shutterstock 1241287636

'Deventer organiseert alleen maar een intocht voor tegenstanders van Zwarte Piet en niet voor de inwoners!'

Geen categorieokt 28 2019, 15:00
Vrijdag 25 oktober 2019 heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen gemeente Deventer en Stichting Algemene Deventer Sinterklaas Commissie. Tijdens dit gesprek is er tussen beide partijen een nieuw gezamenlijk akkoord bereikt waarin het aantal roetveegpieten geen invloed meer heeft op de subsidie voor de organisatie. Er zullen nu dan ook geen roetveegpieten meer aanwezig zijn maar er komt een voor een ieder nog onbekend alternatief.
Het inspreekmoment in de gemeenteraad welke wij voor aankomende woensdag 30 oktober 2019 om 19:15 en 20:15 uur op het Grote Kerkhof te Deventer gepland hebben staan laten we dan ook doorgang vinden. We snappen als actiegroep dan ook nog steeds niet waarom er niet wordt geluisterd naar wat de inwoners van Deventer nu echt willen. We wilden al geen roetveegpiet en een onbekende piet willen we al helemaal niet. Ook vinden we dat naar aanleiding van het door de gemeente naar buiten gebracht bericht dat de burgers uit Deventer het recht hebben om te weten welke pieten tijdens de intocht nu daadwerkelijk aanwezig zijn. Waarom wordt er zo geheimzinnig over gedaan.
Aanpassingen worden ook nu weer zonder inspraak van de burgers er door gedrukt, het voelt alsof de gemeente Deventer en Stichting Algemene Deventer Sinterklaas Commissie alleen maar een intocht wilt organiseren voor de tegenstanders en niet zoals de inwoners van Deventer het echt willen. We zullen dan ook de stem van de burgers van Deventer laten horen.
We zitten niet te wachten op een “verrassing” van de gemeente. We willen duidelijkheid en alleen maar Zwarte Piet. En mocht het Stichting Algemene Deventer Sinterklaas Commissie dan toch overstag gaan dan zullen we eens gaan kijken of we in de toekomst niet ons eigen intocht in Deventer kunnen gaan organiseren. Dit met traditionele Zwarte Pieten. Zoals de inwoners van Deventer het willen. Woensdag 30 oktober is iedereen dan ook nog steeds welkom (ook als ZwartePiet) om de mensen die mede namens ons gebruik maken van het spreekrecht te ondersteunen tegen de plannen van de gemeente Deventer en Stichting Algemene Deventer Sinterklaas Commissie om Zwarte Piet te verbannen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten