het gelukje waarmee Johnsons Brexit-wetgeving in de Tweede Lezing erdoor kwam. Verder hebben ze maar wat aangerommeld.

    1.   

     En dan toch zo hoog in de peilingen staan? Je begrijpt zelf toch ook wel dat daar dan meer moet hebben meegespeeld. Inderdaad: de Britten willen zeer beslist weg uit die verdomde EU. Gelijk hebben ze.

     1.   

      Het lijkt er meer op dat de Brexit volgens sommigen op DDS voor de Britten beter is dan dat zij dat zelf vinden. Zelfs als het ons veel geld zal gaan kosten. Douanezaken die geregeld moeten worden etc. Een heel wonderlijke vinding.

     2.   

      @Groeneveld

      Nee, de Britten willen los uit het moeras waar de Brexitters, die hen kennelijk hadden voorgespiegeld dat het vrij eenvoudig was om de Brexit te arrangeren, hen hebben ingelokt. Daarbij is men zelfs bereid de incompetente Tories te steunen.

      De Conservatieven schreven het gekke Brexit-referendum uit; de Conservatieve premier May ging voor een harde Brexit, de conservatieve premier faalde bij het uitschrijven van parlementsverkiezingen. De Conservatieve hardliners saboteerden de deal van May, de conservatieve premier May moest, in het midden van de politieke ellende, opstappen. De strategie van de Conservatieve premier Johnson werd een mislukking, waarna de conservatieve premier alle beloftes brak die hij had gedaan.

      Blunder op blunder, op blunder op blunder, en de Britten maar stemmen.

     3.   

      Meriadoc, je geeft een lange opsomming van wat de conservatieven in een eindeloze wanvertoning allemaal fout hebben gedaan. En toch staan de conservatieven onbedreigd bovenaan en onbedreigd in de peilingen. Hoe komt dat dan denk jij?

     4.   

      @Groeneveld

      Eerste punt is dat er geen alternatief is. Corbyn is verre van populair. Tweede punt is dat de Britten zo wanhopig zijn dat zij op iedereen zullen stemmen die belooft hen uit het Brexit-moeras te trekken. Ongeacht of deze hen erin hebben geholpen of alle beloftes tot het regelen van een spoedige Brexit hebben gebroken.

      Peilingen zijn overigens ook weer een beetje onvoorspelbaar. May kon de voorsprong in de peilingen niet verzilveren. De vraag is of Johnson dat kan.

     5.   

      Meriadoc Brandebok : Sorry Groeneveld dat ik even inbreek.

      Quote van Meriadoc Brandebok : “Peilingen zijn overigens ook weer een beetje onvoorspelbaar.”

      Zou je dit even willen uitleggen aan Mezzadra, dank je.

     6.   

      @Blitzkrieg

      Ik denk dat Mezzadra dat ook wel weet.

     7.   

      Ik neem aan dat Meriadoc bedoelde dat peilingen niet altijd betrouwbaar de uitkomsten van verkiezingen kunnen voorspellen.

      Dat is zeker juist. In die zin zijn deze tussentijds peilingen van beperkte betekenis als het gaat om het voorspellen van het verkiezingsresultaat over anderhalf jaar.

      Ze kunnen hoogstens trends aangeven in de kiezersgunst.

     8.   

      @Mezzadra

      Eens.

      De peilingen van nu geven geen garantie voor de verkiezingsdatum, maar het blijft opmerkelijk dat de falende Tories bovenaan staan.

   2.   

    Uit peilingen blijkt dat bepaald niet, Groeneveld.

    Je bluft dus.

    1.   

     Dat bluffen is dan duidelijk van je billenmaatje Meriadoc afkomstig: hij kwam met die peilingopmerking.

     Trouwens, ik had een discussie met hem, niet net jou. Ik vind het vervelend als jij er dan tussendoor komt met die vulgaire, scheve bek van je en je aanmatigende toontje.

     Moet ik je achter mijn script gooien, t#rrel?

  2.   

   Probeer je nou jezelf te overtuigen, bokje?

   1.   

    ZiggyStardust : Volgens mij wel, het favoriete onderwerp. Het is prijsschieten vandaag.

   2.   

    @ZiggyStardust

    Waarvan zou ik mijzelf proberen te overtuigen?

    Mogelijk kun je je comnent nader toelichten.

   3.   

    Geen reactie.

    Teleurstellend.

 3.   

  Johnson heeft er álles aan gedaan,maar keer op keer werd hij geblokkeerd, tot aan de rechter toe!
  Boris valt niets te verwijten!
  Dat er nog geen Brexit heeft plaats gevonden ligt puur en alleen aan de politieke tegenstanders, die daarbij ook nog de Brexit meerderheid van het referendum minachtten!

 4.   

  Als er een verkiezing komt en Johnson wint, dan krijgen ze de regering die ze waard zijn. Dus een grote leugenaar!

 5.   

  Als ik ergens van kan genieten, is het van trollen, die spartelen als een vis op het droge. De vis daarentegen zou ik helpen terug het water in.

  1.   

   Beste heer Stardust, de Trollen mag u van mij ook het water in helpen. Geen zinnig mens die u tegen zal houden

 6.   

  Wat wel apart is dat toen de ‘deal’ bekend was, de Britse Pond in waarde steeg.

 7.   

  Englandspiel 2.0

 8.   

  De EU blijft maar achter de schermen alles op alles te proberen om de UK in de EU te houden, of een rot deal te geven (waarbij Brussel nog steeds macht zal hebben over de UK). Dit alles omdat ze bang zijn dat de UK gaat triomferen bij een echte BREXIT en dat dan andere landen zullen volgen.

 9.   

  De weg dat de Britse parlement heeft gekozen, alweer voor een nieuwe “deadline”, staat in ieder geval sterker dan de eenzijdige mening van Johnson, voor Zijn “harde brexit”. De regering van Groot Brittanie bestaat nu uit een meerheid van Labour, Liberalen, en anderen zoals de National Parties of Schotland, Wales, en Noord-Ierland. En vele Conservatieven zijn tegen het beleid van Johnson.
  Net op het radio nieuws gehoord: de meerderheid’s regering van Labour wil ook een
  nationale verkiezing in december. Het zou me niet verbazen, dat een nieuwe referendum eraan gekoppeld zal worden. De problemen in de VK worden met de dag steeds groter. De Nationale partij van Noord-Ierland wil helemaal niets van de eisen van Johnson accepteren. 95 % van de bevolking van Schotland is tegen de brexit.
  Overal hangt de EU vlag naast de vlag van Schotland. Als de brexit ooit komt, dan stapt Schotland meteen uit de VK. Dan zal Wales en Noord-Ierland, en de Britse eilandjes volgen. De rots Gibralter, zal een provincie van Spanje worden.
  Het zijn nu zeer spannende dagen in Merry Olde England these days.

 10.   

  Ja, zo zie jue maar, domme blondjes met een grote bek kom je dus ook in Engeland tegen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!