De soap herhaalt zich weer: 'Britten krijgen wéér uitstel van de EU'

Geen categorieokt 28 2019, 14:00
De soap gaat rustig door in het Verenigd Koninkrijk, een gefaalde periode van 'BoJo' leverde eigenlijk helemaal niks op behalve nog meer stress voor de Britten zelf. Gelukkig is de EU coulant - en ze vinden de chaos in het VK stiekem ook gewoon dolkomisch - en geven ze de Britten nog een paar maanden uitstel.
De nieuwe 'deadline' - want kunnen we nog wel van een deadline spreken als het keer op keer wordt verlengd? - staat nu op 31 januari, uiteraard kunnen de Britten eerder vertrekken maar daar lijkt het voorlopig niet op. Tenzij er bij nieuwe verkiezingen - of een nieuw referendum - zo'n eenduidig antwoord uit stembus rolt.
Zojuist hebben de overige 27 EU-ambassadeurs ingestemd met een verlenging van een Brexit zonder akkoord. Een no-deal Brexit op 31 oktober is hiermee dus van de baan. De opportunist pur sang, Boris Johnson, riep bij zijn aantreden nog vol branie dat de Britten er sowieso uit gaan op 31 oktober. Nou we hebben het gezien, Boris Johnson is niks nagekomen van zijn belofte, zoals te verwachten viel.
De Fransen waren het in eerste instantie er niet mee eens dat de Britten een verlenging zouden krijgen van drie maanden. Uiteindelijk stemde de Fransen toch mee in dit besluit. Wat Boris Johnson nu gaat doen is de belangrijkste vraag, de Britten moeten uit de impasse komen waar ze nu al geruime tijd inzitten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten